Thursday, July 20, 2017

«Γιατί εμμένετε στο ζήτημα της θρησκείας;», ρωτούν κάποιοι


Αναγνώστες διαφορετικών ιδεολογικών αποχρώσεων κατά καιρούς αναρωτούνται γιατί εμμένω τόσο πολύ στο ζήτημα της θρησκείας. Υπάρχουν δύο ειδών αναγνώστες, οι καλοπροαίρετοι οι οποίοι αγνοούν την σοβαρότητα του θρησκευτικού προβλήματος, και οι κακοπροαίρετοι.
Οι δεύτεροι είτε ενδιαφέρονται για την διατήρηση του θρησκευτικού μονοπωλίου από τον χριστιανισμό, είτε ως υλιστές ενδιαφέρονται κυρίως για την οικονομική παράμετρο της κρίσεως που ζούμε. Όλα τα άλλα προβλήματα τα θεωρούν άσχετα ή δευτερεύοντα.
Κατ’ αρχάς να υπενθυμίσω ότι η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. δεν είναι κόμμα κοινοβουλευτικού τύπου. Είναι κόμμα ταυτότητος, και μάλιστα θρησκευτικής ταυτότητος. Η πολιτική που ασκούμε, είναι πολιτική συλλογικής ταυτότητος. Η οικονομική παράμετρος της κρίσεως είναι απότοκος της πνευματικής καθιζήσεως του Ελληνικού Λαού.
Η πνευματική ένδεια προηγήθηκε της υλικής ένδειας. Πριν φτάσουν οι Έλληνες να ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια, κατανάλωναν επί καθημερινής βάσεως πνευματικά σκουπίδια από τους διεθνιστικούς οχετούς που βρίθουν στην Πατρίδα μας.
Τα άλλα κόμματα ασχολούνται κυρίως με τον οικονομισμό. Αναλόγως της ιδεολογικής τους αφετηρίας, μιλούν για περισσότερο ή λιγώτερο κράτος, για μισθολογικές αυξήσεις και αξιοπρεπείς συντάξεις, για το μνημόνιο, για περισσότερους ή λιγώτερους φόρους.
Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ., καίτοι δεν απαξιώνει τις υλιστικές ανάγκες του ανθρώπου, εστιάζει στην διανομή πνευματικής τροφής, στην καλλιέργεια των ενστίκτων συλλογικής επιβιώσεως, και στον πολιτισμικό εξοπλισμό του Λαού.
Από την ίδρυση του νεο-ελληνικού κράτους, ουδέποτε ελύθη το πρόβλημα της εθνικής μας ταυτότητος. Κανένα σύγχρονο κόμμα δεν θέτει τα θέματα που εμείς θέτουμε. Όσο οι Έλληνες συνεχίζουν να τρώνε πνευματικά σκουπίδια, το πρόβλημα της οικονομικής κρίσεως θα οξύνεται.
Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. είναι ιδεολογικό κίνημα. Δίνουμε μάχες για να αλλάξουμε τον πολιτισμό, την αισθητική, την φιλοσοφία, την θρησκεία, την γλώσσα, και την συλλογική ταυτότητα του Ελληνικού Λαού.
Φίλοι και εχθροί μας θέτουν το ερώτημα, γιατί εμμένουμε τόσο πολύ στην θρησκεία.
Αρκετοί Έλληνες επειδή δεν έχουν Ελληνική θρησκευτική και πολιτική παιδεία, νομίζουν ότι θρησκεία=παπαδαριό, ή ότι θρησκεία=παραμύθια για θεούσες γιαγιάδες. Οπότε καταλήγουν στο ανόητο συμπέρασμα «Τί ασχολείσαι με αυτά τα ζητήματα Ιφικράτη; έχουμε άλλα σοβαρότερα προβλήματα».
Για να κατανοήσουμε πόσο γελοίο είναι το συμπέρασμά τους, τους απαντώ ως εξής. Αν ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι μουσουλμάνος, μας ενδιαφέρει ή όχι το θρήσκευμά του; Το θρήσκευμα ενός μουσουλμάνου πρωθυπουργού της Ελλάδος θα έχει επιπτώσεις στην γενική πολιτική που θα ακολουθήσει ή όχι;
Η απάντηση είναι προφανής. Οι θρησκείες ως κοινωνικο-φιλοσοφικά συστήματα επηρεάζουν όλες τις σφαίρες της δημόσιας ζωής.
Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός της Ελλάδος το πρώτο πράγμα που θα έκανα στην παιδεία θα ήταν η επανεισαγωγή της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, και ο εξοβελισμός του ιουδαιοχριστιανισμού από τα σχολικά βιβλία.
Αν όμως ήμουν μουσουλμάνος, και με έλεγαν Μωχάμετ Αμυρά, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν η εισαγωγή του Κορανίου σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.
Ας σταματήσουν λοιπόν οι ανόητες ερωτήσεις του τύπου «γιατί εμμένετε στο ζήτημα της θρησκείας».
Η θρησκεία επηρεάζει την εξωτερική πολιτική. Άλλη εξωτερική πολιτική θα ακολουθούσε ένας Έλλην στο θρήσκευμα(αν ήμουν εγώ, θα προσέγγιζα την Ινδία), άλλη ένας μουσουλμάνος, και άλλη ένας χριστιανός. Αυτό το είδαμε προσφάτως στην Μέση Ανατολή, όπου η αναρρίχηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητος στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, άλλαξε τον γεωπολιτικό τους προσανατολισμό. Η βιαία αλλαγή κυβερνήσεως στο Ιράκ, έφερε θρησκευτική αλλαγή, τώρα κυριαρχούν οι σιίτες αντί των σουνιτών. Και αυτό έχει αλλάξει τον προσανατολισμό της χώρας, η οποία βλέπει πολύ φιλικά το Ιράν.
Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψη περί γάμου, περί φυλής, και περί του δημογραφικού ζητήματος. Άλλη άποψη θα έχει ένας χριστιανός για ζητήματα φυλής, γάμου, και μεταναστεύσεως και άλλη ένας Έλλην στο θρήσκευμα.
Η θρησκεία επηρεάζει την στρατιωτική άμυνα της χώρας. Άλλες στρατιωτικές συμμαχίες θα σύναπτε ένας μουσουλμάνος πρωθυπουργός της Ελλάδος, άλλες ένας χριστιανός, και άλλες ένας Έλλην στο θρήσκευμα, διότι θα είχαν διαφορετικές προτιμήσεις και διαφορετικούς στόχους.
Η θρησκεία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την συγγραφή της επίσημης ιστορίας. Επειδή η Ελλάδα τελεί υπό χριστιανική κατοχή, το βυζάντιο δεν θεωρείται κατακτητής της Ελλάδος. Αν η Ελλάδα τελούσε υπό μουσουλμανική κατοχή, η οθωμανική αυτοκρατορία θα εθεωρείτο συνέχεια του Ελληνισμού, και θα εορτάζαμε τους σουλτάνους ως σωτήρες του Ελληνισμού.
Η θρησκεία επηρεάζει την συμπεριφορά μας προς τα ζώα και την φύση. Άλλη συμπεριφορά έχει ένας Έλλην στο θρήσκευμα προς την φύση και τα ζώα και άλλη ένας μονοθεϊστής.
Η θρησκεία επηρεάζει τις αντιλήψεις μας για την γυναίκα. Άλλη στάση τηρεί ο μονοθεϊσμός προς τις γυναίκες και άλλη στάση τηρεί η Ελληνική Θρησκεία. Στην Ελληνική Θρησκεία οι γυναίκες κατέχουν δημόσιο αξίωμα Ιέρειας. Στον μονοθεϊσμό τέτοιο πράγμα είναι αδιανόητο.
Η θρησκεία επηρεάζει τους νόμους και τον ποινικό κώδικα. Στην Ελλάδα το σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο εμπεριέχει πολλές διατάξεις υπέρ της Ορθοδοξίας, και πολλές διατάξεις εις βάρος των άλλων θρησκειών. Σε πολλές ισλαμικές χώρες ισχύει η Σαρία. Άλλη ποινική και συνταγματική νομοθεσία θα ίσχυε στην Ελλάδα, αν επίσημη θρησκεία του κράτους ήταν η Ελληνική Θρησκεία.
Η θρησκεία καθορίζει την αντίληψή μας περί Προγόνων και Απογόνων. Οι χριστιανοί θεωρούν προγόνους τον Αβραάμ και την Σάρα. Οι Έλληνες τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα.
Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψή μας περί Πατρίδος. Οι εβραίοι, οι χριστιανοί, και μουσουλμάνοι θεωρούν ιερό και θεοβάδιστο τόπο την Ιερουσαλήμ. Οι Έλληνες θεωρούν ιερό και θεοβάδιστο τόπο τους Δελφούς.
Η θρησκεία επηρεάζει την αντίληψή μας περί έθνους. Μουσουλμάνοι και χριστιανοί, μιλάνε για μουσουλμανικό έθνος(Ummah), και χριστιανικό έθνος, εννοώντας υπερεθνικές πολυφυλετικές κρατικές υποδομές. Οι Έλληνες μιλάνε για εθνοφυλετικό κράτος.
Η θρησκεία επηρεάζει την τέχνη και την αισθητική. Άλλη αντίληψη περί τέχνης έχουν οι μονοθεϊστές και άλλη αντίληψη οι Έλληνες. Αυτό φαίνεται στην μουσική, στον χορό, στην ζωγραφική, στην γλυπτική(σε μεγάλο βαθμό απαγορεύεται η απεικόνιση θείων στον μονοθεϊσμό), στο θέατρο, στην αγγειοπλαστική, στην ενδυμασία, κλπ.
Η θρησκεία επηρεάζει την ιατρική και τις επιστήμες. Η Ελληνική φυσική ιατρική δεν έχει σχέση με την αντίληψη των μονοθεϊστών περί σώματος και υγείας. Επιπλέον τα μαθηματικά και οι επιστήμες είχαν απαγορευθεί επί αιώνες από τους μονοθεϊστές.
Η θρησκεία επηρεάζει τον αθλητισμό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απαγορευμένοι επί αιώνες από τον χριστιανισμό, αποτελούσαν κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός για τους Αρχαίους Έλληνες.
Η θρησκεία επηρεάζει την φιλοσοφία. Ουδεμία σχέση υφίσταται μεταξύ του χριστιανού απολογητού Τερτυλλιανού, και του Ίωνος φιλοσόφου Αναξαγόρου.
Η θρησκεία επηρεάζει την ηθική. Άλλο αξιακό κώδικα έχει ο χριστιανός, άλλο ο εβραίος, άλλο ο μουσουλμάνος, άλλο ο Έλλην. Οι αντιλήψεις περί θανάτου, περί αρετής, περί κακίας, περί φιλίας, περί εγκλήματος, περί ευδαιμονίας, περί ψυχής, απέχουν παρασάγγας εξ αιτίας των διαφορετικών θρησκευτικών αντιλήψεων.
Η θρησκεία επηρεάζει την πολιτειολογία. Ο μονοθεϊσμός δημιούργησε τις ελέω θεού τυραννίες, υποστηρίζων ότι ο μονάρχης είναι εκπρόσωπος του θεού επί της γής.
Η θρησκεία επηρεάζει την γνωσιολογία. Το πώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, το πώς ερμηνεύουμε, το πώς φιλτράρουμε και πώς εξωτερικεύουμε πληροφορίες, επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από την θρησκεία. Ένας μονοθεϊστής ισχυρίζεται ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε εκ του μηδενός από έναν εξωκοσμικό θεό, ότι υπάρχει ανάσταση εκ νεκρών, ότι υπάρχει σατανάς και κόλαση.
Εν κατακλείδι για να χαρακτηριστεί ένα σύστημα πεποιθήσεων ως θρησκεία απαιτείται να αποσαφηνίζει την φύσιν του Όντος-Θεών, να έχει εξήγηση για την δημιουργία του Κόσμου, να έχει σύστημα ηθικών αξιών, να έχει τελετουργικά, να εντοπίζει την πηγή της γνώσεως, και τον τελικό σκοπό της ζωής. Δηλαδή απαιτείται θεογονία, κοσμολογία, ηθική, τελετουργικό, επιστημολογία, τελολογία.
Καλά θα κάνουν όσοι αγνοούν στοιχειώδη θρησκευτικά ζητήματα να μην συμπεριφέρωνται όπως οι άθεοι υλιστές οι οποίοι ζούν μόνον για το παρόν.
Η Ελληνική Θρησκεία προάγει μια εντελώς διαφορετική κοσμοαντίληψη απ’ αυτήν των αβρααμικών μονοθεϊστικών αιρέσεων.
Η φράση «Ιφικράτη γιατί ασχολείσαι τόσο πολύ με την θρησκεία; έχουμε σοβαρά προβλήματα να επιλύσουμε», ισοδυναμεί με το «είμαστε παντελώς άσχετοι με τον Ελληνισμό και την Ελληνική Κοσμοαντίληψη, και δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε τίποτε για τους Προγόνους μας».
Υπάρχουν ένα σωρό κινήματα όπως το «Δεν Πληρώνω» τα οποία παράγουν αξιοθαύμαστο έργο. Οι ηγέτες του, δαπανούν χρόνο, χρήμα, και ενέργεια, για να ανακουφίσουν τον Λαό μας. Όμως δεν παράγουν ιδεολογία, ούτε είναι ιδεολογικό κίνημα.
Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ, χωρίς να υποτιμά τις υλικές ανάγκες του Λαού μας, δεν είναι κίνημα διαμαρτυρομένων πολιτών. Ούτε κοινοβουλευτικό κόμμα. Είναι κόμμα θρησκευτικής ταυτότητος, που προάγει την Ελληνική Κοσμοαντίληψη.
Επομένως η ερώτηση «γιατί ασχολείστε με την θρησκεία;», ισοδυναμεί με την ανόητη ερώτηση «γιατί ασχολείστε με τον Ελληνισμό;». Απάντηση: Διότι αλλιώς δεν θα είχαμε το δικαίωμα να αποκαλούμαστε Έλληνες.
Όσοι αμόρφωτοι συνεχίζουν να μιλούν απαξιωτικώς για το ζήτημα της Ελληνικής Θρησκείας, σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται να έχουν Έλληνες Απογόνους, παρά μόνον ελληνόφωνους ραγιάδες που θα αγωνίζονται ακόμη για τον 13ο και τον 14ο μισθό.

Ιφικράτης Αμυράς

No comments:

Post a Comment