Thursday, November 24, 2016

Η Ελληνική Θρησκεία καθορίζει την εθνική μας ταυτότητα πέρα και πάνω από κάθε άλλο στοιχείο Ελληνισμού


Η ταυτότητά μας έχει νόημα μόνον μέσα από θρησκευτικούς όρους, αλλιώς γινόμαστε ένας αστερισμός ξεθωριασμένων αναμνήσεων. Η εθνικότητα, ο πολιτισμός, η ιστορική μνήμη, δεν αρκούν για την επιβίωσή μας. Το καίριο ζήτημα είναι τί απαιτήσεις έχουν από τους Έλληνες οι Πατρώοι Θεοί.
Οι βουλές των Αθανάτων Θεών αποτελούν για εμάς την ηθική πυξίδα. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να πλοηγήσουμε ασφαλώς στο ταξίδι του χρόνου. Αν λησμονήσουμε έστω και για ένα δευτερόλεπτο ότι ανήκουμε αποκλειστικώς και ολοκληρωτικώς στους Πατρώους Θεούς, θα μας κατασπαράξουν οι εχθροί μας. Θα αφομοιωθούμε από τους βαρβάρους που μας περικυκλώνουν.
Μία κοσμική ταυτότητα, η οποία στηρίζεται στην γλώσσα και στον πολιτισμό, μπορεί να συγκρατήσει έναν Ελληνικό πληθυσμό το πολύ για 3 γενεές. Μετά, αυτός ο Ελληνικός πληθυσμός αφομοιώνεται από τις περιρρέουσες γλωσσικές και φυλετικές πλειοψηφίες, και χάνεται δια παντός από την Ιστορία. Γι’ αυτό ομάδες και κινήματα που στηρίζονται περιοριστικώς στην εθνικότητα και στον πολιτισμό εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου.
Σε αντίθεση με τους άλλους λαούς, οι Έλληνες καθορίζουν την ταυτότητά τους καθέτως, σε σχέση με τους Θεούς. Ο κάθετος αυτοπροσδιορισμός περιλαμβάνει όλες τις ύψιστες Ελληνικές αξίες: την αιωνιότητα, το πεπρωμένο, την διαφορετικότητα, την μοναδικότητα, την αποκλειστικότητα, την συνέχεια.
Ο οριζόντιος αυτοπροσδιορισμός χρησιμοποιείται από τους άλλους λαούς. Συνήθως γίνεται έκκληση στην γεωγραφική πατρίδα και στην κοινή κουλτούρα, αλλά στην ουσία μία τέτοια ταυτότητα αποτελεί ετεροπροσδιορισμό.
Αν οι Έλληνες υιοθετήσουν τον τρόπο αυτοπροσδιορισμού των άλλων λαών, θα αφανιστούν από την Ιστορία. Θα αρχίσουν να πάσχουν από σύνδρομα ανασφαλείας, από έλλειψη εθνικής υπερηφανείας, από χαμηλή αυτο-εκτίμηση.
Η Ελληνική Θρησκεία αποκαλύπτει στους πιστούς της την μοναδικότητα των Πατρώων Θεών. Σφυρηλατεί την αποκλειστικότητα στην σχέση Θεών και Ελλήνων. Ευλογεί τον διαχωρισμό Ελλήνων και μη-Ελλήνων. Χωρίς αυτούς τους πυλώνες δεν γίνεται να μιλάμε καν για Ελληνική ταυτότητα.
Η τεραστία διαφορά με τους άλλους λαούς εντοπίζεται όχι μόνον στο Ελληνικό γενετικό υλικό, αλλά κυρίως στην Ελληνική Θρησκεία. Αυτή καθιστά τους Έλληνες διαφορετικούς από τους άλλους λαούς, και τους προφυλάσσει από την κατάρα της αφομοιώσεως.
Αν δεν ανήκαμε στους Πατρώους Θεούς, θα ήμασταν ένας κοινός λαός όπως οι μη-Έλληνες. Η μεγάλη μας διαφορά έγκειται όχι τόσο στο τί είμαστε, αλλά στο τί μας καλούν οι Θεοί να γίνουμε.

No comments:

Post a Comment