Sunday, October 29, 2017

Η διεθνιστική αριστερά έπεται, δεν προηγείται του οικουμενικού χριστιανισμού



Η γνωστή μεμψιμοιρία των χριστιανών όταν διαπιστώνουν την πολιτική εφαρμογή των θρησκευτικών τους αντιλήψεων.

Ο πολιτισμικός και πολιτικός μονοθεϊσμός είναι προέκταση του θρησκευτικού μονοθεϊσμού. Οι μαθητικές παρελάσεις με αφρικανούς σημαιοφόρους να σηκώνουν την χριστιανική σημαία, είναι απολύτως συμβατή με τα χριστιανικά οικουμενικά δόγματα. 

Δεν είναι ανήθικο, ούτε αντεθνικό, ένας αλλοεθνής μαθητής να υψώνει ένα χριστιανικό σύμβολο. Ο χριστιανικός σταυρός, ως παγκόσμιο και διεθνιστικό σύμβολο, δεν έχει σύνορα, ούτε υπόκειται σε φυλετικές διακρίσεις.

Καλά θα κάνουν οι χριστιανοί εθνικιστές να πάψουν να κατηγορούν συνεχώς την διεθνιστική αριστερά επειδή εφαρμόζει τις δικές τους κοσμοθεωρίες. 

Η διεθνιστική αριστερά έπεται, δεν προηγείται του οικουμενικού χριστιανισμού.

Ο χριστιανικός σταυρός είναι διεθνιστικό σύμβολο, επομένως είναι απολύτως θεμιτό για ένα χριστιανικό κράτος να επιτρέπει σε αλλοεθνείς μαθητές να παρελαύνουν ως σημαιοφόροι με τα διεθνιστικά σύμβολα του εν λόγω κράτους. Είναι αδιανόητο να θεωρούν κάποιοι ότι οι χριστιανικές σημαίες αντανακλούν εθνοφυλετικά χαρακτηριστικά.

Το αυτό ισχύει για το σφυροδρέπανο, ως διεθνιστικό σύμβολο είναι απολύτως θεμιτό για ένα κομμουνιστικό κράτος να επιτρέπει σε αλλοεθνείς εργάτες να παρελαύνουν ως σημαιοφόροι με τα διεθνιστικά σύμβολα του κομμουνισμού. 

No comments:

Post a Comment