Tuesday, July 24, 2018

Η κατοχική "κυβέρνηση" ευθύνεται εξ ολοκλήρου για τους νεκρούς από πυρκαϊές. Είναι εχθρός του Λαού


Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών από τις πυρκαϊές.

Από εκεί και πέρα τα περί οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών, είναι η εύκολη δικαιολογία για να αποποιηθεί των ευθυνών της, η καθεστωτική, μισελληνική, κατοχική ληστοσυμμορία η οποία διοικεί την Ελλάδα.

Χωρίς προετοιμασία για το ενδεχόμενο πυρκαϊών που συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι εξ αιτίας του συνδυασμού ξηρασίας και ισχυρών ανέμων,

χωρίς σχέδιο πυροσβέσεως σε περίπτωση πολλαπλών εστιών φωτιάς,

χωρίς προληπτική εκπαίδευση της κοινωνίας σε ακραία σενάρια κινδύνων από πυρκαϊά,

χωρίς επαρκές προσωπικό πυροσβέσεως,

χωρίς αντιπυρικά έργα και αντιπυρικές ζώνες,

χωρίς επαρκή πυροσβεστικά μέσα,

χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό (κτίζονται κατοικίες κυριολεκτικώς μέσα σε δασικές περιοχές),

χωρίς αποτρεπτική νομοθεσία που να αντιμετωπίζει τους οικοπεδοφάγους,

χωρίς πολίτες με οικολογική συνείδηση ώστε να αποφεύγωνται οι πυρκαϊές λόγω απροσεξίας, είναι σαν να προκαλείς την τύχη σου.

Αν προστεθούν και οι οργανωμένοι εμπρηστές, τόσο το χειρότερο. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

Μία σοβαρή Πολιτεία οφείλει να προβλέπει και αυτές τις περιπτώσεις. Είτε μέσα από δίκτυο πληροφοριών, είτε με την βοήθεια μη επανδρωμένων οχημάτων-drones τα οποία θα υπερίπτανται 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, και τα οποία σε δευτερόλεπτα θα εντοπίζουν την εστία φωτιάς και θα θέτουν σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό.

Ακόμη καλύτερα, θα έπρεπε να υπάρχει ένα μόνιμο και εκτεταμένο δίκτυο αυτομάτων καταιονιστήρων, εγκατεστημένο προληπτικώς, το οποίο να καταβρέχει σε περιόδους ξηρασίας ΠΡΙΝ ξεσπάσει η φωτιά, και εφ' όσον ξεσπάσει, να ενεργοποιείται με την βοήθεια αισθητήρων θερμότητος, και να την σβήνει χωρίς την βοήθεια ανθρώπινου παράγοντος.

Άπαξ και πιάσει φωτιά σε ένα δασώδες σημείο, αν οι άνεμοι τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να την σβήσουν. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η φωτιά μεταφέρεται μαζί με τον άνεμο και ανοίγει άλλα δέκα μέτωπα.

Αν δεν υπάρχει εγκατεστημένος προληπτικός μηχανισμός πυροσβέσεως μέσα στις δασώδεις περιοχές, δύσκολα θα αποφευχθεί η καταστροφή.

Ο πολιτικός φορέας ΙΕΡΑΚΣ συλλυπάται τους συγγενείς των νεκρών, αλλά όσο εξουσιάζει το μισελληνικό καθεστώς, τόσο θα υφιστάμεθα ανθρώπινες απώλειες.

Η κατοχική "κυβέρνηση" είναι εχθρός του Ελληνικού Λαού. Αυτές τις στιγμές μόνον μίσος νοιώθει ο Λαός για το έγκλημα που συνετελέσθη εις βάρος αθώων.

Αν δεν θέλουμε να δούμε και άλλους νεκρούς από πλημμύρες και πυρκαϊές, για τις οποίες ουδέποτε τιμωρείται κάποιος αξιωματούχος της καθεστωτικής ληστοσυμμορίας, πρέπει να αγωνιστούμε για να τους ανατρέψουμε.

Ιφικράτης Αμυράς

No comments:

Post a Comment