Wednesday, February 13, 2019

Πρέπει να διαθέτουμε τακτική ευελιξία, και να μην φοράμε παρωπίδες



Ενώ ένα σημαντικό ποσοστό ελληνοφώνων δεξιόστροφων εθνικιστών λατρεύει τον Τράμπ, ο δημοκρατικός σοσιαλιστής Newsom, κυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνια, δηλώνει ότι η Καλιφόρνια πρέπει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, ως ξεχωριστό έθνος-κράτος...

Περιττό να πούμε ότι ο Gavin Newsom είναι φανατικός υποστηρικτής των LGBT "δικαιωμάτων", των λαθρομεταναστών, της κρατικής-μονοπωλιακής ασφαλιστικής περιθάλψεως, της "πράσινης" φορολογίας, όπως όλη η αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ. Έφτασε στο σημείο να απομακρύνει Αμερικανικούς εθνοφρουρούς από την φύλαξη των συνόρων της Καλιφόρνια και να τους στείλει να αναλάβουν ρόλο δασοφυλάκων. 

Αυτός ο πολιτικός, τον οποίο στην Ελλάδα θα αντιπαθούσαν οι δεξιόστροφοι εθνικιστές, είναι ακριβώς αυτός που πρέπει να υποστηρίζουμε ως Έλληνες.

Οι ΗΠΑ οπωσδήποτε θα πρέπει να κατακερματιστούν, ώστε να μειωθεί η παγκόσμια ισχύ τους, και να σταματήσουν να δημιουργούν προβλήματα σε μικρότερες χώρες, όπως στο Ιράκ, στην Λιβύη, στην Συρία, στην Βενεζουέλα. 

Όταν ένας αριστερός, δημοκρατικός, σοσιαλιστής κυβερνήτης υλοποιεί ένα τέτοιο σχέδιο για δικούς του λόγους, θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος από το Ελληνικό κοινό, και να τυγχάνει υποστηρίξεως.

Είναι πολύ μεγάλη ανοησία οι Έλληνες να καθορίζουν τις επιλογές τους στην εξωτερική πολιτική με βάση το αν οι ίδιοι είναι δεξιοί ή αριστεροί στις απόψεις.

Το έχουμε ξαναπεί: οι αγαπημένοι από αρκετούς Έλληνες εθνικιστές, Ιταλοί εθνικιστές, τους οποίους θεωρούν ομοϊδεάτες, θα μας δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στο ζήτημα της Σικελίας η οποία προσπαθεί να ακολουθήσει τον δρόμο της Καταλονίας και να ανεξαρτητοποιηθεί από το Ιταλικό κράτος.

Οι θέσεις της Ιερακς για το εξωτερικό δεν καθορίζονται από το ποιός είναι ομοϊδεάτης, αλλά από το ποιός εξυπηρετεί τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του Ελληνισμού. 

Δύο πρόσφατα παραδείγματα: στο ζήτημα της Καταλονίας υποστηρίξαμε αναφανδόν την ανεξαρτησία της Καταλονίας, όπως και στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βρετανικό βασίλειο.

Ως Έλληνες δεν έχουμε κανένα απολύτως συμφέρον να υποστηρίζουμε μία ενωμένη και ισχυρή Βρετανία, ούτε μία ενωμένη και ισχυρή Γερμανία, ούτε μία ενωμένη και ισχυρή Ισπανία, ούτε μία ενωμένη και ισχυρή Γαλλία.

Αν την απόσχιση την προωθούν αριστεροί, δεξιοί, εθνικιστές, αναρχικοί, βασιλόφρονες, άθεοι, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ομοφυλόφιλοι, ετεροφυλόφιλοι πολιτικοί, κλπ, μας είναι τελείως αδιάφορο.

Πρέπει να διαθέτουμε τακτική ευελιξία, και να μην φοράμε παρωπίδες.

Παρ' ότι ως ΙΕΡΑΚΣ εκφράζουμε τελείως διαφορετικές απόψεις σε σχέση με τον κυβερνήτη Gavin Newsom, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του. Δεν έχουμε καμμία απολύτως διάθεση να γίνουμε συνδρομητές του Τραμπικού συνθήματος Make America Great Again, όπως κάνουν αρκετοί πολιτικώς απαίδευτοι στην Ελλάδα. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από μία μεγάλη και ισχυρή Αμερική. Θέλουμε μία μεγάλη και ισχυρή Ελλάδα.

1 comment:

  1. Η ΕΕ αποτελεί απλώς τη ζώνη επιρροής της Γερμανίας και της Γαλλίας και τροχοπέδη κάθε μορφής ανεξαρτησίας και επέκτασης μας. Επιβάλλεται η αποχώρηση μας μαζί με άλλα κράτη μέλη ώστε να μειωθεί συνολικά η ισχύς των ευρωπαίων αντιπάλων μας. Διαιρεί και βασίλευε. Όσο πιο μικροί και διεσπασμενοι είναι οι αντίπαλοι μας τόσο το καλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για δυνάμεις τύπου ΗΠΑ,Ρωσίας κλπ που πάντα εμπλέκονται για να να ηγεμονευουν.

    ReplyDelete