Wednesday, October 26, 2016

Ηθική, Ιεραρχία, και Πειθαρχία των μελών της ΙΕΡ.Α.Κ.Σ.


Επειδή η Ελληνική κοινωνία νοσεί πολιτικώς, ευθύνη του Πολιτικού μας φορέως είναι να διηθίζει τις συμπεριφορές των μελών του ώστε να εξυψώνει την ηθική στάθμη των Ελλήνων.
Οφείλουμε, αφ’ ενός να επιβραβεύουμε όσους προσφέρουν στον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα, αφ’ ετέρου να τιμωρούμε όσους δειλιάζουν μπροστά στο Ιερό Καθήκον. 
Κάθε μέλος, ανεξαρτήτως θέσεως στην ιεραρχία, θα συντάσσει δελτίο απολογισμού. Θα καταγράφει την πολιτική δράση και την συνεισφορά του.
Η αδράνεια, η ευθυνοφοβία, η διπροσωπία, οι κλίκες μέσα στο Κόμμα, οι ανυπόστατες συκοφαντίες εναντίον συμπολεμιστών, θα προξενούν την ηθική απαξία, και την αποπομπή από το Κόμμα. Όσοι αδυνατούν να προσφέρουν έργο, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. 
Όσοι μεταφέρουν μέσα στο Κόμμα την νωχελική συμπεριφορά, τις δολοπλοκίες, και τα ήθη των ραγιάδων που απέκτησαν από άλλα κόμματα, θα αποπέμπωνται πάραυτα. 
Το Κόμμα θα επιβραβεύει και θα προωθεί στην κλίμακα της ιεραρχίας μόνον όσους προσφέρουν έργο.
Όσοι δεν παραδέχονται τα σφάλματά τους και αρνούνται να τα διορθώσουν, όσοι προξενούν διχόνοια για μικρο-ζητήματα, όσοι κάνουν ιδεολογικές εκπτώσεις σε βασικές αρχές του Κόμματος, όσοι δεν έχουν μαθησιακή διάθεση ώστε να εξελιχθούν ιδεολογικώς και οργανωτικώς, είτε θα υποβαθμίζωνται στην ιεραρχία του Κόμματος, είτε θα αποπέμπωνται. 
Κάθε μέλος οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες χωρίς να αναμένει από την ηγεσία προσωπικές εντολές. Προτιμάμε να γίνουν λάθη πάνω στην δράση παρά να σαπίσουμε από την αδράνεια. 
Κάθε μέλος οφείλει να ασκεί τον εαυτό του ως μελλοντικό ηγήτορα του Ελληνικού Λαού. 
Κάθε μέλος οφείλει να αγορεύει με θάρρος όπου σταθεί και όπου βρεθεί μέσα στην κοινωνία, και να προπαγανδίζει τις θέσεις του Κόμματος. 
Ενώ θα υπάρχει ισονομία μεταξύ μελών, απαγορεύεται η ισότητα. Κάθε μέλος έχει διαφορετικές ικανότητες, προσφέρει διαφορετικό χρόνο και ενέργεια στον Αγώνα από κάποιο άλλο μέλος, αναλαμβάνει διαφορετικές ευθύνες και κινδύνους. Επομένως τα δικαιώματά του και οι απολαβές θα είναι ανάλογες με την αξία και την συνεισφορά του. 
Απαγορεύεται δια ροπάλου η δημιουργία κλίκας/αυλής γύρω από τον αρχηγό ή τους αρχηγούς. Αν επιτρέψουμε την δημιουργία κλίκας/αυλής γύρω από τον αρχηγό, το Κόμμα θα ευνουχιστεί εξ αρχής. Δεν θα μπορέσει να κυοφορήσει άξια στελέχη. Αντί αξίων στελεχών η αυλή κυοφορεί ό,τι πιό αισχρό, ό,τι πιό μιαρό, ό,τι πιό βλαβερό παράγει η σημερινή πολιτική ζωή στην Ελλάδα: κόλακες.
Ο πρέπων σεβασμός των μελών προς την ηγεσία είναι ανάλογος του σεβασμού της ηγεσίας προς τα μέλη, και ανάλογος των προσωπικών ικανοτήτων εκάστου στελέχους. 
Για να επιτύχουμε τον σκοπό μας, απαιτείται σιδερένια πειθαρχία των μελών στις Ιδέες και στις Αξίες του Κόμματος. Η συλλογική Ελευθερία του Έθνους απαιτεί συλλογική δράση. Η συλλογική δράση απαιτεί συλλογική οργάνωση. Η συλλογική οργάνωση απαιτεί συλλογική πειθαρχία. 

No comments:

Post a Comment