Sunday, April 9, 2017

Η επανάσταση δεν φυτρώνει στα χωράφια



Επειδή αρκετοί απογοητευμένοι φίλοι και συναγωνιστές, επικοινωνούν για να μου εκφράσουν την αγωνία τους ότι ο Λαός δεν ξεσηκώνεται, ότι δεν προβάλλει αντίσταση, κλπ, θα ήθελα να ενημερώσω για πολλοστή φορά ότι η Αντίσταση και η Επανάσταση δεν φυτρώνουν στα χωράφια, ούτε εμφανίζονται ως θαύμα εξ ουρανού.

Η Επανάσταση είναι καθημερινή σκληρή εργασία, πλήρους απασχολήσεως.

Όσοι πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν στον τιτάνιο αγώνα της αφυπνίσεως του Ελληνικού Λαού, ας αρχίσουν να μελετούν βιβλία κοινωνικής ψυχολογίας και πολιτικής κοινωνιολογίας ώστε αντί να μοιρολογούν για την κατάστασή μας, ας μάθουν πώς λειτουργεί η ανθρώπινη ψυχή. Χρειάζεται να γίνουμε μηχανικοί ψυχών.

Ωρισμένα βιβλία που πρέπει να μελετηθούν από ομάδες επαναστατών:


2. Psychology of Attitudes - Alice H. Eagly

3. Behavior Modification - Garry Martin

4. Group Dynamics - Forsyth

5. Dynamic Sociology - Lester Ward

6. Handbook of Public Policy Analysis - Frank Fischer

7. Organization Development Principles - Warner Burke

8. Social Engineering - Adam Podgorecki

9. On Strategic Nonviolent Conflict - Robert L. Helvey

Τα περισσότερα εξ αυτών εύκολα μπορεί να τα βρει κάποιος στο διαδίκτυο.

Όσοι δεν ξέρουν αγγλικά ας ψάξουν ελληνική βιβλιογραφία με λέξεις-κλειδιά, όπως κοινωνική ψυχολογία, δυναμική κοινωνιολογία, πολιτική κοινωνιολογία, δημόσια πολιτική, οργανωτική ανάπτυξη. Σίγουρα θα χρειαστούν επισκέψεις στις τοπικές δημόσιες βιβλιοθήκες.

Οι κραυγές αγωνίες και οι αφορισμοί δεν βοηθούν. Για να υπάρξει οργάνωση του ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνος, χρειάζονται πολλές ομάδες μελέτης που να ασχολούνται καθημερινώς, και επαγγελματικώς με την ιστορία, την ψυχολογία, την κοινωνιολογία, την πολιτική οικονομία, την οργανωτική ανάπτυξη, την φιλοσοφία.

Επίσης απαιτείται να ασχοληθούν πολλές ομάδες σε καθημερινή βάση με την επιμελητεία του αγώνος, την υλικοτεχνική υποδομή, την συλλογή χρημάτων, την μεταβίβαση κληροδοτημάτων, και την διασύνδεση με ξένα κινήματα και ξένα μέσα μαζικής ενημερώσεως.

Αν αυτό το μεγάλο βάρος πέφτει στους ώμους λίγων πατριωτών, η ανατροπή του καθεστώτος είτε θα αργήσει πολύ, είτε θα γίνει μετά από ολική καταστροφή της Ελλάδος.

Ιφικράτης Αμυράς

No comments:

Post a Comment