Friday, November 11, 2016

Ο Ιεροφάντης ως πνευματικός ηγέτης, δάσκαλος και δικαστής


Ο θεσμός του πνευματικού ηγέτου έσωσε τον Ελληνισμό από ολοκληρωτικό αφανισμό στις δύσκολες στιγμές που πέρασε. Ο Ιεροφάντης ως πνευματικός ηγέτης, δάσκαλος και δικαστής, διατήρησε ζωντανές τις Ελληνικές Κοινότητες όταν οι εχθροί εκτόξευαν φωτιά και σίδερο κατά των Ελλήνων.
Πρέπει να μοχθούμε σκληρά για να γίνουμε και εμείς μία ημέρα άξιοι διάδοχοι της Ιεράς Κληρονομιάς των πνευματικών ηγετών του Ελληνισμού.
Οι Ιεροφάντες είναι οι οπλουργοί του Ελληνικού Λαού. Σχεδιάζουν και κατασκευάζουν πνευματικά όπλα για την άμυνα και την επίθεση του Ελληνισμού. 
Απεκάλυψαν την πνευματική πραγματικότητα, η οποία υπερισχύει της υλικής πραγματικότητος. Μας προειδοποίησαν για το μέλλον και οφείλουμε να τους ακούμε για να αποφεύγουμε εθνικές καταστροφές.
Οι Έλληνες μέσα στην οικογένειά τους υποχρεούνται να είναι ιερείς, δάσκαλοι, πνευματικοί ηγέτες. Η Ελληνική Θρησκεία έχει ως κύρια δοξασία την μαζική παραγωγή πνευματικών ηγετών. Πιστεύει στους Έλληνες περισσότερο από ό,τι πιστεύουν αυτοί στον εαυτό τους.
Η ανθρωπότης διψά για Ελληνικές ανατρεπτικές φωνές που θα προκαλούν την συμβατική σοφία, που θα αντιστέκωνται στην μόδα της συναινέσεως, που θα διαταράσσουν την ιδεολογική ειρήνη. Το να στεκόμαστε έξω από το ρεύμα, το να διορθώνουμε την διαδρομή που ακολουθεί το πλήθος, είναι το βασικό καθήκον του Ιεροφάντου ανά τους αιώνες.
Η Ελληνική Θρησκεία ομοιάζει με σύστημα πλοηγήσεως. Προσπαθεί να καθορίσει την θέση μας στο σύμπαν απόλυτα, όχι σε σχέση με το προβατοποιημένο πλήθος που τρέχει εμπρός μας. Ειδικώς στις πιό τραγικές στιγμές του Έθνους, οι Ιεροφάντες διατάσσουν τον Λαό να έχει ως πρώτη προτεραιότητα την διδασκαλία της Ελληνικής Θρησκείας στις επόμενες γενεές.
Ακόμη και στις πιό δύσκολες στιγμές του Έθνους, με έλλειψη φιλοσόφων και λίγες ελπίδες, ο Ελληνισμός κάνει τα μεγαλύτερα πνευματικά άλματα επειδή η Ελληνική Θρησκεία έχει πολύ υψηλές ηθικές και πνευματικές απαιτήσεις από τους Έλληνες.
Το Ελληνικό Έθνος μεγαλούργησε διότι η Ελληνική Θρησκεία αποτελεί δομικό μηχανισμό παραγωγής πνευματικών ηγετών. Για να λάβει κάποιος Έλλην το αξίωμα του Ιεροφάντου πρέπει να είναι ταυτοχρόνως πνευματικός ηγέτης, δάσκαλος και δικαστής. Ενίοτε και πολέμαρχος, στις πιό δύσκολες στιγμές του Έθνους 
Κάθε Ιεροφάντης οφείλει να έχει πολλούς μαθητές στους οποίους θα μεταδώσει τις γνώσεις του. Οι Έλληνες Ιερείς είναι δάσκαλοι, φιλόσοφοι και πολεμιστές. Αποτελούν την πνευματική αριστοκρατία του Ελληνισμού που έχει ως ιερό καθήκον την Ελληνική Συνέχεια.
Το χρέος μας είναι να γίνουμε Ιεροφάντες-Πολεμιστές. Θα γευτούμε πείνα, εξευτελισμούς, αρνήσεις, διωγμούς, ώστε να γευτούν γλυκό κρασί οι επόμενες Ελληνικές γενεές που θα έρθουν μετά από εμάς. 
Θα πεινάσουμε, θα κρυώσουμε, το παιδί μας θα υποφέρει, αλλά θα συνεχίζουμε απτόητοι τον ανελέητο αγώνα κατά του μισελληνισμού διότι έξω σφυρίζουν οι βόμβες του αθεϊσμού θερίζοντας τις ζωές των Ελλήνων.
Ως Ιεροφάντες έχουμε καθήκον να παρέχουμε Δικαιοσύνη βάσει των Ιερών Νόμων των Αθανάτων Θεών στην Ελληνική Κοινότητα όπου κατοικούμε. Με αντικειμενικότητα, χωρίς πάθος, εκδίδουμε αποφάσεις περί αθωότητος ή ενοχής, και επιβάλλουμε τις ανάλογες ποινές. Είμαστε οι Δικαστές των Ελληνικών Κοινοτήτων ανά τον κόσμο. Απαιτούμε και επιβάλλουμε σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη. 
Οι Ακαδημίες, ως Ελληνικοί οίκοι μελέτης, είναι τα πνευματικά φρούρια του Ελληνισμού. Εκεί θα περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας προσπαθώντας να αναρριχηθούμε στις πνευματικές κορυφές της Ελληνικής Διανοήσεως. 
Αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε νέους Ιεροφάντες που όταν γεράσουμε, θα πάρουν την θέση μας στην πνευματική ηγεσία των Ελληνικών Κοινοτήτων. Όμως δεν τελειώνει εκεί ο ρόλος μας. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι μαθητές μας θα στρατολογήσουν νέους μαθητές, για να τους παραδώσουν με την σειρά τους την Ελληνική Παράδοση, και να συνεχίσουν το έργο των Ιεροφαντών του Ελληνισμού. Και τότε μόνον θα μπορούμε να πεθάνουμε ήσυχοι ότι επράξαμε τον καθήκον μας.
Οι διαχρονικοί ήρωες του Ελληνικού Έθνους δεν είναι οι στρατηγοί. Διαχρονικοί Ήρωες του Έθνους είναι οι πνευματικοί ηγέτες, οι δάσκαλοι, οι δικαστές των Ιερών Νόμων των Αθανάτων Πατρώων Θεών.

No comments:

Post a Comment