Friday, December 16, 2016

Λέμε ΟΧΙ στην προσάρτηση της Ουκρανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση


Η συμφωνία "συνδέσεως" που έκλεισε η ΕΕ με την Ουκρανία αποτελεί ένα βήμα πριν την προσάρτηση της Ουκρανίας στην ευρωπαϊκή αυτοκρατορία.

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των αξιωματούχων της ΕΕ ότι η συμφωνία δεν συνιστά για την Ουκρανία αναγνώριση της ιδιότητος του υποψηφίου μέλους της ΕΕ, ούτε συνιστά συλλογική υποχρέωση της ΕΕ στο να παρέχει αμυντική προστασία στην Ουκρανία, εν τούτοις είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί το πρώτο βήμα προσαρτήσεως της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Πρόκειται για τακτικό ελιγμό και πολιτικό μάρκετινγκ που αποσκοπεί στο να "πουλήσει" στους αφελείς την ιδέα ότι τάχα δεν υφίσταται κίνδυνος αναφλέξεως πολέμου με την Ρωσσία.

Οι Ολλανδοί λόγω του προσφάτου δημοψηφίσματος εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις για την εν λόγω συμφωνία και καλώς πράττουν.

Τώρα το ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να επικυρωθεί και από τα 28 εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ.

Προφανώς οι ελληνόφωνοι ευρωραγιάδες θα ψηφίσουν υπέρ της προσαρτήσεως της Ουκρανίας θέτοντες σε κίνδυνο την εύθραυστη ειρήνη στην Ανατολική Ευρώπη.

Όταν έρθει προς ψήφιση στο ρωμέικο κυνοβούλιο η συμφωνία προσαρτήσεως της Ουκρανίας, πρέπει να την καταδικάσουμε πολιτικώς ως αποικιοκρατική σύμβαση αισχίστου είδους, με μαχητικές διαδηλώσεις και άρθρα στον Τύπο.

Πρέπει να θέσουμε τέρμα στην επεκτατική πολιτική της ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας. Μας παρασέρνει σε πολέμους χωρίς να μας ρωτά. 

Europa delenda est (Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί)

No comments:

Post a Comment