Tuesday, December 20, 2016

Από την ανάσχεση στην ολοκληρωτική Νίκη κατά του ισλάμ


Το ότι η Χώρα μας δεν διαθέτει το πολιτικο-στρατιωτικό εκτόπισμα κρατών όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ινδία, κ.α. δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσει το πεδίο των στρατηγικών μελετών να μονοπωλείται από τις μεγάλες δυνάμεις.
Ειδικώς εις ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ισλάμ, η Ελλάς μπορεί και πρέπει να διαδώσει διεθνώς την δική της στρατηγική.
Αυτή την στιγμή, εις ό,τι αφορά το ισλάμ, όλες οι χώρες του κόσμου ακολουθούν την στρατηγική της αναχαιτίσεως, ήτοι διαχωρισμό του ακραίου από το μετριοπαθές ισλάμ.
Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή ήταν και η δυτική στρατηγική μέχρι και την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ρήγκαν. Η ανάσχεση (containment) αποσκοπούσε στην συγκράτηση του κομμουνισμού στις χώρες που είχε επικρατήσει και στον διαχωρισμό των σοσιαλιστικών από τα κομμουνιστικά κόμματα.
Αλλά ο Barry Goldwater, υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία το 1964, για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο rollback (αναδίπλωση), εννοώντας την νίκη επί του κομμουνιστικού στρατοπέδου. Ανέλυσε την στρατηγική του στο βιβλίο του "Why Not Victory? A Fresh Look At American Foreign Policy".
Στο βιβλίο του ο Goldwater ανέλυσε το γιατί θα πρέπει να απεμπλακούν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ από το νοητικό πλαίσιο της ανασχέσεως, και να μετατοπιστούν στο νοητικό πλαίσιο της ολοκληρωτικής νίκης.
Παρά τις υστερικές κραυγές των διαφωνούντων ότι με τις ιδέες του θα προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο, οι απόψεις του Goldwater απεδείχθησαν σωστές. Κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση χωρίς παγκόσμια στρατιωτική σύρραξη.
Σήμερα βλέπουμε κάτι αντίστοιχο με όσους λένε ότι αν πολεμήσουμε το ισλάμ, θα υπάρξει παγκόσμιος πόλεμος, ή ότι θα ενωθούν όλοι οι ισλαμιστές εναντίον μας. Και υπονοούν ότι θα πρέπει να καταφερόμαστε μόνον κατά του ακραίου ισλάμ, νομιμοποιώντας στην λαϊκή συνείδηση το μετριοπαθές ισλάμ.
Αυτή η αφελής άποψη προϋποθέτει ότι οι μουσουλμάνοι δεν θέλουν να απελευθερωθούν από το ισλάμ, και ότι τους αρέσει που είναι σκλάβοι σε μία τέτοια καταπιεστική αίρεση.
Η στρατηγική που πρέπει να υιοθετήσουν τα μεγάλα κράτη απέναντι στο ισλάμ είναι η rollback και όχι η deterrence.
Σε επόμενο στάδιο πρέπει να γίνει πλήρης και μόνιμη αντικατάσταση του ισλάμ από τις προϊσλαμικές παραδοσιακές εθνικές θρησκείες, ώστε να παγιωθεί το αποτέλεσμα της μεταλλάξεως των εξισλαμισμένων λαών. Άλλως, ωρισμένοι λαοί θα υποτροπιάσουν επανερχόμενοι στις αβρααμικές δοξασίες της ερήμου και του σκοταδισμού.
Η μετατόπιση της στρατηγικής σκέψεως από την ανάσχεση στην αναδίπλωση, και τέλος στην πλήρη και μόνιμη αντικατάσταση του ισλάμ από τις εθνικές θρησκείες, δεν πρόκειται να γίνει χωρίς την ενεργό δράση των Ελλήνων.
Ναι είμαστε πολύ λίγοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξένες δυνάμεις όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ που διαθέτουν τεράστιο στρατιωτικό εκτόπισμα έχουν νικηφόρο στρατηγική.
Η στρατηγική της ανασχέσεως που έχουν επιλέξει οι μεγάλες δυνάμεις οδηγεί μακροπροθέσμως στην ήττα. Διότι είναι σαν να υπονοούν ότι αν το μετριοπαθές ισλάμ επικρατήσει στην Κίνα, ή στην Ευρώπη, ή στην Ρωσσία, ή στις ΗΠΑ, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την ασφάλεια και το μέλλον της χώρας τους.
Εμείς δεν κάνουμε καμμία διάκριση μεταξύ ακραίου και μετριοπαθούς ισλάμ. Επιζητούμε την αναδίπλωση και την αντικατάστασή του. Γιατί όχι ολοκληρωτική Νίκη;

No comments:

Post a Comment