Wednesday, January 23, 2019

Για τις ΗΠΑ, ο Μαδούρο είναι ο νέος Άσσαντ


Syria 2.0, ήτοι το έργο επαναλαμβάνεται στην Βενεζουέλα. Για τις ΗΠΑ, ο Μαδούρο είναι ο νέος Άσσαντ, και γι' αυτό πρέπει να ανατραπεί. 


Αφού απέσυρε τα αμερικανικά στρατεύματα από την Συρία, ο Τράμπ θεώρησε καλό να ανοίξει νέο μέτωπο στην Νότιο Αμερική.

Φαίνεται ότι δεν πήρε κάποιο μάθημα από τις αμερικανικές στρατιωτικές αποτυχίες στην Συρία, στο Ιράκ, και στο Αφγανιστάν.

Ίσως να είναι περισσότερο τυχερός καθότι η Βενεζουέλα μάλλον δεν θα τύχει της ρωσσικής στρατιωτικής υποστηρίξεως, ούτε ο Μαδούρο μπορεί να περιμένει από την Κούβα ανάλογη υποστήριξη με αυτήν που έλαβε ο Άσσαντ από το Ιράν και την Χεζμπολάχ.

Το ζήτημα για τους Έλληνες είναι να κατανοήσουν ότι ο δυτικός συνασπισμός είναι άκρως επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδος.

Μία επαναστατική αλλαγή καθεστώτος στην Ελλάδα, πρέπει να λάβει υπ' όψιν της, ως δεδομένο, την ανοικτή εχθρότητα από το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, και να είναι προετοιμασμένη εξ αρχής για στρατιωτική αναμέτρηση υβριδικού τύπου, με πόλεμο δι' αντιπροσώπων.

Σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα, ο Μαδούρο θα πρέπει να σκεφτεί την συγκεκαλυμμένη βοήθεια ξένων δυνάμεων μέσω της βιτρίνας των ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών.

Κίνα και Ρωσσία έχουν θεσπίσει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και έχουν επιτρέψει την δημιουργία ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών ώστε να μπορούν να επέμβουν σε μακρινές χώρες, χωρίς να κατηγορούνται οι ίδιες για ανάμειξη (plausible deniability).

Ειδικώς η Κίνα ετοιμάζει ιδιωτικούς στρατούς (private military companies) προκειμένου να προστατεύσει το παγκόσμιο επενδυτικό της πρόγραμμα - Νέος Δρόμος Μεταξιού (Belt and Road Initiative), από τρομοκρατικές απειλές.

No comments:

Post a Comment