Tuesday, October 10, 2017

Στρατηγικό λάθος του Puigdemont. Δεν ανακήρυξε μονομερή ανεξαρτησία



Άλλο ένα εγκληματικό λάθος του Καταλονού προέδρου Puigdemont. Επικράτησε η αστική δειλία και η διγλωσσία. Ενώ αρχικώς είπε ότι θα προχωρήσει με βάση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, στην συνέχεια αντί να κηρύξει μονομερή ανεξαρτησία, δήλωσε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος.

Πρώτα δήλωσε: "Θέλω να ακολουθήσω την θέληση του λαού για να γίνει η Καταλονία ένα ανεξάρτητο κράτος".

Και στην συνέχεια δήλωσε: "Προτείνουμε να αναβάλουμε την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας για να εργαστούμε ούτως ώστε να θέσουμε σε εφαρμογή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Σήμερα, κάνουμε μια χειρονομία υπευθυνότητας υπέρ του διαλόγου".

Ήτοι, δεν έγινε μονομερής προκήρυξη ανεξαρτησίας. Στρατηγικό λάθος που θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί ο εχθρός.

Ο Puigdemont καθυστερεί την ανεξαρτησία χωρίς ορατό πολιτικό όφελος, χωρίς παραχωρήσεις από τον εχθρό, και δίνει την εντύπωση στον ισπανό κατακτητή ότι δειλιάζει να οδηγήσει τον Καταλονικό λαό στην ανακήρυξη ξεχωριστού κράτους.

Σε πλήρη αντίθεση με τον Puigdemont, ο Καταλονικός λαός είναι έτοιμος για την εθνική ανεξαρτησία.

Ο διάλογος δεν θα οδηγήσει πουθενά. Τα λόγια δεν έχουν σημασία. Σημασία έχουν οι πράξεις. Πρέπει άμεσα να συνταχθεί Καταλονικό σύνταγμα, να εκδοθεί Καταλονικό νόμισμα, να συγκροτηθούν Καταλονικές ένοπλες δυνάμεις, να φυλαχθούν τα σύνορα της Καταλονίας με την Ισπανία με Καταλονούς στρατιώτες, να σταλούν Καταλονικές διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.

Μόνον με μη-αναστρέψιμες πράξεις γίνεται πραγματικότης η εθνική ανεξαρτησία. Αλλιώς θα παραμείνει στα λόγια και στον διάλογο υποταγής με τον ισπανό κατακτητή. Και ο Puigdemont θα καταντήσει περίγελως όπως η Τερέζα Μέι, η οποία άγεται και φέρεται από τις Βρυξέλες, αντί να κηρύξει μονομερή αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Είμαστε στο πλευρό των Καταλονών. Ζήτω η ανεξάρτητη Καταλονία. Κάτω ο Ραχόι. Κάτω η ισπανική κατοχή της Καταλονίας, της Γαλικίας, της Βασκωνίας.

Αν ο Ραχόι χρησιμοποιήσει τον ισπανικό στρατό εις βάρος της Καταλονίας οι Καταλονοί πατριώτες πρέπει να ζητήσουν διεθνή στρατιωτική συμπαράσταση από όλους τους λαούς του κόσμου που αγαπούν την ελευθερία και το δικαίωμα αυτοδιαθέσεως.

No comments:

Post a Comment