Saturday, October 21, 2017

Η κατανάλωση (h)opium είναι άκρως επικίνδυνη για τον λαό




Ο Καταλανός πρόεδρος Puigdemont φαίνεται ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Συνεχίζει τις ανοησίες περί διαλόγου με την κατοχική κυβέρνηση της Μαδρίτης την στιγμή που ο Ραχόι είναι έτοιμος να τον συλλάβει και να διαλύσει την αυτονομιστική κυβέρνηση της Καταλονίας.

Υπάρχει ένα πολύ επικίνδυνο ναρκωτικό το οποίο δυστυχώς καταναλώνεται ευρέως και συγχρόνως είναι νόμιμο: το λένε (h)opium.

Όποιος καταναλώνει μεγάλες ποσότητες (h)opium αντί να δρά πάραυτα, εθίζεται στην ελπίδα. Ελπίζει, αναμένει, κωλυσιεργεί, και στο τέλος πεθαίνει με την ελπίδα αγκαλιά.

Μία σειρά στρατηγικών λαθών της Καταλονικής ηγεσίας αποδεικνύουν γιατί η κατανάλωση (h)opium είναι άκρως επικίνδυνη για τον λαό.

Οι Καταλανοί αυτονομιστές καλλιέργησαν την ελπίδα ότι η ΕΕ θα σταθεί στο πλευρό τους. Το αντίθετο έγινε. Η ΕΕ, ο Μακρόν, και η Μέρκελ, πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ραχόι και της κατοχικής ισπανικής κυβερνήσεως.

Το απίστευτο είναι οι ενέργειες που κάνουν ωρισμένοι ανεγκέφαλοι ειρηνιστές Καταλονοί: αποσύρουν συμβολικά ποσά από τις τράπεζες για να εκφράσουν την διαφωνία τους με την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του ισπανικού συντάγματος.

Από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα δεν έκαναν απολύτως τίποτε σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο για να ενισχύσουν την θέση τους. Άκουγαν τις ανόητες εκκλήσεις του Puigdemont για διάλογο, και παρέμειναν άπραγοι.

Αν δεν αλλάξουν γραμμή, σε λίγο δεν θα συζητούν για ανεξαρτησία. Θα καταργηθεί και η αυτονομία τους.

Η κρίση στην Καταλονία πρέπει να αποτελεί βασικό μάθημα για σχολεία επαναστατών, με τίτλο: "Τί ΔΕΝ πρέπει να κάνετε σε περίπτωση δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας". Γρήγορη απάντηση: εκκλήσεις για διάλογο με τον κατακτητή...

No comments:

Post a Comment