Thursday, June 29, 2017

Περί αναδιανομής του πλούτου



Η Αριστερά πιστεύει ότι μέσω φορολογίας, δηλαδή ταξικώς, «θα τα πάρουμε από τους πλουσίους για να τα δώσουμε στους φτωχούς». 
Εγώ μιλάω για αναδιανομή πλούτου μεταξύ εθνοτήτων. Η διεθνιστική αριστερά και η διεθνιστική δεξιά αφαιρούν θέσεις εργασίας από τους Έλληνες και τις δίνουν σε ξένους.

Ποιό το νόημα να λάβεις 10% αύξηση εισοδήματος μέσω αναδιανομής πλούτου από φορολογία, αλλά να χάσεις την εργασία σου;

Υπάρχει αναδιανομή πλούτου μέσω πολυτεκνίας, μέσω γνώσεων-σπουδών, μέσω υγείας-ευγονικής, μέσω οπλοφορίας, μέσω αρχαιοελληνικής γλώσσης, μέσω κατοχής εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας.

Όταν κάνεις πολλά και υγιή παιδιά συσσωρεύεις πλούτο για το μέλλον. Το ίδιο όταν συλλέγεις γνώσεις, και έχεις καλύτερη ποιότητα και επίπεδο πληροφοριών.

Υπάρχουν μηχανισμοί αναδιανομής πλούτου μεταξύ εθνών ή λαών ή πολιτισμών ή θρησκειών, εκτός φορολογικού μηχανισμού. Μέσω κοινωνικού δαρβινισμού. 

Αυτοί εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται εις βάρος της Ελλάδος. Αλλά με κατάλληλη ηγεσία μπορεί να αναστραφεί η κατεύθυνση εφαρμογής τους, και να εφαρμόζωνται υπέρ της Ελλάδος και εις βάρος των ξένων: 
Κατοχή ορυκτού πλούτου μέσω ιμπεριαλιστικών οικονομικών δομών, πχ κατοχή ορυχείων στην Ελλάδα ή στην Αφρική από πολυεθνικές εταιρείες έναντι ευτελούς τιμήματος.

Εισβολή εκατομμυρίων λαθροεποίκων στην Ελλάδα και αρπαγή πλούτου μέσω ληστειών και παρανόμου εργασίας, δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών, και εξαγωγής εμβασμάτων.
Εισβολή εκατομμυρίων λευκών αποίκων στην Αμερική και αρπαγή πλούτου από τους ιθαγενείς ινδιάνους. 
Μέσω χρηματιστηρίου το 1998-9, και μέσω μνημονίων-κερδοσκοπίας επί κρατικών χρεωγράφων το 2010. 
Μέσω πολέμων και κατακτήσεων όπως έκαναν οι ΗΠΑ στο Ιράκ, και η Οθωμανική αυτοκρατορία παλαιότερα. Ή όπως πράττει τώρα η Αγγλία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, και η Γαλλία εις βάρος της Συρίας.

Μέσω απορροφήσεως επιστημονικών εγκεφάλων από την αδύναμη οικονομικως προς την δυνατή χώρα.

Μέσω νομισματικού πολέμου.

Μέσω αποικίας χρέους – χώρες φόρου υποτελείς.

Μέσω ηπίας ισχύος, και πολιτισμικού και θρησκευτικού επεκτατισμού, όπου ολόκληρες χώρες και λαοί αλυσοδένονται στο άρμα μίας ηγεμονικής χώρας και η οποία τους χρησιμοποιεί είτε για πόλεμο δια αντιπροσώπων, είτε ως συμμάχους. Το οποίο σημαίνει ότι γλυτώνει χρήματα όταν κηρύσσει πολέμους. 

Για όσους έχουν εμμονή με την φορολογία, υπάρχουν πολλές μορφές αναδιανομής πλούτου. Δεν χρειάζεται να φορολογούμε τους Έλληνες. Μπορούμε να φορολογούμε μόνον τους ξένους.

Ιφικράτης Αμυράς  

No comments:

Post a Comment