Tuesday, October 3, 2017

Η κρίση στην Καταλονία πρέπει να κλιμακωθεί και να διεθνοποιηθεί




Οι Καταλανοί αν θέλουν να επιτύχουν την ανεξαρτησία τους, πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στα εξής βήματα:

1. Να κηρύξουν μονομερή απόσχιση από την ισπανική ομοσπονδία κλιμακώνοντας τον αγώνα με πολιτικές απεργίες, καταλήψεις κτηρίων, και μαζικές διαδηλώσεις. 

2. Να καλέσουν όλες τις εθνότητες και τις αυτόνομες περιοχές της Ισπανίας να κηρύξουν και αυτές την ανεξαρτησία τους, Βασκωνία, Γαλικία, Ανδαλουσία, Αραγόνη, Βαλεαρίδες Νήσοι, ώστε τα πλήγματα στην κυβέρνηση Ραχόι να είναι μαζικά και ταυτόχρονα, και να μην έχει την δυνατότητα να συγκεντρώσει όλα τα ομοσπονδιακά πυρά εις βάρος της Καταλονίας. 

3. Να συγκροτήσουν άμεσα Κατανονικές ένοπλες δυνάμεις και να οργανώσουν ένοπλες πολιτοφυλακές. 

4. Να ζητήσουν διεθνή αναγνώριση από ξένα κράτη, να στείλουν στο εξωτερικό διπλωματικές αποστολές, και να υπογράψουν στρατιωτικές συμμαχίες με ξένους οργανισμούς. 

5. Να εκδώσουν δικό τους Καταλονικό νόμισμα.

6. Να προχωρήσουν σε συντακτική εθνοσυνέλευση και να καταρτίσουν δικό τους σύνταγμα. 

7. Να ακυρώσουν μονομερώς και αναδρομικώς όλους τους ισπανικούς νόμους που ισχύουν στην Καταλονία.

8. Να εκδιώξουν από τον Καταλονικό κρατικό μηχανισμό όλους τους συμπαθούντες και εγκαθέτους της ομοσπονδιακής κατοχικής κυβερνήσεως.

9. Να υπογράψουν άμεσα εμπορικές συμφωνίες με ξένα κράτη, καταργώντας κάθε εμπορική συμφωνία που είχε υπογράψει για λογαριασμό τους το ισπανικό καθεστώς. 

10. Να θέσουν εκτός νόμου και να απαγορεύσουν την λειτουργία όσων μμε και δημοσιογράφων αναπαράγουν μέσα στην Καταλονία την ισπανική κατοχική προπαγάνδα.
11. Να μετατρέψουν την Καταλονία σε επαναστατικό κέντρο όλης της Ιβηρικής χερσονήσου, και να χρηματοδοτήσουν αποσχιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη.

Μόνον η διεθνοποίηση του Καταλονικού ζητήματος θα αλλάξει τον συσχετισμό δυνάμεων υπέρ του Καταλονικού λαού σε σχέση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Επιπλέον ο Ραχόι έχει την υποστήριξη της ΕΕ.

No comments:

Post a Comment