Friday, April 7, 2017

Από εδώ και πέρα ο,τιδήποτε υπεσχέθη ο Τράμπ προεκλογικώς, τίθεται εν αμφιβόλω



Τώρα, μετά την επίθεση στην Συρία, ο Τράμπ έχει χάσει την λαϊκή στήριξη των Αμερικανών που συγκρούστηκαν στους δρόμους με το κατεστημένο για να ανέλθει στην προεδρία.

Αφού παρεβίασε την κόκκινη γραμμή που ο ίδιος είχε θέσει προεκλογικώς, ότι δηλαδή δεν θα ξεκινήσει νέο πόλεμο στην Μέση Ανατολή εις βάρος της Συρίας, ο,τιδήποτε υπεσχέθη προεκλογικώς είναι στον αέρα.

Μπορεί ανά πάσα στιγμή να πει ότι κάνει 180 μοίρες στροφή στο μεταναστευτικό ζήτημα και υποστηρίζει τα ανοικτά σύνορα. Μπορεί να πει ότι άλλαξε γνώμη και είναι υπέρ της ΕΕ. Μπορεί να πει ότι θα διώκει ποινικώς όσους μιλούν για ισλαμική τρομοκρατία. Μπορεί να πει ότι πιά δεν έχει κανένα πρόβλημα με την παγκοσμιοποίηση και είναι υπέρ μίας παγκοσμίου διακυβερνήσεως.

Ο Τράμπ ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το κακό που έκανε στην προεδρία του και στους οπαδούς που τον ανέδειξαν. Ουδείς πια θα τον υπερασπιστεί στους δρόμους των αμερικανικών μεγαλουπόλεων. Έμεινε μόνος του απέναντι στο βαθύ κράτος. Ίσως ο ίδιος να μην έχει κανένα πρόβλημα, όπως έδειξε και η ανάλογη συμπεριφορά του Τσίπρα.

Η εναλλακτική δεξιά στις ΗΠΑ δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα, αλλά φέρει πολλές ευθύνες. Ποτέ μα ποτέ δεν έπρεπε να στηρίξουν το πολιτικό τους μέλλον σε ένα άτομο. Αν ήθελαν να επικρατήσουν, έπρεπε να δημιουργήσουν εναλλακτικές υποδομές:

"Τα πρώτα διατάγματα του Τράμπ έπρεπε να αφορούν την δημιουργία εναλλακτικών μμε, την δημιουργία εναλλακτικών πανεπιστημίων, την δημιουργία εναλλακτικών μκο, την δημιουργία νέων μυστικών υπηρεσιών(και την κατάργηση ή αποδυνάμωση των παλαιών), την κατάργηση της FED, την ενίσχυση των Αμερικανών πολιτοφυλακών, την δημιουργία ανταγωνιστικού και παραλλήλου δικτύου δικαστηρίων το οποίο να είναι φίλα προσκείμενο στις πολιτικές του, την συγκρότηση μαχητικών οργανώσεων έτοιμες να συγκρουστούν στο πεζοδρόμιο με τους φιλελέφτ."

No comments:

Post a Comment