Sunday, March 5, 2017

Τα υπόδουλα εδάφη της Βορείου Μακεδονίας πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα



Ένα ευχάριστο στρατηγικό δίλημμα ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Η κρίση στα Σκόπια κλιμακώνεται. (EU and Russia step into Macedonia crisis)

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Gjorge Ivanov αρνείται να επιτρέψει την ανάληψη της κυβερνήσεως από τον συνασπισμό της σοσιαλιστικής αντιπολιτεύσεως και των αλβανικών κομμάτων.

Η Δύση υποστηρίζει ξεκάθαρα τον σοσιαλιστή υποψήφιο Zoran Zaev. Η Ρωσία υποστηρίζει ξεκάθαρα τον Γκρούεφσκι και τους Σκοπιανούς σωβινιστές.

Ο συνασπισμός σοσιαλιστών και Αλβανών οδηγεί στην σταδιακή αποσύνθεση του ψευδοκράτους των Σκοπίων.

Από την άλλη μεριά η Ρωσία έχει δίκιο: με την ομοσπονδοποίηση των Σκοπίων τίθενται τα θεμέλια για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Τί πρέπει να πράξει η Ελλάς; Οπωσδήποτε να εξουδετερωθεί ο άμεσος κίνδυνος, ήτοι η διατήρηση του κράτους των Σκοπίων. Πάση θυσία πρέπει να διαλυθούν τα Σκόπια, παρά και ενάντια στα ρωσικά σχέδια. Σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφαλείας πρέπει να διαθέτουμε στρατηγική ευελιξία.

Θα συμπλέουμε με την Ρωσία όταν μας συμφέρει, και θα καταφερόμαστε εναντίον της όταν πάλι μας συμφέρει.

Αν η Ελλάς υποστηρίξει τώρα την ρωσική πολιτική στα Βαλκάνια, θα υποστεί μεγάλη ήττα. Η ρωσική βαλκανική πολιτική αποσκοπεί στην απόσπαση των Σκοπίων από την δυτική σφαίρα επιρροής, και στον μελλοντικό διαμοιρασμό τους μεταξύ Σερβίας και Βουλγαρίας. Η ρωσική βαλκανική σλαβόφιλη πολιτική θέτει σε κίνδυνο τα βόρεια σύνορα του Ελληνισμού. 

Σε δεύτερη φάση, μετά την επικείμενη διάλυση των Σκοπίων, η Ελλάς πρέπει να εμποδίσει την δημιουργία Μεγάλης Σερβίας, την δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας, και την δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας.

Αλβανία, Σερβία, και Βουλγαρία θα προσπαθήσουν να μοιραστούν τα ιμάτια των Σκοπίων. Σε αυτό το στρατηγικό παιχνίδι έκαστος βαλκανικός παίκτης θα προσπαθήσει να προσεταιριστεί κάποια μεγάλη δύναμη (Ρωσία-ΝΑΤΟ).

Η Χώρα μας δεν έχει πολλά χρονικά περιθώρια πριν την νέα αλλαγή συνόρων στην χερσόνησο του Αίμου. Οπωσδήποτε όμως ο Λαός μας πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν επιτρέπονται προσεγγίσεις του τύπου "με το ΝΑΤΟ ή την Ρωσσία;", διότι στην συγκεκριμένη γεωπολιτική περίσταση έχουμε πρόβλημα και με τους δύο.

Μην λησμονούμε ότι εκτός από τον Ελληνικό πληθυσμό που ζεί στα Σκόπια, το εν λόγω ψευδοκράτος είναι ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για την υπόδουλη Βόρειο Μακεδονία, την οποία πρέπει να απελευθερώσουμε και να εντάξουμε στον Ελληνικό κορμό.

Σε πρώτη φάση θέλουμε να διαλυθούν τα Σκόπια. Σε δεύτερη φάση θέλουμε τα εδάφη της Βορείου Μακεδονίας να μην εκχωρηθούν σε Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία. Σε τρίτη φάση, θέλουμε να ενταχθούν στην Ελληνική επικράτεια.

1 comment:

  1. Συμφωνώ απολύτως και το κοινοποιώ πάραυτα!

    ReplyDelete