Sunday, June 4, 2017

Μετά και την τυπική κατάργηση της δημοκρατίας, η Αριστοκρατία πρέπει να αποτελέσει το νέο πολίτευμα της Ελλάδος



Ζούμε σε μία συγκυρία όπου οι κοινοβουλευτικοί δημοκράτες με την συμπεριφορά τους αμφισβητούν και πλήττουν ευθέως την δημοκρατία.


Στην ψηφοφορία της 14ης Αυγούστου για το 3ο μνημόνιο οι περισσότεροι βουλευτές ζήτησαν να μην τους δοθεί ο λόγος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός 3 ωρών. Οι συνοπτικές νομοθετικές διαδικασίες χωρίς ουσιαστικό διάλογο εξευτελίζουν την δημοκρατία.

Οι αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, και οι κατεπείγουσες διαδικασίες ψηφίσεως νομοσχεδίων πιά αποτελούν καθημερινή πρακτική. Η δημοκρατία της ελληνόφωνης Βαϊμάρης πνέει τα λοίσθια.

Θα ήταν σοβαρότατο ατόπημα, την στιγμή που οι δημοκράτες πολιτικοί αμφισβητούν ευθέως το δικό τους πολίτευμα, να μην εκμεταλλευθούμε την συγκυρία για να πλήξουμε τις δημοκρατικές αντιλήψεις που έχουν καταστρέψει το Έθνος.

Η διανυομένη περίοδος αποτελεί μοναδική ευκαιρία καταστροφής ενός νοσηρού πολιτεύματος καθώς η κοινοβουλευτική δημοκρατία αμφισβητείται ταυτοχρόνως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις πολυεθνικές εταιρείες, από το Ισλάμ, από τους υπερεθνικούς οργανισμούς τύπου ΔΝΤ και ΕΚΤ, από την παγκοσμιοποίηση, και από την μετα-δημοκρατική νεο-φεουδαρχική μετα-μορντέρνα φιλοσοφική αντίληψη. Τα πλήγματα είναι απανωτά.

Κάθε μέρα που περνά αφαιρείται κάθε ικμάδα δημοκρατικής ζωής από το καθεστώς, διατηρώντας μία δημοκρατική επίφαση.

Στο νέο παγκόσμιο πολιτικό οικοσύστημα η Αριστοκρατία οφείλει να προβληθεί ως εναλλακτικό πολίτευμα στην θνήσκουσα δημοκρατία.

No comments:

Post a Comment