Tuesday, November 8, 2016

Ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας, προϋποθέτει την αντικατάσταση του χριστιανισμού με μία άλλη θρησκεία


Η παραίτηση Φίλη για το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας αποδεικνύει ότι όσοι δεν μελετούν την ιστορία είναι καταδικασμένοι να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. 

Προσπαθούν να αντιγράψουν το γαλλικό κοσμικό υπόδειγμα λησμονούντες ότι έχει αποτύχει. 

Αν ήταν προσεκτικότεροι θα εγνώριζαν ότι ο Ροβεσπιέρος και οι Ιακωβίνοι είχαν αγωνιστεί όχι μόνον για τον αποχριστιανισμό της γαλλικής κοινωνίας, αλλά και για την επικράτηση μία νέας θρησκείας (Λατρεία του Υπερτάτου Όντος). 

Η ανατροπή των Ιακωβίνων και η μετέπεια επικράτηση του Ναπολέοντος επανέφερε τον Καθολικισμό ως επικρατούσα θρησκεία. 

Στον απόηχο της Γαλλικής Επαναστάσεως οι επόμενες γαλλικές κυβερνήσεις προσπάθησαν να κρατήσουν μία ισορροπία διαχωρίζοντας την εκκλησία από το κράτος, αλλά συγχρόνως αποφεύγοντας τον αποχριστιανισμό της γαλλικής κοινωνίας. 

Τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της ανοήτου τακτικής τα βλέπουμε σήμερα στην Γαλλία. Ο χριστιανισμός παλαιότερα, και τώρα ο ισλαμισμός εισβάλλουν μεταφερόμενοι στις πολιτισμικές αποσκευές των τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών. 

Διακόσια και πλέον χρόνια μετά την Γαλλική Επανάσταση, η γαλλική κοινωνία παραμένει δέσμια του ιουδαιογενούς μονοθεϊσμού, ασχέτως της κρατικής πολιτικής. 

Αν δημιουργήσεις θρησκευτικό κενό χωρίς να το καλύψεις με κάτι άλλο, θα επανέλθει το παλαιό θρησκευτικό δόγμα. Ενδεχομένως σε μία διαφορετική μορφή, αλλά στην ουσία θα επανέλθει. 

Το ίδιο ακριβώς γίνεται στις περιοχές της Μέσης Ανατολής όπου εισβάλλουν Αμερικανικά στρατεύματα. Προσπαθούν να εκδημοκρατίσουν τους ισλαμιστές, χωρίς να αντιπροτάσσουν μία άλλη θρησκεία. 

Ύστερα αποχωρούν τα δυτικά στρατεύματα έχοντας επιβάλλει ωρισμένες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, αλλά μετά από λίγο, όπως είναι φυσικό, το Ισλάμ ανακαταλαμβάνει την εξουσία. 

Ο Φίλης, και ο κάθε Φίλης, είναι καταδικασμένος να αποτυγχάνει στην μάχη για τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας όσο δεν αντιπροτείνει τί θα αντικαταστήσει τον χριστιανισμό.

Μία οδυνηρή συνέπεια της άνωθεν πολιτικής αντιλήψεως είναι αρκετοί συμπολίτες μας να διαμαρτύρωνται για την κατασκευή τζαμιού στον Βοτανικό όχι επειδή διαφωνούν με τον μονοθεϊσμό, αλλά επειδή δεν θέλουν την ισλαμική του εκδοχή.

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την χριστιανική του εκδοχή. Υιοθετώντας μία τέτοια αυτοκτονική στρατηγική ο Ελληνισμός θα αφανιστεί από την Ιστορία.

Οι Έλληνες πρέπει να αντιμάχωνται τον μονοθεϊσμό σε όλες του τις εκφάνσεις και τις παραλλαγές. Είτε λέγεται ισλάμ, είτε λέγεται χριστιανισμός, είτε λέγεται μάρτυρες του Ιεχωβά, είτε λέγεται προτεσταντισμός, κλπ.

Η διαφωνία που έχουμε ως Έλληνες με το τζαμί στον Βοτανικό είναι ότι ο μονοθεϊσμός επεκτείνει τα ιδεολογικά του σύνορα σε μία συνοικία της Πατρίδος μας. Την ίδια αντιπάθεια θα έπρεπε να επιδείξουμε αν στον συγκεκριμένο χώρο εκτίζετο μία χριστιανική εκκλησία, ή μία εβραϊκή συναγωγή.

Αντιθέτως κάποιοι διαμαρτυρόμενοι κατά του τζαμιού είχαν την "φαεινή" ιδέα να κτίσουν έναν χριστιανικό ναό μέσα στο χώρο του Βοτανικού(δήλωση εκπροσώπου Χρυσής Αυγής).

Αυτή ήταν η αντίληψή τους για την καταπολέμηση του ισλαμ στον χώρο του Βοτανικού. Η αντικατάσταση του ισλαμικού μονοθεϊσμού με τον χριστιανικό μονοθεϊσμό.

Η Ελληνική απάντηση είναι ότι και οι δύο ιουδαιογενείς αιρέσεις πρέπει να εκδιωχθούν από την Πατρίδα μας.

No comments:

Post a Comment