Thursday, March 8, 2018

Βόρειος Κορέα και χώρες των BRICS πρέπει να επιμείνουν στον πυρηνικό αφοπλισμό του ΝΑΤΟ





Αν ισχύει η είδηση ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας συμφώνησε σε αποπυρηνικοποίηση της χώρας του, αφ' ενός ο Kim Jong-un θα γίνει ο Καντάφι Νο2-θα έχει το ίδιο τέλος, αφ' ετέρου οι ΗΠΑ θα αποθρασυνθούν τελείως αυξάνοντας τις απειλές προς το Ιράν.

Θα είναι στρατηγικό λάθος του Kim αν παραδώσει τα πυρηνικά όπλα της χώρας του. Αντί να φέρει την ειρήνη, θα επισπεύσει τον πόλεμο στην Κορεατική χερσόνησο. Μετά από τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βορείου Κορέας, οι ΗΠΑ δεν θα έχουν κανέναν ενδοιασμό για να ξεκινήσουν συμβατικό πόλεμο, αφού δεν θα συντρέχει πια σοβαρός λόγος στρατηγικής αποτροπής εκ μέρους της Βορείου Κορέας.

Το χειρότερο όλων είναι ότι αν ο Kim υλοποιήσει την δήλωσή του, υποθέτοντας ότι δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι παρελκυστικής τακτικής και διπλωματικών ελιγμών προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να βγει από την διεθνή απομόνωση, τότε κερδίζει έδαφος το ευρωατλαντικό στρατόπεδο εις βάρος των αναθεωρητικών κρατών.

Και μάλιστα το όφελος για την Δύση θα εμφανιστεί τώρα που ο δυτικός κόσμος έχει εγκλωβιστεί σε καθοδική σπείρα παρακμής και η παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων αλλάζει εις βάρος του.

Την στιγμή που εμφανίζονται πολλαπλές αναθεωρητικές δυνάμεις εντός του δυτικού κόσμου, και έχουν ανάγκη στηρίξεως από αναθεωρητικά κράτη, ο Kim αντί να ενισχύσει αυτές τις δυνάμεις. ίσως δώσει νέα πνοή στους δυτικούς ιμπεριαλιστές για να συνεχίσουν τα εγκλήματά τους εις βάρος της ανθρωπότητος.

Η Βόρειος Κορέα υφίσταται τρομακτικές εξωτερικές πιέσεις λόγω του οικονομικού αποκλεισμού που της έχουν επιβάλλει οι δυτικές χώρες, μαζί με την Ρωσσία και την Κίνα, με αποτέλεσμα να ψάχνει μία διπλωματική διέξοδο. Αλλά το λάθος έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, επειδή τα μη-δυτικά κράτη ανέχονται από το δυτικό στρατόπεδο υποδείξεις και παρατηρήσεις για τα αμυντικά τους συστήματα.

Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να περιστρέφωνται γύρω από τον πυρηνικό αφοπλισμό του ΝΑΤΟ, αλλά δυστυχώς οι χώρες των BRICS δεν έχουν κρατήσει μέχρι στιγμής σκληρή στάση. Αντ' αυτού επιτρέπουν στα δυτικά κράτη να μονοπωλούν το ηθικό πλεονέκτημα, και να ωφελούνται από την σιωπηρή παραδοχή ότι τα δυτικά πυρηνικά όπλα είναι νόμιμα, ασφαλή, ηθικά, δίκαια, και αποτελούν παράγοντα εξασφαλίσεως της ειρήνης. Αντιθέτως τα πυρηνικά όπλα των αναθεωρητικών κρατών όπως του Ιράν και της Βορείου Κορέας είναι ανήθικα, παράνομα, επικίνδυνα για την παγκόσμια ειρήνη.

Με αποτέλεσμα η Δύση να αποκτά πυρηνικό πλεονέκτημα εις βάρος των μικρών αντιδυτικών αφρο-ασιατικών και λατινικών κρατών, πλην της Ρωσσίας και της Κίνας.

Η Βόρειος Κορέα παρά τις τρομακτικές πιέσεις που υφίσταται, πρέπει να απαιτήσει την απομάκρυνση όλων των Αμερικανικών στρατευμάτων από την Κορεατική χερσόνησο, και τον πυρηνικό αφοπλισμό του ΝΑΤΟ, ως βασικές προϋποθέσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ειρήνη και την ασφάλεια της Κορεατικής χερσονήσου.

Οι αναθεωρητικές πολιτικές δυνάμεις έχουν ανάγκη από νίκες εις βάρος του ευρωατλαντικού στρατοπέδου προκειμένου να ανατρέψουν την δυτική παγκοσμιοποίηση. Η οποιαδήποτε νίκη του δυτικού ιμπεριαλισμού εις βάρος αναθεωρητικών κρατών που αμφισβητούν την δυτική ηγεμονία, πλήττει και τις αναθεωρητικές δυνάμεις εντός του δυτικού στρατοπέδου. 

No comments:

Post a Comment