Monday, April 23, 2018

Το εννοιολογικό πλαίσιο του θρησκευτικού πολέμου ως βασικό εργαλείο προσεγγίσεως της βυζαντινής περιόδουΣτο ζήτημα του βυζαντίου και της καταστροφής του Ελληνισμού από τον χριστιανισμό, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν διαπράξει διάφοροι ανίκανοι ηγετίσκοι της παλαιοτέρας γενεάς Ελλήνων στο θρήσκευμα, είναι η χρήση του πλαισίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανοχής, κλπ, αντί του εννοιολογικού πλαισίου της πολεμικής συγκρούσεως.

Οι συνειρμοί που χρησιμοποιούν στην ιστορική ανάλυση των γεγονότων, αναμοχλεύουν συναισθήματα αγάπης, καλωσύνης, κ.α. τα οποία τάχα πρέπει να αποτελούν τον πυρήνα του καθημερινού βίου των Ελλήνων. Με αποτέλεσμα οι πιστοί της Ελληνικής Θρησκείας να εθίζωνται στην ηττοπάθεια και στην υποταγή απέναντι στον θρησκευτικό κατακτητή.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουν το τί έγινε τότε, και άρα το τί πρέπει να γίνει τώρα απέναντι στην μονοθεϊστική τυραννία, λένε στους Έλληνες ότι οι βυζαντινοί ήταν κακοί άνθρωποι, δυσανεκτικοί, σκοταδιστές, δολοφόνοι, κλπ.

Με αυτό το εννοιολογικό πλαίσιο υπονοούν ότι αυτό που υπέστημεν ως Έθνος και ως Θρησκεία ήταν ζήτημα κακίας των αντιπάλων μας, και δικής μας ανοχής/καλωσύνης. Άρα εμείς, είμαστε ηθικώς ανώτεροι, διότι δεν κάναμε τέτοια εγκλήματα.

Και σε ποιό συμπέρασμα καταλήγει αυτό το γελοίο αφήγημα; Ότι οι Έλληνες θα πρέπει "να μην κάνουν τα ίδια με τους χριστιανούς", δηλαδή να μην επιβάλλουν βιαίως την θρησκεία τους, διότι τάχα θα γίνουμε το ίδιο με τους μονοθεϊστές. Δηλαδή να συνεχίσουν να κάνουν και σήμερα ό,τι έκαναν τότε, οι ηττημένοι και γενοκτονημένοι Πρόγονοί μας. 

Αυτό το νήμα σκέψεως αποδεικνύει την ιδεολογική χρεωκοπία όσων παριστάνουν τους ηγετίσκους της Ελληνικής Θρησκείας.

Η αλήθεια για το τί έγινε στο βυζάντιο είναι μία και μοναδική. Διεξήχθη θρησκευτικός πόλεμος μεταξύ Ελλήνων και ναζωραίων, και ηττήθησαν οι Έλληνες επειδή δεν πολέμησαν σωστά. Επειδή δεν ήξεραν πώς να διεξάγουν παρατεταμένο θρησκευτικό πόλεμο. Στον πόλεμο δεν έχει σημασία αν ο εχθρός είναι απολίτιστος, δόλιος, ανήθικος, σκοταδιστής, αμόρφωτος. Το αποτέλεσμα μετράει. 

Αντί από αυτό το δεδομένο οι ηγετίσκοι της συμφοράς να εξάγουν το συμπέρασμα ότι πρέπει να μάθουν πώς διεξάγεται ο θρησκευτικός πόλεμος, και πώς επιτυγχάνεται η νίκη, εξάγουν το συμπέρασμα ότι αν οι Έλληνες πολεμήσουν τον μονοθεϊσμό με τα ίδια όπλα, θα πάθουν κάτι κακό. Τάχα αυτό δεν ταιριάζει με το Ελληνικό Έθος.

Ενώ η ήττα, η υποταγή, και ο επακόλουθος βίαιος προσηλυτισμός στον χριστιανισμό και στο ισλάμ, απ' ότι φαίνεται ταιριάζει πλήρως με το έθος των γελοίων ηγετίσκων της συμφοράς.

Αν ισχύει το σόφισμα, "αν τους πολεμάμε με τα ίδια όπλα, θα γίνουμε σαν αυτούς", τότε βάσει της Αριστοτελικής Λογικής, θα πρέπει να λειτουργεί και αμφίδρομα. Δηλαδή αν Α=Β τότε και Β=Α. Αυτό μας λέει η Αριστοτελική Λογική. Αν λοιπόν εμείς πολεμώντας τους μονοθεϊστές θα μοιάσουμε σε αυτούς, τότε και οι μονοθεϊστές πολεμώντας την Ελληνική Θρησκεία θα μοιάσουν στους ...Έλληνες!

Αφαιρώντας από το οπτικό πεδίο των σημερινών Ελλήνων το ζήτημα του θρησκευτικού πολέμου, οι Έλληνες εγκλωβίζονται σε έναν αυτοκτονικό τρόπο σκέψεως. Αν δηλαδή είναι καλά παιδιά, αν δεν παρενοχλούν τον μονοθεϊστικό εχθρό και κατακτητή, και αν υποστηρίζουν τον ανθρωπισμό, θα επιβιώσουν.

Φανταστείτε μετά την γενοκτονία που υπέστησαν οι Ινδιάνοι της Αμερικής από τους ευρωπαίους χριστιανούς εποίκους, να γινόταν ένα συμβούλιο όλων των Ινδιάνικων Εθνών, και να κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι αν υποστηρίζουν τον ανθρωπισμό, και δεν κάνουν ό,τι τους έκαναν οι κατακτητές, είναι ...σίγουρο ότι θα επιβιώσουν!

Το μόνο λογικό συμπέρασμα που θα πρέπει κάποιος να εξάγει από την ήττα και την γενοκτονία των Ινδιάνων της Αμερικής, είναι ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι καταλλήλως για να αντιμετωπίσουν τον πόλεμο των λευκών εποίκων. Και συνεπώς θα πρέπει να εξοπλιστούν καταλλήλως με σύγχρονα μέσα, να χαράξουν στρατηγική, να οργανωθούν επαγγελματικώς, να αναζητήσουν συμμάχους, και όταν υπάρξει ευνοϊκή συγκυρία, να εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον των εποίκων.

Στην Ελλάδα οι ηγετίσκοι της συμφοράς, χρησιμοποιώντας τον συνειρμικό άξονα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το εννοιολογικό δίπολο μονοθεϊσμός(=σφαγές)---πολυθεϊσμός(=ανοχή), παριστάνουν ότι έλυσαν όλα τα προβλήματα επιβιώσεως που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός.

Στην ουσία το μόνο πρόβλημα που έλυσαν είναι το δικό τους ατομικό πρόβλημα. Το να παριστάνουν τους ηγετίσκους όντας ανίκανοι.

Την στιγμή που ο Ελληνισμός αντιμετωπίζει μία νέα βυζαντινή περίοδο και μία επικείμενη γενοκτονία από τις μονοθεϊστικές αιρέσεις, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε την ιστορία και την αλήθεια κατάματα.

Ηττηθήκαμε τότε, μας γενοκτόνησαν τότε, διότι δεν ξέραμε πώς να διεξάγουμε θρησκευτικό πόλεμο.

Αν σήμερα αρνούμεθα την αλήθεια, αν μπροστά την επικείμενη γενοκτονία αρνούμεθα να υιοθετήσουμε τις βασικές αρχές διεξαγωγής του ψυχοθρησκευτικού πολέμου, αν δεν διαθέτουμε επιτελεία χαράξεως στρατηγικής θρησκευτικού πολέμου, αν αφήσουμε τους γελοίους ηγετίσκους να δηλητηριάζουν τις ψυχές μας με πομφόλυγες περί ανοχής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτή την φορά θα αφανιστούμε δια παντός.

Όταν κάνουμε αναφορά στο βυζάντιο και στο τί πήγε λάθος τότε, η απάντηση είναι μία. Δεν διεξάγαμε θρησκευτικό πόλεμο μακράς διαρκείας, διότι δεν ξέραμε το πώς, και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι καταλλήλως.

Οπότε όταν εμφανίζεται ένας σημερινός αφελής Έλλην, του οποίου η ψυχή έχει μολυνθεί από τα ενοχικά συμπλέγματα που του ενστάλαξαν οι ηγετίσκοι της συμφοράς, και εκστομίζει την γνωστή ανοησία, "δεν πρέπει να γίνουμε σαν αυτούς που κοροϊδεύουμε", η απάντηση είναι μία και μοναδική. "Αν δεν θέλεις να γίνεις σαν αυτούς, πολέμα τους. Πολέμα τους, με τα ίδια τους τα όπλα". 

Πόσο ηλίθιος θα φαινόταν στα μάτια όλων μας, ένας ανόητος ο οποίος θα έλεγε, "μα θα πολεμήσουμε τους Τούρκους με τις δικές τους μεθόδους; Θα γίνουμε σαν αυτούς;".

Αν κάθε φορά προσεγγίζουμε μία ήττα με ηθικολογικούς όρους, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αναπαράγουμε τους όρους της ήττας. Στην στρατιωτική ιστορία μελετούμε τρία βασικά στοιχεία: τί έγινε τότε, γιατί χάσαμε, τί έπρεπε να κάνουμε για να νικήσουμε;   

Στον πόλεμο δεν συμμετέχουμε σε διαγωνισμό δημοσίων σχέσων. Συμμετέχουμε σε μία πάλη ζωής ή θανάτου. Η ηθική του πολέμου είναι συγκεκριμένη. Ή εμείς θα επιβιώσουμε, ή οι εχθροί.

Αν ηττηθούμε εξαιτίας των βλακωδών αντιλήψεων που εισάγουν στο μυαλό και στην ψυχή αρκετών Ελλήνων οι αχρείοι ηγετίσκοι, τότε θα προσηλυτιστούμε βιαίως και ομαδικώς στον μονοθεϊσμό. Δηλαδή θα γίνει αυτό που δήθεν προσπαθούν να αποφύγουν οι άχρηστοι ηγετίσκοι με τις πομφόλυγες περί ανοχής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι Έλληνες στο θρήσκευμα πρέπει να εκπαιδευτούν στην διεξαγωγή μακροχρονίου θρησκευτικού πολέμου. Όταν δούν κατάματα την βυζαντινή περίοδο και αποδεχτούν ειλικρινώς ότι η βασική αιτία της ήττας των Προγόνων, ήταν η έλλειψη καταρτίσεως στον θρησκευτικό πόλεμο, τότε θα αλλάξουν συμπεριφορά.

Θα παραδεχθούν ότι οι Πρόγονοι διέπραξαν εγκληματικά λάθη. Ότι ειδικώς στην Ύστερη Αρχαιότητα η αποδιοργάνωση του Ελληνικού Ιερατείου άφησε τον Ελληνισμό χωρίς στρατηγούς στην μάχη κατά της μονοθεϊστικής λαίλαπος.

Σεβασμός στους Προγόνους σημαίνει να μαθαίνουμε από τα λάθη τους και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Αν επαναλάβουμε τα εγκληματικά λάθη των Προγόνων επί βυζαντίου, θα διαπράξουμε μεγίστη ύβρι εις βάρος των αγέννητων Απογόνων. Θα τους έχουμε καταδικάσει να παραμείνουν αιωνίως υπόδουλοι στην μονοθεϊστική λαίλαπα.

5 comments:

 1. Πάρα πολύ καλό το άρθρο!
  Τα εδάφη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εις Μικράν Ασίαν και ιδίως εις Θράκην ήσαν μεστά ελληνικών μαζών που παρέμειναν ψυχοπνευματικώς παράλυτες εξαιτίας του μολυσματικού εβραϊκού βακίλλου της νέας κρατικής θρησκείας των κατακτητών που στόχευε δια της "αγάπης", της "ειρήνης" και του αντιφυλετισμού να καθυποτάξει κυρίως τους Έλληνες. Η επιδίωξη του χριστιανισμού από τότε έως τώρα παραμένει η ίδια: εξελληνισμός των βαρβάρων με παράλληλον εκβαρβαρισμόν των Ελλήνων μέχρι του οριστικού αφανισμού των.

  Το πρόβλημα τότε, ήταν ίδιο μέ το τωρινό: δεχτήκαμε να υποκύψουμε. Βάλαμε πάνω από το μέλλον των παιδιών μας την βολική ειρήνη του (ήδη αβέβαιου εθνικώς) παρόντος. Γίναμε "ανθρωπιστές" γιατί δειλιάσαμε να ορθώσουμε ανάστημα στους βαρβάρους.. Γίναμε χριστιανοί γιατί τρομάξαμε στην Ιδέα να παραμείνωμε Έλληνες..

  Εάν αλλάξωμε την ρωμέικη κακομοιριά μας με την Ελληνική Μεγάλη Ιδέα, τότε τα Βυζαντινά εδάφη θα ξαναγίνουν εδάφη της καρδιάς μας! Και ίσως κάποτε αποτελέσουν τη διεύρυνση μιας ήδη ορατής Ελληνικής Ομοσπονδίας..

  ReplyDelete
 2. Η Μεγάλη Ιδέα του Γένους αναφέρεται στην οικοδόμηση μιας Ελληνικής Εθνοφυλετικής Αυτοκρατορίας που θα συμπεριλάβει εδάφη μας ή και ελληνικούς πληθυσμούς που ενσωματώθησαν εξ αδυναμίας μας στο παρελθόν σε ξένα κρατικά μορφώματα που έκτοτε τους αφελληνίζουν. Αυτό έγινε μέχρι τον περασμένο αιώνα όπου στους Βαλκανικούς π.χ. πολέμους, η Ελλάς μοιράζετο με τους γείτονες της τα υπόδουλα από τους Οθωμανούς ελληνικά εδάφη!  ReplyDelete
 3. Η Ελληνική Εθνοφυλετική Αυτοκρατορία ως πραγμάτωση της Μεγάλης Ιδέας του Γένους είναι μονόδρομος. Είτε θα μείνωμε στην Ιστορία ως οι τελευταίοι και οι χειρότεροι των Ελλήνων, είτε θα αποφασίσωμε να πολεμήσωμε για τη Νίκη. Ας αναλογισθούμε τί μπορεί να συμβεί στο μέλλον: 1)Οι Έλληνες παραμείναντες αδρανείς "ευρωπαίοι" αφανίσθηκαν από τη μείξη των με αλλόφυλους εποίκους. 2)Λόγω υπογεννητικότητος μειωθέντες αριθμητικώς, και λόγω δημοκρατίας εξαθλιωθέντες ηθικώς, οικονομικώς και στρατιωτικώς υπέκυψαν ειρηνικώς σε εισβολές των γειτόνων
  τους! 3)Παρά τις προαναφερθείσες αντιξοότητες οι Έλληνες έδωσαν παντού γενναίες μάχες αλλά δυστυχώς τις έχασαν..

  Ποιός άραγε σήμερα κάθεται και στεναχωρείται για το άθλιον τέλος των καλοπερασάκηδων Συβαριτών; Η "παχουλή" Σύβαρις -ως γνωστόν,κατεσπαράχθη κυριολεκτικώς από τους γείτονές της Κροτωνιάτες το 510 πχχ!Δεν βρέθηκε ούτε ίχνος των θεμελίων της. Ανοίγοντας λοιπόν κάποιος στο απώτατο μέλλον το λεξικό στο λήμμα "έλληνες" θα πληροφορείται:" λαός κλπ,..δημιουργός του ανώτερου ανθρώπινου Πολιτισμού..ηφανίσθη κατόπιν μείξεων με τους εγχρώμους εποίκους που ήλθαν στην χώρα του. Αιτία της μη αντιστάσεώς του η καλλιεργηθείσα υπό της δημοκρατίας μαλθακότης του, η χριστιανική ειρηνοφιλία του καιο δημοκρατικός
  αντιφυλετισμός.

  ReplyDelete
 4. Τόσον η Σπάρτη, όσον και η Ρώμη δεν ηττήθησαν ποτέ, παρά μόνον όταν ηλαττώθησαν κατά πολύ οι γνήσιοι κατά το γένος Σπαρτιάται ή (στην άλλη περίπτωση)οιγνήσιοι κατά το γένος Ρωμαίοι. Θα είναι τραγικόν και κρίμα αν οι λόγω υπογεννητικότητος μειονοτικοί(κάποια στιγμή) Ἑλληνες πολεμήσουν και θυσιασθούν για μία Ελλάδα ξένων επήλυδων. Θα συμβεί ότι και στο Βυζάντιο, όπου η ρωμαϊκή εξουσία ενεθυμείτο τους Έλληνες μόνον κατά τους θρησκευτικούς διωγμούς και τους πολέμους. Το τότε ρωμαϊκόν κράτος, όπως και το σημερινόν ρωμαίικόν ψευδοκράτος υπήρξεν καιμέχρι τώρα υπάρχει αναλώμασιν των Ελλήνων. Αυτά τα εδάφη ποτίστηκαν με το αίμα μας καιως εκ τούτου δεν χαρίζονται από εμάς σε άλλους λαούς, αυτούς τους μηδέποτε έχοντας συνεισφέρει έστω το παραμικρόν ή την παραμικράν θυσίαν αίματος . Ρώσσοι, Σέρβοι, Αλβανοί κρατούν το έμβλημα που σημειολογεί τις εδαφικές διεκδικήσεις των.

  Και εμείς το ίδιο να κάμωμε. Το Βυζάντιο δεν το αλώσαμε. Αυτό μας άλωσε. Μη ψάχνωμε ποιός έχει το φταίξιμο. Δεν είμασταν αμελητέα μειονότης. Επομένως και εμείς φταίμε αν καθόμασταν και μας έσφαζαν! Και θα εξακολουθούμε να φταίμε όσον κλαψουρίζωμε και αναθεματίζωμε το θρησκευτικό Βυζάντιο. Το Βυζάντιο είναι πολύ ως έδαφος! Και είναι έδαφος προαιωνίως δικό μας! Έδαφος για το Ελληνικόν ιμπέριουμ.

  ReplyDelete
 5. Αυτομάτως θα τεθεί το ερώτημα αν είμεθα θιασώτες των αυτοκρατοριών! Απαντώμε με σαφή τρόπον: η ρωμαϊκή, η βυζαντινή, η οθωμανική και στις μέρες μας η αμερικανική και η ρωσσική αυτοκρατορίες είναι πολυεθνικές/πολυφυλετικές. Εμείς αντιθέτως είμεθα υπέρ μιας μονοφυλετικής αυτοκρατορίας που θα ορθώσειο Ελληνισμός δια τον εαυτό του και μόνον, αυτοπροστατευόμενος δι ενός ολοκληρωτικού συστήματος αριστοκρατικής ανάδειξης των πολιτικών και στρατιωτικών
  ηγετών και στελεχών του με νόμους και δομές που θα καλύπτουν τις ανάγκες της ποιοτικής βελτίωσης και της ποσοτικής αύξησης της Ελληνικής Φυλής, την Ελληνική Θησκεία, Παιδεία και τον Πολιτισμό. Βεβαίως δεν θα πρόκειται περί μιας κληρονομικής μοναρχίας αφού ο Ηγέτης του Έθνους και θα αναδεικνύεται καιθα
  ελέγχεται από μία συλλογική ηγεσία. Θα είναι απολύτως ελεύθερος να δρα όπως κρίνει αλλά και απολύτως υπεύθυνος δια τυχόν κακούς πολιτικούς χειρισμούς. Τον αυτόν βαθμόν ευθύνης έχει και η συλλογική ηγεσία που τον στηρίζει. Περίπτωση καταχρήσεως της εξουσίας από τον ανώτατο άρχοντα και η επιβολή μιας προσωπικής δικτατορίας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς όλα τα μέλη της συλλογικής ηγεσίας
  είνα πρόσωπα στηριζόμενα από την μονολιθικότητα των μηχανισμών του Κράτους. Εάν θα αφαιρούσαμε την "παραδοσιακή γι αυτήν κομμουνιστική ιδεολογία της" η Κίνα αποτελεί σήμερα μια Ολοκληρωτική Μονοφυλετική Αυτοκρατορία.

  Εάν οι Έλληνες δεν πολεμήσουν για την απελευθέρωσή των θα είναι αποκλειστικώς υπεύθυνοι για την "ειρηνική" γενοκτονία στην οποία οδεύουν καθώς και δια τον εις βάρος των χλευασμόν της Ιστορίας.

  Εάν τυχόν οι Έλληνες ηττηθούν μαχόμενοι για την φυλετικήν των απελευθέρωση θα αποκομίσουν μόνον την Δόξαν και την υστεροφημίαν.

  Εάν νικήσουν όμως, ο Αγών θα είναι όχι για να μείνουν εσσαεί μικροί και διεσπασμένοι σε ολιγάνθρωπες πολιτειούλες διασπαρτες στη Μεσόγειο, αλλά στην τελική συγκρότηση μιας Ανίκητης Ελληνικής Πολιτικής Ισχύος που θα εγγυάται το Εθνοφυλετικό μέλλον των απογόνων μας

  ReplyDelete