Friday, March 2, 2018

Όχι δάκρυα για το ρωμέικο στράτευμα



Αρκετοί Έλληνες οδύρονται για το πρόσφατο πάθημα στον Έβρο με τους δύο στρατιωτικούς που αιχμαλωτίστηκαν από τους Τούρκους, και δυστυχώς ταυτίζονται με το συγκεκριμένο ένοπλο σώμα.

Άλλο ο θεσμός των ενόπλων δυνάμεων που είναι αξιοσέβαστος, και άλλο το τί εκπροσωπεί το συγκεκριμένο ένοπλο σώμα. Πρόκειται για έναν ρωμέικο οργανισμό, ο οποίος δεν υπερασπίζει τίποτε το Ελληνικό.

Εδώ και περίπου 100 χρόνια δεν έχει διεξάγει ούτε μία επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Αρνείται να φυλάξει τα σύνορα από την εισβολή των λαθροεποίκων. Στέκεται προσοχή μπροστά σε παπάδες, και θεωρεί προστάτες του τούς εβραιοχριστιανούς δολοφόνους του Ελληνισμού.

Αδυνατεί να υπερασπιστεί τα όπλα που του παρέχει ο Λαός από εσωτερικούς και εξωτερικούς δυνάστες. Υπερασπίζεται μόνον συγκεκριμένους στόχους υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πχ υποτίθεται ότι θα υπερασπιστεί τα νησιά του Αιγαίου από τουρκική εισβολή. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει πολιτική/πρωθυπουργική εντολή. Αν διαταχθεί να μην ενεργήσει, θα το πράξει δουλικώς.

Αν λάβει μία εντολή που θα λέει ότι "το Καστελλόριζο είναι μακριά", θα παραμείνει αδρανές μπροστά στην τουρκική επέλαση, όπως έπραξε στην Κύπρο το 1974.

Αν ένας ξένος ή ένας ελληνόφωνος πολιτικός, διατάξει αυτό το κωμικοτραγικό συνονθύλευμα να ενσωματωθεί στον ευρωστρατό και να αυτοκαταργηθεί, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να το πράξει.

Το έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι δεν διαθέτει Ελληνική ταυτότητα, ούτε Ελληνική συνείδηση. Άλλο ο ελληνόφωνος ρωμιός αξιωματικός, και άλλο ο Έλλην αξιωματικός.

Αν διαταχθεί να αυτο-αποδυναμωθεί μειώνοντας τον αριθμό των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές, αν διαταχθεί να αυτο-αφοπλιστεί μειώνοντας τις αμυντικές δαπάνες λόγω μνημονίων, αν διαταχθεί να καταργήσει Σώματα Στρατού όπως έγινε με το 1ο Σώμα Στρατού, αν διαταχθεί να κατασκευάσει καταλύματα για τους λαθροεποίκους, αν διαταχθεί να μην προτιμά τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες και αντ' αυτού να αγοράζει τα οπλικά του συστήματα από το εξωτερικό, ευχαρίστως υπακούει και το πράττει, ως συνηθίζει τόσες δεκαετίες. Διότι αποτελεί σαρξ εκ σαρκός του ρωμέικου ψευτοκρατιδίου.

Άλλως θα αντιστέκετο εμπράκτως στον αφελληνισμό και στον αυτοϋποβιβασμό του.

Τα σύμβολά του, οι αντιλήψεις του, η νοοτροπία του, η συμπεριφορά του, τα δόγματά του, η στρατηγική του, δεν θυμίζουν τίποτε το Ελληνικό. Θυμίζει ένα νεοβυζαντινό συνονθύλευμα υπό κατάρρευση, το οποίο έφτασε στο γελοίο σημείο να δέχεται ότι τα σύνορα του κράτους είναι ευρωπαϊκά, και άρα το πρόβλημα ασφαλείας της Ελλάδος θα το επωμιστούν οι ευρωπαίοι "εταίροι".

Αν ήταν Ελληνικό στράτευμα, οι Τούρκοι δολοφόνοι των Κυπρίων Ισαάκ και Σολωμού, δεν θα έπρεπε να ζούν. Αν ήταν Ελληνικό στράτευμα θα έπρεπε να προετοιμάζεται καθημερινώς για την ανακατάληψη της Κύπρου, της Ιωνίας, της Βορείου Θράκης, της Βορείου Μακεδονίας, κ.α. Αν ήταν Ελληνικό στράτευμα θα έπρεπε να υπερασπίζεται τα εθνολογικά και πολιτισμικά σύνορα του Ελληνισμού, τα οποία είναι πολύ ευρύτερα των σημερινών κρατικών συνόρων.

Αντ' αυτού ο εν λόγω κωμικοτραγικός οργανισμός, παράγει ένστολους δημοσίους υπαλλήλους, ουδεμία σχέση έχοντας με τους Ηρωικούς Αγώνες των Ελλήνων.

Μέχρι σήμερα, αυτός ο δήθεν εθνικός στρατός, δεν τιμά σε επίσημες τελετές τους πεσόντας στους Μηδικούς Πολέμους. Δεν αναζητά ούτε τα οστά των πεσόντων στις ηρωικές μάχες στα Αλβανικά βουνά. Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ στα σοβαρά για τους αιχμαλώτους-αγνοουμένους της Κυπριακής τραγωδίας.

Αν αξίζει να φέρει τον τίτλο του στρατού, τότε πρόκειται για στρατό γραικύλων.

Η δικαιολογία ότι όλα αυτά τα εγκλήματα τα κάνουν οι πολιτικοί, δεν γίνεται δεκτή. Αρκετά χρόνια μετά την Κυπριακή τραγωδία, στρατιωτικοί που εξετέλεσαν τις προδοτικές εντολές του Καραμανλή, έδιναν το παρών στην εμετική "εορτή" για την αποκατάσταση της κυνοβουλευτικής δειμοκρατίας.

Όχι δάκρυα λοιπόν για το ρωμέικο στράτευμα.

1 comment:

  1. Άλλο το στράτευμα κι άλλο η εκάστοτε, πολιτικά εγκάθετη στρατιωτική ηγεσία φίλε Ιφικράτη. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

    ReplyDelete