Thursday, October 27, 2016

Σφαιρική αντίληψη των κινδύνων που μας περιβάλλουν


Η γεωπολιτική μας στρατηγική οφείλει να αντιμετωπίζει πολλούς εχθρούς ταυτοχρόνως.
Στα Βόρεια σύνορά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε έξι γεωπολιτικά σχέδια που ανταγωνίζονται την Ελλάδα σε επεκτατικές βλέψεις:
Την Μεγάλη Σερβία, την Μεγάλη Βουλγαρία, τα Σκόπια, την Μεγάλη Αλβανία, το 4ο Ράιχ-Ε.Ε, το Πολωνο-Μαγυαρο-Ουκρανικό Ιntermarium.
Στα Ανατολικά μας σύνορα αντιμετωπίζουμε την νεο-Oθωμανική αυτοκρατορία.
Στα Νότιο-δυτικά μας σύνορα αντιμετωπίζουμε την Ενωμένη Ιταλία η οποία έχει θέσει υπό κατοχή την Αρχαία Μεγάλη Ελλάδα.
Στα Νότια σύνορά μας αντιμετωπίζουμε την Αφρικανική Πολιτική Ένωση, και την Βορειο-αφρικανική δημογραφική εισβολή.
Στα Δυτικά μας σύνορα αντιμετωπίζουμε τον Αγγλοσαξωνικό ιμπεριαλιστικό εμπορικό, ναυτικό, και αεροπορικό ανταγωνισμό στην Μεσόγειο.
Στα Νότιο-ανατολικά μας σύνορα αντιμετωπίζουμε την Αραβο-ισλαμική δημογραφική και θρησκευτική εισβολή.
Στα Βόρειο-ανατολικά μας σύνορα αντιμετωπίζουμε την Ρωσική αυτοκρατορική επεκτατική πολιτική, η οποία εδώ και αιώνες κατέχει μεγάλο μέρος του Ευξείνου Πόντου.
Μόνον όταν παρατηρούμε τους χάρτες μας σφαιρικώς και αποκτήσουμε συνείδηση του μεγέθους του προβλήματος εθνικής ασφαλείας που αντιμετωπίζουμε ως Χώρα, θα είμαστε σε θέση να καταρτίσουμε μακροπρόθεσμα στρατηγικά σχέδια.
Βασική αρχή της γεωπολιτικής μας στρατηγικής πρέπει να είναι ο κατακερματισμός των ανταγωνιστικών κρατών και συνασπισμών. 
Την στιγμή που η Ελλάς θα προσπαθεί να αυξήσει τα εδάφη και τους συμμάχους της, θα πρέπει συγχρόνως να καταστρέφει προληπτικώς κάθε προσπάθεια δημιουργίας ανταγωνιστικών κρατικών υποδομών στις σφαίρες επιρροής του Ελληνισμού.
Η Μεσόγειος, ο Εύξεινος Πόντος, η Χερσόνησος του Αίμου, η Μικρά Ασία, η Σικελία και η Νότιος Ιταλία, η Βόρειος Αφρική, αποτελούν σφαίρες επιρροής της Ελλάδος και πεδία γεωπολιτισμικού ανταγωνισμού.
Πρέπει να ενσωματώσουμε στο πολιτικό μας DNA το ένστικτο του διακρατικού εθνοτικού, πολιτισμικού, οικονομικού, θρησκευτικού, δημογραφικού, και στρατιωτικού ανταγωνισμού. 

No comments:

Post a Comment