Monday, April 9, 2018

Η Αφρική Ένωση θα δημιουργήσει στον Ελληνισμό αντίστοιχα προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση





Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα ανατολικά, δυτικά, και βόρεια σύνορα του Ελληνισμού, ένα πρόβλημα που είχαμε εντοπίσει στο παρελθόν, και αφορά τα νότια σύνορα, έρχεται στην επιφάνεια.

44 Αφρικανικά κράτη, υπέγραψαν στην Ρουάντα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου(Continental Free Trade Agreement) και ετοιμάζονται να εμβαθύνουν την Αφρικανική Ένωση, στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αφρικανικά κράτη θα δυσχεράνουν πολύ την δημιουργία μίας Αφρικανικής ομοσπονδιακής ενώσεως, αλλά ο Ελληνισμός σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να αδιαφορεί για αυτόν τον γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό κίνδυνο που αναδύεται στα νότια σύνορά του.

Η διάλυση της Αφρικανικής Ενώσεως πρέπει να αποτελεί στρατηγικό στόχο του Ελληνισμού, αντιστοίχου σημασίας με την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από την ανάδυση ογκοδεστάτων γεωστρατηγικών οντοτήτων, οι οποίες θα μας προξενήσουν τεράστια προβλήματα ασφαλείας στο εγγύς μέλλον.

No comments:

Post a Comment