Thursday, March 2, 2017

Η δειλή στρατηγική των ΗΠΑ οδηγεί στον "μετριοπαθή" εξισλαμισμό των δυτικών κοινωνιών



Οι δύο σύμβουλοι εθνικής ασφαλείας του Τράμπ, Sebastian Gorka και LtGen McMaster, συνεχίζουν το ίδιο στρατηγικό λάθος στην προσέγγιση του ισλάμ.

Γι' αυτούς υπάρχει το καλό, μετριοπαθές, αληθινό ισλάμ, που το ασπάζεται η πλειοψηφία των μουσουλμάνων. Και το κακό, ακραίο, και διαστρεβλωμένο ισλάμ που το ασπάζεται η ISIS, η Al-Qaeda, κλπ.

Οι δύο σύμβουλοι του Τράμπ προετοιμάζουν το έδαφος για άλλη μία ήττα των ΗΠΑ απέναντι στο ισλάμ. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα των ΗΠΑ που δεν πρέπει να μετατραπεί σε ελληνικό πρόβλημα.Στις ισλαμικές θεολογικές σχολές δεν υφίσταται μετριοπαθής και ακραία εκδοχή του ισλάμ.

Επί 16 χρόνια, μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στην Νέα Υόρκη, η πολιτική και στρατιωτική ελίτ των ΗΠΑ αρνείται την πραγματικότητα, διότι φοβάται ότι αν θεωρήσει ως εχθρό το ισλάμ συνολικώς, θα έχει απέναντί του περισσότερους εχθρούς.

Το αποτέλεσμα της εγκληματικής στρατηγικής των ΗΠΑ είναι να διεισδύει το "μετριοπαθές" ισλάμ στην Δύση, να νομιμοποιείται στην λαϊκή συνείδηση, και να αυξάνεται ο αριθμός των οπαδών του.

Εμείς πρέπει να προσεγγίζουμε τις υποτιθέμενες δύο εκδόσεις του ισλάμ ως συμπληρωματικές. Η πρώτη ισλαμική φάση, η "μετριοπαθής", προετοιμάζει την επιβολή της δεύτερης, της "ακραίας".

Πρέπει να προσεγγίζουμε το "μετριοπαθές" ισλάμ ως μία κατάσταση ψυχρού πολέμου, μέχρι να ξεκινήσει η φάση θερμού πολέμου με το "ακραίο" ισλάμ.

Αν υπάρχει κάποια πρακτική διαφορά μεταξύ μετριοπαθών και ακραίων είναι ότι οι "μετριοπαθείς" ισλαμιστές είναι πιό εύκολο να δραπετεύσουν από το ισλάμ. Πιό εύκολο να αλλαξοπιστήσουν. Πιό εύκολο να στραφούν εναντίον του.

Αν όμως τους λέμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το ισλάμ, παρά μόνον με μία διαστρεβλωμένη εκδοχή του, τότε δεν θα θέλουν να απεγκλωβιστούν.

Εκλαμβάνοντας το ισλάμ συνολικώς ως εχθρό, και κατεδαφίζοντας τις θεολογικές του βάσεις, μειώνουμε αντί να αυξάνουμε τον αριθμό των οπαδών του.

Αντιθέτως, η λανθασμένη άποψη των Αμερικανικών ελίτ, υπονοεί ότι οι "μετριοπαθείς" μουσουλμάνοι δεν θέλουν να δραπετεύσουν από το ισλάμ, και ότι αν θεωρηθεί εχθρικό το ισλάμ στο σύνολό του, οι "μετριοπαθείς" θα γίνουν "ακραίοι".

Εξ αιτίας της εγκληματικής αμελείας, οι Αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας ενδιαφέρονται μόνον για το τί κάνει η ISIS και άλλες "ακραίες" οργανώσεις χιλιάδες μίλια μακριά από τις ακτές των ΗΠΑ, αντί να ενδιαφέρωνται για τα εκατομμύρια των "μετριοπαθών" μουσουλμάνων που κατακτούν ειρηνικώς την Αμερική και επιβάλλουν τα "μετριοπαθή" ήθη και έθιμά τους. 

Η δειλή στρατηγική τους, οδηγεί στον αργό θάνατο και στον "μετριοπαθή" εξισλαμισμό των δυτικών κοινωνιών.

Το ότι μία μάζα ανθρώπων προσωρινώς είναι "μετριοπαθής", δεν σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια δεν θα γίνει βίαιη.

No comments:

Post a Comment