Wednesday, June 13, 2018

Μία πρώτη εκτίμηση για την διπλωματική συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ



Μία πρώτη εκτίμηση για την συμφωνία που θέλει να φέρει προς κύρωση στο κυνοβούλιο ο κατοχικός πρωθυπουργός Τσίπρας με τον Ζάεφ ως αντισυμβαλλόμενο:

Πρώτον, ακόμη δεν έχουμε δει όλο το κείμενο της συμφωνίας. Μόνον ό,τι διοχετεύθηκε από τις κατοχικές πηγές ενημερώσεως.

Δεύτερον, πρέπει να δούμε το κείμενο και στα αγγλικά, διότι ως συνήθως άλλα λένε τα κείμενα στα αγγλικά, και αλλιώς εμφανίζονται στην ελληνική μετάφραση.

Τρίτον, θα πρέπει να εξετάσουμε και το τί δηλώνει η πλευρά των Σκοπιανών. Υπάρχει πιθανότητα ο Τσίπρας να έχει αποδεχθεί την υπογραφή μυστικού πρωτοκόλλου, όπως γίνεται σε αρκετές διπλωματικές συμφωνίες. Δηλαδή την συνυπογραφή ωρισμένων άρθρων, τα οποία δεν δημοσιεύονται, πέραν της κύριας συμφωνίας.

Τέταρτον, η πρώτη εκτίμηση όσων σημείων της διπλωματικής συμφωνίας διοχετεύθηκαν στον Τύπο είναι αρνητική, διότι αναγνωρίζει ξεχωριστή μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ιθαγένεια, εμμέσως και ξεχωριστή μακεδονική εθνότητα, έστω και με κουτοπόνηρο-συριζαίϊκο τρόπο, δηλαδή "άλλο οι αρχαίοι Έλληνες Μακεδόνες και άλλο οι σημερινοί Σλάβοι Μακεδόνες".

Πέμπτον, αν η συμφωνία περιοριζόταν στην ονομασία Βόρειος Μακεδονία, δηλαδή αυτό που διαλαλεί ο κατοχικός πρωθυπουργός-σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό-θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τουλάχιστον δεν θα αποκληθεί Βαρντάρσκα, και θα άφηνε ένα παράθυρο ανοικτό για μελλοντικές διεκδικήσεις από την πλευρά της Ελλάδος. Όμως όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, η συμφωνία επεκτείνεται στην αναγνώριση ξεχωριστής Μακεδονικής εθνότητος, έστω με κουτοπόνηρο-συριζαίϊκο τρόπο, τάχα διαχωρισμός των αρχαίων από τους σημερινούς Μακεδόνες.

Έκτον, το γελοίο επιχείρημα του Τσίπρα ότι με την βλακώδη συμφωνία που υπέγραψε θάβεται οριστικώς ο σκοπιανός αλυτρωτισμός, αποδεικνύει το πόσο ανιστόρητος και άσχετος είναι σε θέματα διπλωματίας και ιστορίας. Το ψυχογράφημα του Τσίπρα δείχνει ξεκάθαρα ότι ήθελε να θαφτεί πάση θυσία ο Ελληνικός αλυτρωτισμός. Ποσώς τον απασχολεί ο σκοπιανός αλυτρωτισμός.

Έβδομον, καθ' όλη την διάρκεια των ψευτοπατριωτικών συλλαλητηρίων για την Μακεδονία, ως ΙΕΡΑΚΣ κρατήσαμε εχθρική στάση διότι στην ουσία οι άφρονες δεξιόστροφοι (β)ρωμιοί απαιτούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως σλαβικό έδαφος, και οι Σκοπιανοί ως σλαβικός πληθυσμός. Οποία ηλιθιότης! Στην ουσία ζητούσαν την επανα-σύσταση της Μεγάλης Σερβίας και της Μεγάλης Βουλγαρίας. Άλλο τόσο εχθρική στάση θα κρατήσουμε και εναντίον των (β)ρωμιών της αριστερόστροφης εθνομηδενιστικής σήψεως, η οποία προσπαθεί να αναγνωρίσει διαφορετική-ξεχωριστή Μακεδονική εθνότητα εκτός Ελληνικών συνόρων, την οποία προφανώς δεν θέλει να αφομοιώσει στην Ελληνική επικράτεια.

Όγδοον, τις επόμενες εβδομάδες θα διεξάγουμε τον προπαγανδιστικό μας αγώνα εναντίον και των δύο θέσεων που προβάλλουν οι αντίπαλοί μας. Εϊμαστε κατά του εκσλαβισμού των Σκοπιανών, και κατά της αναγνωρίσεώς των ως ξεχωριστή μακεδονική εθνότητα. Είμαστε υπέρ της επανελληνίσεως των εκσλαβισμένων ελληνογενών Σκοπιανών, και υπέρ της σταδιακής εντάξεως και αφομοιώσεώς των στην Ελληνική επικράτεια.

Ως ΙΕΡΑΚΣ διεκδικούμε και τα σκοπιανά εδάφη, και τον εκσλαβισμένο ελληνογενή σκοπιανό πληθυσμό. Η Βόρειος Μακεδονία είναι Ελληνική Γη, με ελληνογενή Μακεδονικό πληθυσμό.

No comments:

Post a Comment