Tuesday, February 20, 2018

Τα μνημόσυνα δεν αρκούν για την επιβίωση του Ελληνισμού




Αναγκαία τα μνημόσυνα για την φιλόσοφο Υπατία, αλλά αρκετά με την κλάψα. 

Ο τρόπος προσεγγίσεως του εν λόγω ειδεχθούς εγκλήματος εις βάρος του Ελληνισμού, δεν επιτρέπεται να περιορίζεται στην καλλιέργεια του σεβασμού προς το πρόσωπο της νεοπλατωνικής Φιλοσόφου.

Πρέπει να λέμε σκληρές αλήθειες, αν δεν θέλουμε να επαναληφθούν τα ίδια εγκλήματα εις βάρος του Ελληνισμού.

Οι ναζωραίοι παραβολάνοι εκείνης της εποχής, κυριολεκτικώς κομμάτιασαν την Υπατία. Πού ήταν οι Έλληνες σωματοφύλακές της; Προφανώς δεν είχε. Γιατί;

Επιτρέπεται οι εχθροί του Ελληνισμού να κυκλοφορούν στους δρόμους με χατζάρες, και οι Έλληνες/Ελληνίδες Φιλόσοφοι να είναι άοπλοι;

Επιτρέπεται οι Έλληνες να παραμένουν ανοργάνωτοι εν μέσω βυζαντινής λαίλαπος; Για ποιό λόγο; Για να υποστούν πρώτα τις σφαγές και τις πυρές, και μετά να κλαψουρίζουν ότι τους έσφαξαν οι βυζαντινοί υπάνθρωποι;

Μήπως νομίζουν οι σημερινοί Έλληνες ότι η κλάψα και τα μνημόσυνα προσδίδουν κύρος και ηθική ανωτερότητα;

Γιατί δεν υπήρχε αντίστοιχο σώμα Ελλήνων "παραβολάνων" το οποίο να προξενήσει αντίποινα στον εχθρό και να θανατώσει τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της Υπατίας;

Ο Κύριλλος, αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας, θα έπρεπε να είχε θανατωθεί με τον ίδιο τρόπο από φανατικούς Έλληνες. Θα ήταν πολύ καλύτερα οι σημερινοί ρωμιοί να έκαναν μνημόσυνα στον Κύριλλο Αλεξανδρείας και οι Έλληνες να κατείχαν την εξουσία, παρά το αντίστροφο.

Αν και δεν έχουμε πολλά ιστορικά στοιχεία για την Υπατία, η ταπεινή μας άποψη είναι ότι η Φιλόσοφος δεν είχε την αίσθηση του κινδύνου. Συναγελάζετο με μαθητές της ιουδαϊκής αιρέσεως των ναζωραίων αδιαφορώντας, τόσο για την προσωπική της ασφάλεια όσο και για την μελλοντική επιβίωση του Ελληνισμού.

Ο Ελληνισμός δεν θα επιβιώσει στον προαιώνιο πόλεμο με τις μονοθεϊστικές αιρέσεις διαδίδοντας φιλοσοφικές ερμηνείες του Κόσμου.

Θα επιβιώσει μόνον εφ' όσον διαθέτει επαγγελματική οργάνωση, στρατιωτική πειθαρχία, πολεμικά ένστικτα, και εγωιστικά μιμήδια.

Τα μνημόσυνα δεν αρκούν για την επιβίωση του Ελληνισμού.

#ypatia #hellenicreligion

2 comments:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ

    ReplyDelete
  2. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΜΩΣ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΕΙΡΗΝΗΚΗ ΣΙΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΒΡΑΑΜΙΣΤΕΣ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

    ReplyDelete