Monday, February 6, 2023

Στον εικοστό χριστιανικό αιώνα ο Ελληνισμός υπέστη τρεις, και όχι μία γενοκτονία

  

Επειδή την επίσημη ιστορία την γράφουν ρωμιοί, στην συλλογική μνήμη των περισσοτέρων πολιτών έχει επικρατήσει να αναφέρεται ως γενοκτονία αυτή των ελληνογενών μικρασιατικών πληθυσμών εξ αιτίας του Κεμάλ κλπ.

Και αυτό ύστερα από πολύ αγώνα μικρασιατικών συλλόγων, διότι μόλις το "1998" η ουλή των αιλλύνων αποφάσισε να ανακηρύξει την 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ήτοι, μετά από οκτώ δεκαετίες, τόσο πολύ ενδιαφέρονται για τους Έλληνες.

Όμως υπάρχουν άλλες δύο γενοκτονίες που συνέβησαν εκείνη περίπου την εποχή οι οποίες δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη και οφείλουν να μνημονεύωνται. Η δεύτερη γενοκτονία εις βάρος ελληνογενών πληθυσμών συνέβη επί Στάλιν.

Οι σταλινικές εκτοπίσεις και εκτελέσεις δεν αφορούσαν μόνον ελληνικούς πληθυσμούς, αλλά εμάς μάς αφορά το ελληνικό στοιχείο. Οι μέθοδοι γενοκτονίας που χρησιμοποίησαν οι σταλινικοί πράκτορες δεν διέφεραν και πολύ από τους τσέτες του Κεμάλ. Αυτή η γενοκτονία αφορά εκατοντάδες χιλιάδες ελληνογενών κυρίως του Πόντου, οι οποίοι κατέφυγαν εκεί προκειμένου να γλυτώσουν την γενοκτονία από τον Κεμάλ, αλλά υπέστησαν γενοκτονία από τον Στάλιν.

Όμως υπάρχει και μία τρίτη γενοκτονία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, και αφορά τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα ελληνικών πληθυσμών που πήγαν στις ΗΠΑ από το 1920 και μετά. Αυτή είναι η αναίμακτη γενοκτονία. Ονομάζεται έτσι διότι η εξόντωση επέρχεται δια της αφομοιώσεως και της επιμειξίας με άλλοεθνείς, και όχι δια αιματοχυσίας.

Μόνον οι εβραίοι ορθόδοξοι ραββίνοι χρησιμοποιούν αυτό τον όρο, αναίμακτη γενοκτονία, θέλωντας να περιγράψουν το κακό που υφίσταται η εβραϊκή κοινότητα στις ΗΠΑ. Με βάση δικά τους στοιχεία πάνω από το 50% των αμερικανών εβραίων παντρεύονται με αλλοφύλους και αφομοιώνονται, απορρίπτοντες και λησμονούντες την εβραϊκή τους ταυτότητα.

Σήμερα ένα απειροελάχιστο ποσοστό των Ελλήνων μεταναστών της δεκαετίας του 1920, έχει εγγόνια που να έχουν διατηρήσει την ελληνική ενδογαμία, ή κάτι από την ελληνική ταυτότητα.

Η επιμειξία και η αφομοίωση ως αναίμακτη γενοκτονία μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί από ένα Ελληνικό κράτος το οποίο θα στηρίζεται σε έναν εθνοφυλετικό και εθνοθρησκευτικό αξιακό κώδικα, και όχι από το ψευδοκράτος της (β)ρωμιοσύνης που ζέχνει μισελληνισμό.

Για όσους εξ ημών δηλώνουν Έλληνες στην καταγωγή και Έλληνες στο θρήσκευμα, οι γενοκτονίες που υπέστη ο Ελληνισμός τον προηγούμενο αιώνα είναι τρεις και όχι μία.

 

No comments:

Post a Comment