Friday, November 6, 2020

Πάντα οφείλουμε να αμφισβητούμε τις βασικές παραδοχές του καθεστωτικού αφηγήματος

  

Όποιος διαθέτει εγκυκλοπαιδική μόρφωση ή έτυχε να τελειώσει ένα πανεπιστήμιο, ξέρει ότι αποτελεί κλισέ η αγγλόφωνη φράση, "To challenge the basic assumptions".

Όταν αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο πρόβλημα, εάν όντως ενδιαφερόμαστε να το λύσουμε, δεν επιτρέπεται να επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά το ίδιο λάθος, λαμβάνοντας τα ίδια λανθασμένα αποτελέσματα.

Η βασική τακτική που οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε είναι να αμφισβητούμε τις βασικές παραδοχές που κάναμε εξ αρχής, και να τις αντικαθιστούμε με άλλες, βάσει των δεδομένων που λαμβάνουμε από τις παρατηρήσεις μας.

Αυτό εν ολίγοις είναι το πλαίσιο που θα έπρεπε να χρησιμοποιεί οιοσδήποτε αντικειμενικός ερευνητής. Και δεν χρειάζεται καν να έχει τελειώσει κάποιος πανεπιστήμιο προκειμένου να αμφισβητεί τις βασικές παραδοχές ενός καθεστωτικού αφηγήματος. Αρκεί μία γενική μόρφωση.

Αλλά στο ζήτημα του κορωνοϊού έχουμε να κάνουμε με κατεστημένα συμφέροντα, και εργαλειοποίηση ενός σχετικώς ακίνδυνου ιού, οπότε έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση των βασικών παραδοχών του επίσημου αφηγήματος των κορωνο-προφητών.

Επί του προκειμένου, οι κορωνοπροφήτες "λοιμωξιολόγοι" χρησιμοποιούν δύο βασικές παραδοχές για να φυλακίσουν μαζικώς τον πληθυσμό.

Πρώτον, ότι θα βρεθεί σύντομα εμβόλιο, και άρα μέχρι τότε να επιβληθεί καραντίνα.

Δεύτερον, ότι με την καραντίνα αναχαιτίζεται η μεταδοτικότητα του ιού.

Δεν χρειάζεται κάποιος να διαθέτει πανεπιστημιακή μόρφωση για να διαπιστώσει ότι και οι δύο υποθέσεις είναι εμφανώς λανθασμένες.

Εις ό,τι αφορά την πρώτη υπόθεση, έχουν περάσει τόσες δεκαετίες και ακόμη να βρεθεί εμβόλιο κατά του AIDS, παρά τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν, και παρά τον πανικό που προεκλήθη την δεκαετία του 1980 στον παγκόσμιο πληθυσμό.

Επιπλέον οι συχνές μεταλλάξεις ενός ιού καθιστούν πολύ δύσκολη την παραγωγή ενός αποτελεσματικού εμβολίου. Συνεπώς το καθεστωτικό αφήγημα στηρίζεται στο πουθενά. Εκτός και αν κάποιοι ψεκασμένοι σαν τον Τσιόδρα θεωρούν ότι για τα επόμενα 10 χρόνια θα είμαστε σε καραντίνα. Ακόμη και αν το πιστεύουν, δεν πρόκειται να γίνει.

Εις ό,τι αφορά την δεύτερη υπόθεση, όλα τα στοιχεία πιά δείχνουν ξεκάθαρα ότι ακόμη και η πιό σκληρή καραντίνα όπως αυτή που επεβλήθη στην Αργεντινή δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Ο κορωνοϊός δεν αναχαιτίστηκε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καραντινολάγνοι λειτουργούν ως θρησκευτική σέχτα με έναν αρρωστημένο ψυχισμό αυτοτροφοδοτούμενης προφητείας. Επιβάλλουν σκληρά περιοριστικά μέτρα, και όταν αυτά δεν αποδώσουν, απαιτούν ακόμη σκληρότερα μέτρα.

Η περίπτωση να φταίνε τα μέτρα ή η περίπτωση η καραντίνα να μην έχει καμμία επίδραση στην μετάδοση του ιού, ποτέ μα ποτέ δεν περνά από το μυαλό τους.

Κάτι αντίστοιχο βλέπαμε με τους μνημονιολάγνους. Όταν αποτύγχαναν τα εξοντωτικά μνημονιακά προγράμματα, έλεγαν ότι φταίει ο Λαός που δεν τα εφαρμόζει σωστά, και άρα δεν φταίνε τα μνημόνια για την οικονομική καταστροφή.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Οι καραντινολάγνοι ουδέποτε θα αμφισβητήσουν την βασική τους παραδοχή, διότι πάνω σε αυτήν στηρίζουν την εξουσία και την αμοιβή τους. Αν την αμφισβητήσουν, χάνουν την εξουσία και τον μισθό τους.

No comments:

Post a Comment