Tuesday, October 10, 2017

Οι Έλληνες στο πλευρό των Καταλονών. Υποστηρίζουμε την εθνική τους ανεξαρτησία





"We call on all states and international organisations to recognize the Catalan republic as an independent and sovereign state.

We call on the Catalan government to take all necessary measures to make possible and fully effective this declaration of independence and the measures contained in the transition law that founds the republic" 

Πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα ενέργειες για την έναρξη διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδος με την ανεξάρτητη Καταλονία. 

Ασχέτως τί θα πράξει η κατοχική κυβέρνηση Τσίπρα, διπλωματικές συναντήσεις μπορούν να διεξαχθούν σε επίπεδο μη-κυβερνητικών οργανισμών, σε επίπεδο εμπορικών αποστολών από μη-κρατικούς δρώντες, σε επίπεδο πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, και σε επίπεδο αντικαθεστωτικών πολιτικών οργανισμών, στα πλαίσια του πολυπολικού κόσμου.

Η διπλωματική αναγνώριση της Καταλονίας δεν χρειάζεται αρχικώς να περιοριστεί στα κράτη και στους διεθνείς οργανισμούς. Είναι λάθος η έκκληση που έκανε η Καταλονική ηγεσία. Υπάρχουν ένα σωρό μη-κρατικοί δρώντες που ευχαρίστως θα αναγνώριζαν άμεσα την Καταλονία ως ανεξάρτητο κράτος.

Αυτή την δύσκολη στιγμή για την Καταλονία η δημόσια και ανεπίσημη διπλωματία είναι σημαντικότερη από την ιδιωτική και επίσημη. Οι Καταλονοί ηγέτες θα περιμένουν πολλά χρόνια στους προθαλάμους των ξένων υπουργείων εξωτερικών χωρίς να έχουν καταφέρει τον σκοπό τους. Ενώ αν ξεκινήσουν μία διεθνή εκστρατεία ενημερώσεως, με την βοήθεια των κοινωνικών δικτύων, απευθυνόμενοι σε μη-κρατικούς δρώντες, θα νομιμοποιήσουν το αίτημά τους στην διεθνή λαϊκή συνείδηση, και μετά ο δρόμος για την κρατική αναγνώριση από τους διεθνείς οργανισμούς θα είναι ευκολότερος.

No comments:

Post a Comment