Wednesday, October 26, 2016

Εγχειρίδιο ηγητόρων για τα στελέχη του Πολιτικού φορέως της Εθνεγερσίας


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διδαχθεί ένας νέος ηγέτης είναι την Θουκυδίδειο προσταγήν: «Μάθε από τον εχθρό σου».
Κατά το παρελθόν έγιναν αρκετές προσπάθειες για να οργανωθούν πολιτικώς οι Έλληνες κατά τα Πάτρια Ειωθότα και να συγκροτήσουν μαχητικό κόμμα, αλλά η έλλειψη συστηματικής μελέτης του Ελληνικού Επαναστατικού Κινήματος μετά την μεγάλη Εθνεγερσία του 1821, δημιουργούσε κοινωνική και αγωνιστική ασυνέχεια. 
Για παράδειγμα δεν υπάρχουν κείμενα ευρέως γνωστά για το ποιά πολιτικά, οργανωτικά, τεχνικά, οικονομικά, ιδεολογικά προβλήματα ενεφανίζοντο κατά το παρελθόν και δεν ευδοκίμησαν οι προσπάθειες άλλων συμπολεμιστών. 
Χωρίς ιστορική καταγραφή των παρελθόντων δυσκολιών, μοιραίο είναι να σπαταλάται πολύτιμος χρόνος από τους νέους φορείς και ηγέτες διαπράττοντας τα ίδια λάθη. 
Η ιστορική και πολιτική λήθη, κοστίζει πολύ Ελληνικό αίμα. Και δεν υπάρχει σε αφθονία. 
Ο Πολιτικός φορέας της Εθνεγερσίας για να καταλάβει την εξουσία, πρέπει να διαθέτει πολλά βασικά στοιχεία. Κυρίως πρέπει να διαθέτει δομική μνήμη. Δηλαδή ικανότητα μαθήσεως και αυτοβελτιώσεως από τα λάθη του παρελθόντος. 
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαθέτουμε ιστορικούς του Κινήματος της Εθνεγερσίας που να καταγράφουν τα λάθη για να μαθαίνουν οι νεώτεροι. 
Επειδή σήμερα δεν υπάρχουν αντίστοιχες μελέτες, σταχυολογώ τα λάθη που έχω εντοπίσει να επαναλαμβάνωνται από συμπολεμιστές τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με αποτέλεσμα να μην έχουν ευοδωθεί μέχρι στιγμής οι προσπάθειές μας για συνέχιση και ολοκλήρωση της Εθνεγερσίας του 1821. 
Το παρόν σύντομο εγχειρίδιο θα επαυξάνεται με νέο υλικό και παρατηρήσεις από την καθημερινή επαναστατική δράση των Ελλήνων συμπολεμιστών. 

1. Αρκετοί συναγωνιστές έχουν εγκλωβιστεί στην νοοτροπία της κλειστής ομαδούλας. Οι δικαιολογίες που προβάλλουν είναι ότι «ο λαός είναι αμόρφωτος ή αδιάφορος», «δεν υπάρχει ποιοτικό υλικό για έναν πολιτικό φορέα των Ελλήνων κατά τα Πάτρια Ειωθότα», «δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη», «δεν είναι ώρα ακόμη», «μην διχαστούμε ως λαός», «με την διάσπαση σε μικρές ομάδες δεν κινδυνεύουμε από το καθεστώς να μας συλλάβει όλους», κ.α. 
Οι νέοι ηγέτες πρέπει να αδιαφορούν γι’ αυτού του είδους τις ανοησίες. Όσοι προβάλλουν τέτοιες δικαιολογίες, κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Προβάλλουν την δική τους ανικανότητα για συγκρότηση μαζικού πολιτικού φορέως στο πρόσωπο του Λαού. 
Ο Λαός είναι έτοιμος να ακολουθήσει, αρκεί να υπάρχει άξια ηγεσία. Εννοείται ότι στην επαναστατική πορεία θα εμφανιστούν χιλιάδες εμπόδια, αλλά ποιός είπε ότι ο ανατρεπτικός πολιτικός αγών είναι κάτι εύκολο; Είναι αγών ζωής ή θανάτου. 
Γι’ αυτές τις κλειστές ομαδούλες το καλύτερο είναι να παραδεχτούν ότι δεν διαθέτουν την αρμόζουσα πολιτική παιδεία, και συνεπώς δεν μπορούν να εκπαιδεύσουν τον Ελληνικό Λαό για ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα, αντί να τον απαξιώνουν αποδίδοντάς του τα δικά τους ελαττώματα.
2. Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορες προσωπικότητες του Ελληνισμού που θέλουν να ηγηθούν του Επαναστατικού Κινήματος, αλλά η ιστορική τους διαδρομή έχει αποδείξει ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της πολιτικής προσπαθείας. Δεν έχουν ηγετικές πολιτικές ικανότητες. 
Μπορεί να είναι επιτυχημένοι σε άλλο τομέα, πχ ως επιχειρηματίες, ως συγγραφείς βιβλίων, ως ιατροί, ως ποιητές, αλλά δεν έπεται ότι είναι ικανοί να ηγηθούν πολιτικού κινήματος.
Οι νέες ηγέτες πρέπει να ψάχνουν για νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον φορέα της Εθνεγερσίας. Να δώσουν την ευκαιρία σε άφθαρτα στελέχη να αποδείξουν την ικανότητά τους οπότε δικαίως ηγούνται, ή την ανικανότητά τους οπότε δικαίως καθαιρούνται. 
3. Το καρκίνωμα που ταλάνιζε εδώ και δεκαετίες τον πολιτικό φορέα της Εθνεγερσίας ονομάζεται ιδεολογικές εκπτώσεις, ήτοι «Να μην λέμε ότι είμαστε της Πατρώας Θρησκείας για να έχουμε ψήφους», «να μην μιλάμε για Ελληνική Φυλή, θα μας πουν ρατσιστές», «να μην μιλάμε για εθνικό νόμισμα, θα μας πούν οπισθοδρομικούς». Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ένα σωρό ομάδες οι οποίες κρύβωνται πίσω από φιλοσοφικές ή αμεσοδημοκρατικές ταμπέλες, επειδή δεν αισθάνονται ιδεολογικώς εύρωστες.
Αν ξεκινάμε τον ΕθνικοΑπελευθερωτικο Αγώνα με ιδεολογικές εκπτώσεις σε μία έκφανση του Ελληνισμού(την θρησκεία εν προκειμένω), μετά θα αρχίσουμε τις εκπτώσεις στην φυλή, στο εθνικό νόμισμα, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στην λαθρομετανάστευση, κ.ο.κ. 
Οι νέοι ηγέτες υποχρεούνται να ξερριζώσουν αυτό το καρκίνωμα χωρίς έλεος, αν θέλουμε το Ελληνικό Έθνος να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο του ραγιαδισμού. 
Σε όλα τα ζητήματα προτάσσουμε τον Ελληνισμό και την Ελληνική κληρονομιά. Για παράδειγμα, είναι απαράδεκτο να έχουμε στελέχη με υποκοριστικά ονόματα όπως Λίτσα, Κούλα, Τόλης, κλπ. Θα αλλάξουμε τα ονόματά μας σε Κρίτων, Υπατία, Ερμείας, κλπ. Το αυτό ισχύει για την φυλή, για το εθνικό νόμισμα, για την θρησκεία, για όλα τα ζητήματα. 
Ο Πολιτικός φορέας της Εθνεγερσίας θα σταθεί γερά στα πόδια του, μόνον αν αδιαφορεί για το τί λένε οι αντίπαλοί του. Θα επιτύχει μόνον όταν οι αντίπαλοί μας ανησυχούν για το τί τους καταλογίζουμε εμείς. 
4. Κάθε φορά που έγινε προσπάθεια στο παρελθόν για χρηματοδότηση του αγώνος, υπήρξε αποτυχία λόγω ιστορικής αγνοίας. Επειδή στην αρχή το Επαναστατικό Κίνημα ήταν αριθμητικώς περιορισμένο, δεν υπήρχαν συνεισφορές από πολλά μέλη, ή προσπαθούσαν κάποιοι να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα με κουπόνια ή χοροεσπερίδες, ή περιμένοντας κάποιες δωρεές από ευκατάστατους πατριώτες. 
Οι νέοι ηγέτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν προσπαθούμε να οικοδομήσουμε κόμμα αστο-κοινοβουλευτικού τύπου. Οικοδομούμε πολιτικό φορέα της Εθνεγερσίας. 
Αυτό συνεπάγεται έκδοση επαναστατικών ομολόγων όπως στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, έκδοση Ελληνικών ταμειακών γραμματίων όπως στην διάρκεια της κατοχής 1941-1944, οργάνωση δικτύου επιχειρήσεων που θα ανήκουν στον Πολιτικό μας φορέα, τύπωμα εθνικού νομίσματος χωρίς την άδεια των κατοχικών κυβερνήσεων. Απαλλοτρίωση υλικών πόρων από τον εχθρό, με κάθε μέσον. 
Ίδρυση δικών μας τραπεζών για την χρηματοδότηση του Αγώνος. 
Υιοθετούμε την Επαναστατική οπτική γωνία, σε πλήρη αντίθεση με την οπτική των κομματικών κουπονιών που αντανακλάται στον αστικό κοινοβουλευτισμό. Δημιουργούμε πρωτογενές οικονομικό δίκαιο.
5. Κατά το παρελθόν όσες φορές επετράπη η δημιουργία σχημάτων τύπου Αμφικτυονία, τύπου ομπρέλας τριτοβαθμίου οργάνου, δεν απέδωσε διότι κάθε ομάδα λειτουργούσε με βάση τα δικά της συμφέροντα και στόχους. 
Επιπλέον κάθε ομάδα προσπαθούσε να προωθήσει στην ιεραρχία τον δικό της ηγέτη για να απολαμβάνει η ίδια μεγαλύτερη επιρροή στο συλλογικό όργανο. 
Οι νέες ηγέτες δεν πρέπει να επαναλάβουν το ίδιο λάθος. Οι συμμετέχοντες θα εντάσσωνται ως άτομα, και όχι ως ομάδες. 
Αν κάποιο παλαιό μέλος εκφράζει αντίθεση για την συμμετοχή κάποιου άλλου μέλους, πρέπει να αιτιολογεί επαρκώς την άποψή του ώστε αφ’ ενός να μην επιτρέπεται η εισδοχή σε άτομα που αποδεδειγμένως θα μας κάνουν κακό, αλλά ταυτοχρόνως να μην επιτρέπεται η απόρριψη υποψηφίων μελών λόγω προσωπικών διενέξεων. 
6. Πολλάκις ενεφανίσθησαν προβλήματα στον τρόπο διοικήσεως του πολιτικού φορέως. Τί θέλουμε; Έναν χαρισματικό ηγέτη, ή πλήρη ισότητα και άμεση δημοκρατία; 
Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι στην μία περίπτωση επικράτησαν οι σταλινίσκοι, στην άλλη επικράτησε η οχλοκρατία. Το δέον είναι να υπάρχει συλλογική ηγεσία από αξιόμαχο στελεχιακό δυναμικό, ώστε ακόμη και αν χαθεί ένας ηγέτης, αμέσως να δύναται άλλος να αναλάβει τα ηνία, χωρίς να διακινδυνεύσει ο Πολιτικός φορέας της Εθνεγερσίας. 
7. Λόγω των πολλών αδυναμιών και ελλείψεως οργανωτικής κουλτούρας, αρκετές φορές παρεισέφρησαν άτομα που εκ των ένδον έκαναν μεγάλη ζημιά στο Επαναστατικό Κίνημα. 
Από την άλλη μεριά, η πρακτορολογία και η συνωμοσιολαγνεία που επικρατεί σε αρκετούς κύκλους Ελλήνων συμπολεμιστών αφ’ ενός παραλύει κάθε αγωνιστική διάθεση διότι σκεπάζει τα πάντα με ένα πέπλο  καχυποψίας, αφ’ ετέρου αποτελεί την εξωτερίκευση μίας συκοφαντικής και δειλής συμπεριφοράς η οποία πρέπει να καυτηριάζεται άμεσα. 
Οι όποιοι προδότες παρεισέφρησαν στο παρελθόν, όσο κακό και αν έκαναν, δεν δικαιολογούν την πρακτορολογία και την συνωμοσιολαγνεία. 
Οι νέοι ηγέτες πρέπει να είναι αμείλικτοι εναντίον όσων συκοφαντούν άλλους συμπολεμιστάς χωρίς λόγο και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.   
8. Ο πολιτικός πρωτογονισμός έχει αφήσει τα σημάδια του στην Ελληνική ψυχή. Όταν επί δεκαετίες οι Έλληνες επιτρέπουν σε μία ληστοσυμμορία την μονοπωλιακή κατοχή σε θέματα δικαιοσύνης, θρησκείας, οικονομίας, παιδείας, συνταγματικής νομιμότητος, δεν είναι εύκολο να φανταστούν ότι η Επανάσταση θα επιτευχθεί σπάζοντας το μονοπώλιο της κατοχικής ληστοσυμμορίας σε όλα τα ζητήματα. 
Ο ιδεολογικός απογαλακτισμός από το καθεστώς σε θέματα θρησκείας, δικαιοσύνης, οικονομίας, παιδείας, νομικών και συνταγματικών ζητημάτων, θα επιτευχθεί αναπτύσσοντας τους δικούς μας θεσμούς, πολύ πριν κάνουμε την τελική έφοδο για την κατάληψη της εξουσίας. 
Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πότε θα πάρουμε την εξουσία για να οργανώσουμε ένα διαδικτυακό σχολείο όπου θα διδάσκωνται μαθήματα ιστορίας για παιδιά δημοτικού, προκειμένου να αναχαιτίσουμε την ανθελληνική προπαγάνδα του κατοχικού καθεστώτος που διοχετεύει μέσα από τα δικά του άθλια βιβλία ιστορίας. 
Δεν πρέπει να περιμένουμε πότε θα πάρουμε την εξουσία για να τυπώσουμε εθνικό νόμισμα. Το Επαναστατικό Κίνημα πρέπει να αποδεικνύει καθημερινώς ότι διαθέτει ηγετικές, οργανωτικές, και διοικητικές ικανότητες πολύ πριν καταλάβει την εξουσία. 
Δι’ αυτού του τρόπου θα σταματήσει και η εκλογολαγνεία. Αρκετοί συμπολεμιστές αγνοούν άλλους τρόπους καταλήψεως της εξουσίας πλην των εκλογών. Ως νέοι ηγέτες πρέπει να τους διδάξουμε πώς δημιουργούμε ζώνες ανεξαρτησίας μέσα στην κατεχόμενη Ελλάδα, με δικούς μας διοικητικούς θεσμούς, αψηφώντας την κατοχική ληστοσυμμορία. 
9. Η έλλειψη νέων ηγετών και η αδιαφορία για την συστηματική εκπαίδευση νέων ηγετών κόντεψε να διαλύσει το Κίνημα. Για δεκαετίες το αποδιοργάνωσε.  
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των παλαιοτέρων ηγετών της Εθνεγερσίας ήταν ότι δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν συνεχή τροφοδοσία του Κινήματος με νέους ηγέτες ώστε να μην σπάει η αλυσίδα. 
Οι σημερινοί νέοι ηγέτες πρέπει να κοιτάξουν στο μέλλον. Το Κίνημα της Εθνεγερσίας πρέπει να έχει ορίζοντα αιώνων. Για να επικρατήσουν οι ιδέες μας, θα πρέπει να δημιουργήσουμε σχολές Ηγητόρων. 
Ταυτοχρόνως πρέπει να δημιουργήσουμε κομματικές σχολές προπαγάνδας για την επιμόρφωση των στελεχών μας στον πολιτικό και ψυχολογικό πόλεμο. 
Σε αυτή την φάση, για να αναζωογονήσουμε το Κίνημα πρέπει να απευθυνθούμε σε νέα στελέχη και να τα εκπαιδεύσουμε να γίνουν άξιοι ηγέτες. Μόνον οι νεαροί σε ηλικία έχουν την κράση να αντέξουν τις κακουχίες του ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνος, και διαθέτουν το χρονικό περιθώριο ζωής για να καρποφορήσει η ιδεολογική μας σπορά.    
10. Για να κτίσουμε τον Πολιτικό φορέα της Εθνεγερσίας σε γερές βάσεις πρέπει να αποφύγουμε ένα τραγικό λάθος των παλαιοτέρων ηγετών, οι οποίοι είχαν αφομοιώσει την νοοτροπία του παρία. 
Η ιδεολογική ηγεμονία κατά Γκράμσι και οι στρατευμένοι διανοούμενοι, αποτελούν θεμελιώδεις αρχές για τον Πολιτικό φορέα της Εθνεγερσίας.
Οι παλαιότεροι ηγέτες δεν είχαν το σθένος να αποκτήσουν ιδεολογική ηγεμονία επί της Ελληνικής κοινωνίας. Αντιθέτως εκλογίκευαν τάσεις ιδεολογικής ενδοτικότητος και απομονώσεως, με προσχήματα του τύπου «είμαστε λίγοι, ο λαός δεν είναι έτοιμος, ο λαός έχει εκφυλιστεί». 
Η γυμνή αλήθεια είναι ότι αυτοί οι ηγέτες δεν ησθάνοντο ψυχικώς δυνατοί. Φοβόντουσαν την μετωπική σύγκρουση με τους ιδεολογικούς μας αντιπάλους. Δεν ήξεραν πώς να αιχμαλωτίσουν το φαντασιακό της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορούσαν να επιβληθούν στο όλον, επειδή είχαν μάθει να επιβιώνουν στα ελληνοκεντρικά τους λαγούμια ως τυφλοπόντικες.  
Εμείς θα βγούμε ανοικτά στον Λαό και θα συγκρουστούμε για να επικρατήσουν οι ιδέες μας. Η ισχυρή και αρίστως ωργανωμένη ιδεολογική μας μειονότητα θα αποκτήσει επιρροή σε όλον τον Λαό, διότι θα διεξάγει μαζικό, αμείλικτο, αδιάλλακτο, και συνεπή Αγώνα, αδιαφορώντας για τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε. 
Εμείς η σημερινή γενιά ηγετών της Εθνεγερσίας, θα παραδώσουμε στις νέες γενεές ηγετών την νοοτροπία της ιδεολογικής ηγεμονίας επί του συνόλου του Ελληνικού Λαού. Θα συντρίβουμε κάθε μισελληνικό ιδεολόγημα που προσπαθεί να αποκτήσει ερείσματα στον Λαό μας.  
11. Εξαιτίας της ελλείψεως πολιτικής παιδείας και λόγω επαναστατικής απειρίας, οι παλαιότεροι ηγέτες δεν γνώριζαν βασικές τεχνικές ιδεολογικού πολέμου. 
Αρκετές φορές μιλώντας με τους παλαιότερους, όταν τους εξέφραζα τις απόψεις μου για το πώς πρέπει να διεξαχθεί ο ΕθνικοΑπελευθερωτικός Αγών, μου έλεγαν «Μην πούμε αυτό, θα μας πούν φασίστες. Μην πούμε το άλλο, θα μας πούν ρατσιστές. Μην πούμε προς τα έξω ότι είμαστε της Πατρώας Θρησκείας, διότι δεν θα μας ψηφίσουν οι χριστιανοί».  
Η ψυχολογική τους στάση ήταν «μην πούμε αυτό ή εκείνο γιατί θα μας πούν σατανιστές». Μή το ένα, μή το άλλο, για να μην μας αποκαλέσουν με μία ταμπέλα.  
Εγώ απαντούσα: «Και γιατί δεν τους λες εσύ ότι είναι γραικύλοι; Γιατί δεν ακούς αυτό που σου λένε οι Θεοί ότι αν δεν πράξεις το σωστό, θα είσαι δειλός και ανάξιος να υπερασπιστείς τον Ελληνισμό; Γιατί καθορίζεις την πολιτική σου συμπεριφορά από τα λόγια του εχθρού;»
Το πρόβλημα των παλαιοτέρων είναι ότι δεν ξέρουν ούτε την άλφα-βήτα της πολιτικής. Ποτέ μα ποτέ δεν υιοθετούμε την φρασεολογία του εχθρού. Ποτέ μα ποτέ δεν εισερχόμεθα στις δικές του συνειρμικές αποθήκες. Ποτέ μα ποτέ δεν υιοθετούμε τα δικά του συστήματα αναφοράς.
Όταν ο εχθρός χρησιμοποιεί μία φράση όπως ρατσιστής, την έχει προσδιορίσει εννοιολογικώς, την έχει φορτίσει συναισθηματικώς με συγκεκριμένους συνειρμούς, και την έχει τοποθετήσει σε συγκεκριμένο ιδεολογικό σύστημα αναφοράς. Η μεγαλύτερη ανοησία που μπορεί να διαπράξει ένας Έλλην είναι να επιχειρηματολογεί υιοθετώντας τους όρους, τις συνειρμικές αποθήκες, και το ιδεολογικό στίγμα του εχθρού. 
Η διεξαγωγή ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνος απαιτεί την προσδιορισμό των εννοιών με βάση την δική μας κλίμακα ηθικών αξιών, με βάση τα δικά μας βιώματα, με βάση τα δικά μας συμφέροντα, με βάση την δική μας συναισθηματική φόρτιση, και ποτέ με βάση το τί θεωρεί σωστό ο εχθρός. 
Η φράση «δεν είμαι ρατσιστής, αλλά κάτι πρέπει να γίνει με τους λαθρομετανάστες», υποδηλώνει ενοχή. Όποιος την επαναλαμβάνει έχει υιοθετήσει τις ανοησίες περί ρατσισμού της μισελληνικής προπαγάνδας. 
Αυτό που έχει σημασία είναι να κατανοήσουν οι νέοι ηγέτες ότι καθορίζουμε την πολική μας συμπεριφορά με βάση τί θεωρούμε εμείς σωστό, και όχι με βάση το πώς θα μας αποκαλέσουν οι εχθροί μας. 
12. Μας έχει κοστίσει πανάκριβα η έλλειψη μακιαβελικής ηθικής και επιθετικού πνεύματος.
-«Μα θα γίνουμε και εμείς σαν τους εβραίους;», ρωτούν οι πολιτικώς αδαείς Έλληνες πατριώτες. Θεωρούν ότι η εξαπάτηση του εχθρού στο πεδίο της μάχης είναι ανέντιμο πράγμα!
Ο πόλεμος έχει την δική του ηθική, τους δικούς του νόμους, και την δική του λογική. Όποιος δεν κατανοεί από στρατιωτική ιστορία και πολεμική κοινωνιολογία, δεν επιτρέπεται να ανήκει στους ηγέτες της Εθνεγερσίας. Θα προκαλέσει καταστροφές στον Λαό. 
13. Όταν κάποιοι εξ ημών είτε λόγω δειλίας, είτε λόγω  πολιτικής ανωριμότητος θέλουν να εκλογικεύσουν την δειλία τους εμπρός στις δυσκολίες του ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνος, δηλώνουν ότι «οι εβραίοι ελέγχουν τα πάντα, οι μασώνοι είναι παντού, οι μυστικές υπηρεσίες δεν θα μας αφήσουν να επικρατήσουμε», κτλ.  
Η συμβουλή μου προς τους νεωτέρους ηγέτας: Καυτηριάστε άμεσα τέτοιες αρρωστημένες συμπεριφορές.
Είναι άλλο πράγμα τα αναγκαία μέτρα εσωτερικής ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνουμε εναντίον εχθρών οι οποίοι θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν στις γραμμές μας, και άλλο πράγμα η μεγέθυνση της δυνάμεως του οιοδήποτε εχθρού. Όποιος υπερβάλλει στην δυναμικότητα του εχθρού είναι ηλίθιος ή προδότης. 
Αλλά ακόμη και αν οι «εβραίοι/μασώνοι/μυστικές υπηρεσίες ελέγχουν τα πάντα», αυτό είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε τις επαναστατικές μας δεξιότητες και την Ελληνική πολεμική αρετή. Η ισχύς του οιοδήποτε αντιπάλου είναι θετικό κίνητρο για εμάς, και όχι τροχοπέδη. Αλλοίμονο αν νικούσαμε αδυνάμους αντιπάλους. 
Χρέος των νέων Ελλήνων ηγετών είναι να εξυψώνουν το ηθικό των Ελλήνων πατριωτών. Να ενδυναμώνουν την διάθεσή τους για μάχη, να εντοπίζουν τα αδύνατα σημεία των εχθρών μας, και να καθοδηγούν τους Έλληνες μαχητές επαξίως στον πόλεμο. 
Όλες οι υπερβολές περί ελέγχου των πάντων από τους αντιπάλους μας, είναι ένδειξη ψυχικού ραγιαδισμού, και πρέπει να είμαστε αμείλικτοι εναντίον όσων εκθειάζουν την ισχύ του αντιπάλου. 
Το πρόβλημα είναι ότι οι υπερβολές για την υποτιθέμενη ισχύ που διαθέτει οιοσδήποτε εχθρός, είναι η εύκολη δικαιολογία για τους «ελληναράδες» του καναπέ. Απομονώστε τέτοια άτομα. Όπου τους δείτε, απαξιώστε την ανθελληνική στάση τους. Δεν διαθέτουν ίχνος πολεμικής αρετής. 
Αντί να παραδεχτούν ότι είναι δειλοί, προτιμούν να υποσκάπτουν το ηθικό των Ελλήνων πατριωτών με την συνωμοσιολαγνεία τους. 
Για αυτά τα δειλά άτομα, όλοι είναι πανίσχυροι εκτός από τους Έλληνες. Παρά το ότι παριστάνουν τους «ελληναράδες», δεν διαφέρουν σε τίποτε από πολιτικούς τύπου Κώστα Σημίτη, ο οποίος την εποχή του επεισοδίου στα Ίμια δήλωσε ότι η Τουρκία είναι πανίσχυρη και άρα δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί της. 
14. Μετά από εμπειρίες συζητήσεων αρκετών ετών διεπίστωσα ότι πολλοί Έλληνες έχουν άγνοια προπαγανδιστικών τεχνικών, έλλειψη πολιτικής και ιστορικής παιδείας, και κυρίως άγνοια ιστορικών κινημάτων. 
Δηλαδή δεν γνωρίζουν πώς και γιατί επικράτησαν παλαιότερα κινήματα όπως οι χριστιανοί, οι μπολσεβίκοι, οι γάλλοι επαναστάτες. 
Η μελέτη θρησκευτικών, πολιτικών, και εθνικών κινημάτων αποτελεί πολύτιμο υλικό για τον Πολιτικό φορέα της Εθνεγερσίας. Χωρίς την επαναστατική εμπειρία και την μνήμη παλαιοτέρων συγκρούσεων, θα είναι αδύνατον να καθορίσουμε στρατηγική και τακτική σε κάθε φάση του Ιερού Αγώνος.
Οι νέοι ηγέτες της Εθνεγερσίας πρέπει να δαπανήσουν πολλές ώρες για να μελετήσουν διαφορετικά κινήματα, σε διαφορετικές ιστορικές εποχές, ώστε να εξάγουν πολύτιμα συμπεράσματα για να βοηθήσουν τον δικό μας Αγώνα. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στείρας πολιτικής σκέψεως αρκετών σημερινών «ελληναράδων»: «Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν έκαναν προσηλυτισμό, οπότε εμείς σήμερα δεν επιτρέπεται να προσηλυτίζουμε μικρά παιδιά στην Πατρώα Θρησκεία».
Μόνο που στην Αρχαία Ελλάδα το 100% των Ελλήνων λάτρευε τους Πατρώους Θεούς, ενώ σήμερα είμαστε μειοψηφία. Στην Αρχαία Ελλάδα οι Πρόγονοί μας δεν είχαν ανάγκη να προσηλυτίσουν τον Ελληνικό Λαό, διότι όλοι τότε είχαν την ίδια Κοσμοαντίληψη. Σήμερα όμως που η Ελληνική ταυτότητα υφίσταται επιθέσεις πανταχόθεν, έχουμε ιερό καθήκον να προσηλυτίσουμε τους Έλληνες στην Πατρώα Θρησκεία. 
Η λανθασμένη ιστορική αναλογία γίνεται εσκεμμένως προκειμένου ωρισμένοι Έλληνες να αποφύγουν τις ευθύνες τους για Επανελλήνιση του Ελληνικού πληθυσμού, και δεύτερον διότι αυτό παρέχει άφεση αμαρτιών στην συμπεριφορά του καναπέ. 
Αν ζητήσεις ευθύνες από κάποιον «ελληναρά», ρωτώντας τον γιατί δεν κτυπά τις πόρτες διαμερισμάτων για να μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια για την Ελληνική Θρησκεία, έχει έτοιμη την βλακώδη απάντηση, χαρακτηριστική ενός ραγιά: «Μα εμείς δεν είμαστε μάρτυρες του Ιεχωβά να πηγαίνουμε σε σπίτια αγνώστων».
Όντως οι «ελληναράδες» δεν είναι μάρτυρες του Ιεχωβά, διότι αυτοί διαθέτουν μυαλό και γνωρίζουν ότι αν δεν βγεις στον δρόμο να προσηλυτίσεις κόσμο στην ιδεολογία σου, θα παραμείνεις ένα μηδενικό, όπως οι σημερινοί «ελληναράδες».
15. Οι παλαιότερες πολιτικές ομάδες που προσπάθησαν να διαδώσουν την Εθνική Ιδέα επικεντρώθηκαν μόνον στο παρόν, αδιαφόρησαν για το μέλλον και το παρελθόν. 
Έκαναν σχέδια για τις επόμενες εκλογές. Δεν είχαν ορίζοντα αιώνων όπως εμείς. Με την φράση ορίζοντα αιώνων, μπορεί εύκολα να παρεξηγηθούμε, και να επιτρέψουμε στους δειλούς να χρησιμοποιήσουν το κλασικό τους επιχείρημα αναβολής κάθε αγώνος, ήτοι «δεν είναι ώριμες οι συνθήκες». 
Με την φράση ορίζοντα αιώνων, εννοώ ότι πρέπει να αδιαφορούμε για τα εκλογικά μας ποσοστά, και όχι φυσικά να αναβάλλουμε τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα.  
Όραμα αιώνων σημαίνει ότι ο Πολιτικός μας φορέας πρέπει να χαράξει ανεξίτηλα στις ψυχές των Ελλήνων την Πορεία της Εθνεγερσίας. Πρέπει να αποκρυσταλλώσει όλες τις επιθυμίες. Να υλοποιήσει τις προσδοκίες του Έθνους, μέσα από σκληρούς αγώνες, αδιαφορώντας για την εκλογική μας δύναμη. 
Το εκλογικό παιχνίδι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνον αν επιβάλλουμε τους δικούς μας όρους. Τους δικούς μας εκλογικούς καταλόγους, τον δικό μας εκλογικό νόμο, τα δικά μας μμε. 
Όταν ελέγχουμε ικανό αριθμό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δημοσιογράφων, διανοουμένων, πανεπιστημίων, συνδικάτων, τότε ναι, μπορούμε να συμμετέχουμε στα εκλογικά παιχνίδια. Αλλιώς αν συμμετέχουμε στο παιχνίδι τους, με τους δικούς τους όρους, καταντάμε να νομιμοποιούμε το κατοχικό καθεστώς. 
Θα μπορούσαμε για λόγους τακτικής να συμμετέχουμε και στο εκλογικό παιχνίδι του εχθρού, με την προϋπόθεση ότι προπαγανδίζουμε ανοικτά την καταστροφή του υπάρχοντος καθεστώτος. Αλλά ποτέ για λόγους στρατηγικής. 
Ο κοινοβουλευτικός δρόμος δεν είναι το αντίθετο του πραξικοπήματος. Είναι ο νεκροθάφτης της Εθνικής Ιδέας. Όποιος σκέπτεται, μιλά, δρα, με κοινοβουλευτικούς όρους, ευνουχίζει τον Λαό και το Έθνος διότι περιορίζει την πολιτική δράση στην ψήφο και στην αντιπροσώπευση.  
16. Κατά το παρελθόν έλλειπε η συγκρουσιακή στρατηγική. Μόνον δια της συγκρούσεως με τον εχθρό έχουμε δημιουργία γεγονότων και ανάπτυξη του Επαναστατικού Κινήματος. Όποτε η αντιπαράθεση περιοριζόταν σε ανταλλαγή λεκτικών πυρών, το Κίνημα βάλτωνε. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της καταστάσεως είναι η σημερινή συμπεριφορά των συνδικάτων και των κομμάτων στις διαδηλώσεις. Κάνουν κομματικούς περιπάτους και αυτοδιαλύονται. Αντί να οργανώνουν δυναμικές διαδηλώσεις με σκοπό την μετωπική σύγκρουση και ανατροπή της κατοχικής κυβερνήσεως, αρκούνται σε ανώδυνες απεργίες. Το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος να αδιαφορεί πιά για τις 24ωρες απεργίες. 
17. Μακροχρόνιος στόχος του πολιτικού μας φορέως είναι να δημιουργήσουμε μία Αριστοκρατία πνεύματος και αίματος, απ’ όπου θα προέρχωνται όλοι οι ηγέτες του Ελληνικού Λαού: πολιτικοί,  στρατιωτικοί, επιστήμονες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες. 
Σήμερα δεν υπάρχει πολιτικός φορέας που να εργάζεται μεθοδικώς πάνω σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα. Οι ηγέτες της Ελλάδος προέρχονται από ξένα πανεπιστήμια, από ξένες λέσχες, από στοές, και από ξένα τραπεζικά ιδρύματα. Είναι φυσικό να είναι αφελληνισμένοι, και αδιάφοροι για τον Λαό και το Έθνος.     
Η δημιουργία ενός δικτύου πανεπιστημίων, τραπεζών, σχολών, πολιτιστικών συλλόγων, μέσων μαζικής ενημερώσεως, στρατιωτικών ιδρυμάτων, που θα ανήκουν στον Πολιτικό φορέα της Εθνεγερσίας, με  εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα είναι τελείως ανεξάρτητο από το ρωμέϊκο κράτος είναι θεμελιώδες ζήτημα για την Επανάσταση. 
18. Για να δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των μελών του φορέως της Εθνεγερσίας πρέπει να υπάρξουν κοινά βιώματα. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης κτίζονται από νεαρής ηλικίας. 
Τα νεαρά μέλη πρέπει να ορκίζωνται με ειδική τελετή ότι δεν θα προδώσουν ποτέ τον Ιερό ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. 
Τελετουργικά διελεύσεως και μυστικισμού, πρέπει να συνοδεύουν την πολιτική ζωή των Ελλήνων επαναστατών. 
19. Για να έχει χρονική διάρκεια ο Επαναστατικός Αγών, όλα τα μέλη πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η εθνική διαφοροποίηση από τους άλλους λαούς είναι θεμελιώδους σημασίας για την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους.  
Επομένως η Ελληνική Θρησκεία δεν επιτρέπεται να υποβιβάζεται ως ατομικό ζήτημα. Είναι συλλογικό και εθνικό ζήτημα επιβιώσεως του Έθνους. Όσοι Έλληνες παραμένουν παγιδευμένοι στην χριστιανική εκκλησία, αφομοιώνονται και αναμειγνύονται φυλετικώς με χριστιανούς των άλλων εθνών. 
Ο ασπασμός της Ελληνικής Θρησκείας διασφαλίζει την εθνική διαφοροποίηση. Από την πρώτη στιγμή όλα τα στελέχη του Πολιτικού φορέως πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ιερή τους αποστολή: 
Να συμμετάσχουν στον ΑΙΩΝΙΟ Ιερό Πόλεμο που διεξάγουμε ως Έθνος κατά της αγνοίας και της λήθης. Κατά της αφομοιώσεως και της επιμειξίας. Η αφομοίωση των Ελλήνων σε ξένους λαούς και πολιτισμούς, μαζί με την πολιτιστική και φυλετική επιμειξία, ισοδυναμεί με σιωπηρά γενοκτονία, που αποδεκατίζει το Ελληνικό Έθνος. 
Οι νέοι ηγέτες πρέπει να κατακεραυνώνουν όσους λένε ότι πρέπει να υποβιβάζουμε το θρησκευτικό ζήτημα διότι είμαστε λίγοι, άρα δεν θα αποκτήσουμε εκλογική πλειοψηφία. 
Όποιος χρησιμοποιεί αυτό το σόφισμα, σημαίνει ότι το συνειρμικό του πεδίο περνά μέσα από αριθμητικούς συλλογισμούς. 
Εκφράζουμε το αναβλύζον και έμφυτο θρησκευτικό συναίσθημα του Ελληνικού Λαού. Δεν το αφήνουμε βορρά στα νύχια των μονοθεϊστικών αντεθνικών αιρέσεων. 
Σε κάθε συνάντηση ή δημόσια ομιλία δηλώνουμε ότι είμαστε οι εκλεκτοί, και όχι οι λίγοι. Ποτέ δεν ανασύρουμε συνειρμούς με βάση τον  αριθμητικό παράγοντα.
Σκοπός μας είναι να κλωνοποιήσουμε τους ποιοτικούς Έλληνες, και όχι να αφομοιωθούμε ιδεολογικώς από την αριθμητική δύναμη των ανελλήνιστων μαζών. 
Ο Πολιτικός φορέας της Εθνεγερσίας πάντα θα προηγείται ιδεολογικώς από τον μέσο όρο της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα υποβιβάζει την ιδεολογία του για να ταιριάζει με τις στιγμιαίες διαθέσεις της ανελλήνιστης μάζας. Η ανελλήνιστες μάζες θα ακολουθούν τον Πολιτικό φορέα της Εθνεγερσίας, ποτέ το αντίστροφο. 
Όποιος περιορίζει τις επαναστατικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα μόνον σε οικονομικά θέματα, αδιαφορώντας για τις αναγκαίες αλλαγές σε θέματα πολιτισμού, θρησκείας, γλώσσης, φυλής, παιδείας, περιορίζει το εύρος της Εθνεγερσίας. Η Εθνεγερσία δεν στοχεύει μόνον την κατοχική κυβέρνηση και το υπάρχον πολιτικό καθεστώς. Στοχεύει στην επικράτηση του Ελληνισμού σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής. 
Υπάρχουν Έλληνες που δεν ασπάζονται ακόμη την Ελληνική Θρησκεία, αυτό οφείλεται στην ανεπαρκή ανάπτυξη της Ελληνικής συνειδήσεως. Σκοπός του Πολιτικού φορέως της Εθνεγερσίας είναι να αναπτύσσει την Εθνική συνείδηση του Λαού, και όχι να τον εγκαταλείπει στο νοητικό σκότος αλλοτρίων μισελληνικών δοξασιών. 
Όποιος υποβιβάζει την θρησκευτική διάσταση της Εθνεγερσίας, εκουσίως ή ακουσίως, ενισχύει την υποταγή του Ελληνικού Λαού σε αλλότριες μισελληνικές δοξασίες. 
Η θρησκευτική ουδετερότητα που προτείνουν κάποιοι, ισοδυναμεί με άρνηση από την πλευρά μας να εμφυσήσουμε στον Λαό μας, Ελληνική θρησκευτική συνείδηση. Η άρνησή τους προέρχεται από ανεπαρκή ιδεολογική κατάρτιση. 
Θεμελιώδης αρχή του ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνος είναι να αποκτήσουμε ιδεολογική υπεροχή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της κοινωνίας έναντι των αντιπάλων μας. Είναι αδιανόητο κάποιοι εξ ημών να ζητούν να υποστούμε ιδεολογική υποβάθμιση!!! 
20. Αρκετές πολιτικές προσπάθειες στο παρελθόν δεν καρποφόρησαν επειδή ο ηγετικός πυρήνας δεν είχε δεξιότητες επιλύσεως των καθημερινών προβλημάτων που εμφανίζονται στον Πολιτικό φορέα. 
Τα ηγετικά στελέχη δεν εμφορούντο από διάθεση υπερβάσεως των εμποδίων. 
Η Ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα μεγάλων ηγετών που είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: θεωρούσαν κάθε εμπόδιο ως ευκαιρία επιδείξεως ικανοτήτων.
Αυτή η αντίληψη για την ζωή, πρέπει να διαπερνά όλα τα στελέχη, σε όλη την ιεραρχία. Κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. 
21. Το κόμμα μας πρέπει να διαρρήξει κάθε δεσμό με τις παλαιές συνήθειες και οργανωτικές τακτικές των αποτυχημένων πατριωτικών κομμάτων. Πρέπει να απορρίψουμε τον αστικό καθωσπρεπισμό και το κατοχικό νομικό πλαίσιο.
Ο πολιτικός φορέας της Εθνεγερσίας πρέπει να ενσταλάξει στους Έλληνες το πνεύμα των Νόμων της Φρατρίας. Ήτοι, το εθνοφυλετικό Δίκαιο επικρατεί εναντίον οιουδήποτε νόμου, ευρωπαϊκού, διεθνούς, ρωμέϊκου.
Όποιος δηλώνει αφοσίωση στην Αδελφότητά μας θα προστατεύεται από κάθε εχθρό. Δεν επιτρέπεται να καταδίδουμε στο κατοχικό καθεστώς τους δικούς μας ανθρώπους, ακόμη και αν κάποιος έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα. Σε μία τέτοια περίπτωση θα δικαστεί από δικό μας δικαστήριο. Ποτέ δεν παριστάμεθα ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον μέλους της Πολιτικής Φρατρίας, ακόμη και αν έχει διαπράξει ειδεχθές έγκλημα. 
Η εθνοφυλετική και πολιτική αλληλεγγύη είναι νόμος απαράβατος για να επιβιώσουμε ως Έθνος και να επιτύχουμε τον ιερό σκοπό της Εθνεγερσίας. 
Όποιος συνεργάζεται με τις κατοχικές αρχές εις βάρος ημών θα υφίσταται βαρύτατες συνέπειες. 
Ο Πολιτικός φορέας της Εθνεγερσίας θα διαθέτει εσωτερικό δίκαιο. Ήτοι, όποιος προδώσει το κόμμα θα δικαστεί και θα τιμωρηθεί από εσωτερικό δικαστήριο, με βάση τον ποινικό κώδικα του κόμματος. 
Η διάπλαση εσωτερικού δικαίου υπερισχύει παντός εξωτερικού δικαίου. Ο Πολιτικός φορέας έχει ως στόχο να απονομιμοποιήσει το υπάρχον μισελληνικό καθεστώς, και όχι να εναρμονιστεί με το δικαιϊκό του σύστημα. 
22. Η πολιτική ιστορία και η καθημερινή εμπειρία έχει αποδείξει ότι μόνον με αφοσιωμένα στελέχη στον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα μπορεί να επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα. 
Στο παρελθόν αρκετά πατριωτικά κόμματα διαλύθηκαν διότι στο όνομα της αποφυγής δημιουργίας κομματικής γραφειοκρατίας, αρνήθηκαν να δημιουργήσουν επαγγελματικά στελέχη, τα οποία επί καθημερινής βάσεως θα διεξάγουν τον πόλεμο ενάντια στο κατοχικό καθεστώς. 
Είναι άξιον απορίας γιατί δεν κάνουν την ίδια πρόταση για το στράτευμα, δηλαδή να καταργήσουμε τους επαγγελματίες αξιωματικούς στο όνομα της πατάξεως της γραφειοκρατίας. Ή γιατί δεν κάνουν την ίδια πρόταση για τους καλλιτέχνες. Να μην έχουμε επί πληρωμή καλλιτέχνες διότι τάχα το χρήμα διαφθείρει τα πάντα. 
Το ζήτημα των επαγγελματικών στελεχών υποδηλώνει ποίος είναι ο στόχος σου. Ο στόχος είναι η διεξαγωγή εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου ή η διεξαγωγή εκλογικού περιπάτου; 
Ο Πολιτικός φορές της Εθνεγερσίας θα προσπαθεί διαρκώς και αναλόγως των δυνάμεών του, να αυξήσει τα επαγγελματικά του στελέχη, τα οποία θα ηγούνται χιλιάδων εθελοντών. Μέχρι να πυκνώσουν οι γραμμές του Επαναστατικού Στρατού, δεκάδες στελέχη πρέπει να οργώνουν όλη την Ελλάδα για να εξεγείρουν, να εκπαιδεύσουν, και να καθοδηγήσουν τον Ελληνικό Λαό στο δύσκολο εγχείρημα που η μοίρα μας επεφύλαξε. 
23. Ο Πολιτικός φορέας θα προσελκύσει έξωθεν κριτική. Πρέπει να δημιουργήσουμε νοητικές κατασκευές που θα φιλτράρουν τις συκοφαντίες των εχθρών μας, ώστε το ηθικό των οπαδών μας να ατσαλώνεται μετά από κάθε δοκιμασία. 
Ό,τι αρνητικό μας προσάπτουν μάς δυναμώνει και μας εξυψώνει στα μάτια του κόσμου. 
Οι οπαδοί μας θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, υπερηφάνεια, μαχητικότητα, και πίστη στον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα όταν μάθουν από την πρώτη στιγμή ότι εμείς καθορίζουμε το περιεχόμενο των όρων αντιπαραθέσεων. Εμείς καθορίζουμε τις έννοιες των λέξεων. Ποτέ ο εχθρός. Καθορίζουμε μονομερώς και αποκλειστικώς, τί σημαίνει ρατσισμός, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινοβούλιο, δημοκρατία, τρομοκρατία, φοροδιαφυγή. 
Απαλλοτριώνουμε όλους τους όρους που χρησιμοποιεί ο εχθρός εις βάρος μας και τους προσδίδουμε το νόημα που εμείς θέλουμε.
Μόνον δι’ αυτού του τρόπου θα αποκτήσουμε επικοινωνιακή υπεροχή εις βάρος των εχθρών μας. 
24. Οι ιδέες και οι σκοποί του Κόμματος απαιτούν θυσίες και συγκρούσεις. Τότε μόνον θα γράψουν ιστορία τα στελέχη του. Ο,τιδήποτε μεσοβέζικο είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Η εικόνα δυνάμεως, έλκει τον Λαό. 
Μόνον ανόητοι προτείνουν να μην κάνουμε επίδειξη ισχύος, διότι «έτσι θα διώξουμε τον κόσμο». Προφανώς αγνοούν βασικές ιστορικές, κοινωνιολογικές, και ψυχολογικές αρχές. 
25. Μελετώντας την ιστορία διαπιστώνουμε ότι η συνήθης κατάσταση των Ελλήνων είναι να ευρίσκωνται περικυκλωμένοι από εχθρικές ιδεολογίες, λαούς, έθνη, και πολιτισμούς. 
Συνεπώς αποτελεί βασική δεξιοτεχνία για ένα στέλεχος του Πολιτικού φορέως της Εθνεγερσίας η ψυχική του δυνατότητα στο να αντιμετωπίζει και να ανατρέπει εχθρικές ιδεολογίες και καθεστώτα, όταν είμαστε μειοψηφία και εκτός εξουσίας. 
Κάποιοι Έλληνες εξαιτίας της πολιτικής απαιδευσίας προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι αδύνατον να αλλάξει η κατάσταση. Διότι απλούστατα δεν έχουν διδαχθεί πώς να κατεδαφίζουν μία εχθρική ιδεολογία, έναν εχθρικό πολιτισμό, ένα εχθρικό κράτος, μία εχθρική θρησκεία. 
Αν αφήσουμε αθεράπευτο ένα τόσο σοβαρό ψυχικό ελάττωμα, θα διαπιστώνουμε γύρω μας φωνές που διαρκώς θα μας παροτρύνουν, «βάλτε νερό στο κρασί σας».
Η μόνη απάντηση στους απαιδεύτους είναι η αντιστροφή: «Βάλτε κρασί στο νερό σας».
Επειδή δεν ξέρουν πώς να δολιοφθείρουν τους εχθρικούς πολιτισμούς, πώς να συνωμοτούν εις βάρος των ιδεολογικών μας εχθρών, πώς να βασιλεύουν διαιρώντας τους εχθρούς μας, δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε να βάλουμε νερό στο κρασί μας.    
Ο Πολιτικός φορέας της Εθνεγερσίας πρέπει να αποδείξει τις οργανωτικές και διοικητικές του ικανότητες πριν επικρατήσει πλήρως στην εξουσία, όντας εκτός εξουσίας. 
Το γκρέμισμα του κατοχικού καθεστώτος που γενοκτονεί σήμερα τον Ελληνικό Λαό, δεν θα αρχίσει όταν πάρουμε την εξουσία. Ξεκινά από την πρώτη ημέρα συστάσεως του πολιτικού φορέως όταν δηλώσουμε ότι θα οργανώσουμε δικό μας ληξιαρχείο, και θα δίνουμε ξεχωριστές ταυτότητες στους Έλληνες, ώστε να αποτρέψουμε την ελληνοποίηση των λαθροεποίκων.   
26. Ο μέγας κίνδυνος για τον Πολιτικό φορέα της Εθνεγερσίας είναι η αφομοίωση στο προδοτικό πολιτικό σύστημα. Πολιτική αφομοίωση σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τα νομοθετικά όρια και πλαίσια που καθορίζει μονομερώς το κατοχικό καθεστώς. 
Ο ΕθνικοΑπελευθερωτικός Αγών εξ αρχής έχει ως στόχο να οργανώσει δικά του σχολεία, δικούς του εκλογικούς καταλόγους, δικά του πολιτικά δικαστήρια, δικά του χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δικά του μητρώα επιχειρήσεων, προκειμένου να διαφοροποιούμαστε σε όλες τις εκφάνσεις των κοινωνικών μας δραστηριοτήτων από το κατοχικό καθεστώς. 
Αποκτώντας ξεχωριστό ΑΦΜ απ’ αυτό που μας έχει ορίσει ο κατακτητής, συγγράφοντας δικά μας σχολικά βιβλία ιστορίας, οργανώνοντας δικά μας νοσοκομεία και δικούς μας βρεφονηπιακούς σταθμούς, αποκτώντας δική μας κεντρική τράπεζα με εκδοτικό προνόμιο, συγγράφοντας δικό μας κώδικα πολιτικής και ποινικής δικονομίας, ΠΡΙΝ καταλάβουμε την εξουσία. Θα ΑΠΟΣΧΙΣΤΟΥΜΕ πλήρως από το κατοχικό καθεστώς. Θα του αφαιρέσουμε κάθε δυνατότητα να μας καταδυναστεύει.    
Η πολιτική αφομοίωση στο κατοχικό καθεστώς ξεκινά με την δήλωση υποταγής στο δικαστήριο του κατοχικού καθεστώτος, με την απόκτηση ΑΦΜ από τις εφορίες του κατοχικού καθεστώτος, με το υποχρεωτικό άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που ελέγχει ο κατακτητής για να μας κατασκοπεύει, με την αναγνώριση του νόμου περί κομμάτων των κατακτητών.  
Εξ αρχής όχι μόνον θα αρνηθούμε όλες αυτές τις ενέργειες που υποδηλώνουν υποταγή και ενσωμάτωση στο κατοχικό πολιτικό σύστημα, αλλά θα δημιουργήσουμε τις δικές μας κρατικές δομές και την δική μας νομιμότητα. Θα δημιουργήσουμε ζώνες ελευθερίας όντας εκτός εξουσίας. 
Δεν αρκεί να αρνείσαι την πληρωμή φόρων στον κατακτητή, πρέπει να συντάξεις  και δικό σου φορολογικό κώδικα, αδιαφορώντας για τους φορολογικούς νόμους των κατακτητών. Τότε μόνον αποκτάς συνείδηση Ελευθέρου Ανθρώπου, Πατριώτου, και Επαναστάτου. 
27. Ο ΕθνικοΑπελευθερωτικός μας Αγών στοχεύει μεταξύ άλλων, στην δημιουργία διοικητικών δομών από τα κάτω, ήτοι από τον Ελληνικό Λαό. 
Για να υλοποιηθεί το όραμά μας, πρέπει εξ αρχής τα στελέχη να εξειδικευτούν σε συγκεκριμένους τομείς εργασίας στο κόμμα. Άλλος θα εξειδικεύεται στην οργάνωση διαδηλώσεων, άλλος στην αρθρογραφία, άλλος στην διαδικτυακή παρουσία μας, άλλος στην συλλογή χρημάτων, άλλος στην νομική κάλυψη, κλπ. 
Πάνω απ’ όλα όμως οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε μία νέα γενιά στρατευμένων διανοουμένων, η οποία θα ταυτίζεται απολύτως με τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. Μόνον η δική μας στρατευμένη διανόηση θα προσδώσει την απαραίτητη διάρκεια και συνοχή στον πόλεμο που διεξάγουμε. Δεν περιμένουμε τίποτε θετικό από τους διανοουμένους εκτός του Κινήματος της Εθνεγερσίας.  
28. Θα συναντήσουμε αρκετούς Έλληνες που θα συμφωνούν μαζί μας στα προτάγματα, αλλά θα επιμένουν στις εκλογές ως μέθοδο καταλήψεως της εξουσίας. 
Θέλουμε τόσο σαρωτικές και ανατρεπτικές αλλαγές που είναι αδύνατον να μας καλύψει μία αλλαγή πολιτικού καθεστώτος. Όσοι μιλούν για εκλογές, κατά βάθος δεν θέλουν εκτεταμένες αλλαγές στο πολιτικό τοπίο.
Τους υπενθυμίζουμε ότι ο βασικός μηχανισμός αποκεφαλισμού της κουρδικής ηγεσίας στην Τουρκία ήταν πάντα ο εκφυλισμός. Μέσω ενσωματώσεως μειονοτικών εθνοτικών ηγετών, ώστε να τους κρατά ομήρους το Τουρκικό καθεστώς και να τους εκτουρκίζει.
Στην δική μας περίπτωση, το ρωμέϊκο κράτος εκρωμαΐζει τους καλύτερους ηγέτες των Ελλήνων δια της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής αφομοιώσεως. Με αποτέλεσμα να υφιστάμεθα απώλειες στελεχιακού δυναμικού καθηγητών, επιχειρηματιών, δικαστών, στρατιωτικών, κ.α. 
Ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσουμε ως διακριτή εθνότητα και να αναχαιτίσουμε την αφομοίωσή μας από το ρωμέικο, νεοβυζαντινό, πολυπολιτιστικό κρατικό έκτρωμα και από την ευρωπαϊκή ένωση, είναι η πλήρης απόσχιση και ανεξαρτητοποίησή μας σε όλα τα ζητήματα που μας αφορούν. 
Προετοιμάζουμε τους ξένους συμμάχους μας ότι δεν παλεύουμε για μία αλλαγή κυβερνήσεως. Παλεύουμε για δημιουργία νέου κράτους. Με δικές μας διπλωματικές αποστολές, δικό μας ύμνο, δικό μας νόμισμα, δική μας σημαία, δικές μας ένοπλες δυνάμεις. 
29. Για να επιτύχουμε τον σκοπό μας πρέπει να εμφυσήσουμε εξουσιαστική συνείδηση στα στελέχη μας. Να καλλιεργήσουμε τα επαναστατικά ένστικτα του Λαού. Να αναπτύξουμε την Ελληνική θρησκευτική συνείδηση του Λαού ώστε να ανθίσταται στην λαίλαπα της αφομοιώσεως από ξένους λαούς. Να του παρέχουμε πρακτική εκπαίδευση αναγκαία στον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα. Με την επαναστατική εμπειρία μας να τον καθοδηγούμε σε κάθε δύσκολη στιγμή της Εθνεγερσίας.
Θεωρούμε όλα τα εν δυνάμει μέλη μας, ως Έλληνες σε διαφορά φάσεως με ελλιπή εθνική συνείδηση. Άλλος έχει καθυστερήσει στον θρησκευτικό τομέα, άλλος στον νομισματικό, άλλος στον φυλετικό, άλλος στον γλωσσικό. Με την διαφωτιστική μας εργασία θα συγχρονιστούν μαζί μας. 
30. Κάθε μέλος πρέπει να υπερπηδήσει πολλές προκαταλήψεις, να απελευθερωθεί από πολλά πνευματικά δεσμά. 
Σκέψεις όπως «οι σιωνιστές ελέγχουν τα πάντα, μην γίνουμε και εμείς σαν και αυτούς», υποδηλώνουν ατροφία του ορμέμφυτου της υπεροχής. 
Δικό μας καθήκον είναι να ενσταλάζουμε ακλόνητη πίστη στους οπαδούς για το νικηφόρο αποτέλεσμα του Αγώνος, και να καλλιεργούμε το αίσθημα της υπεροχής και της μοναδικότητος του Ελληνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.  
31. Τα στελέχη του φορέως της Εθνεγερσίας εξ αρχής πρέπει να αποκτήσουν την αίσθηση ότι εργάζονται σε ένα επιτελείο πολέμου. Πρέπει να χρησιμοποιούν όρους όπως «σχεδιασμός πολιτικών επιχειρήσεων», αναφερόμενοι στις πολιτικές συγκρούσεις με τον εχθρό. 
Αυτό σημαίνει σχεδιασμός, ενέδρα, τακτική, αιφνιδιασμός, εξαπάτηση του εχθρού, όπως ακριβώς γίνεται σε ένα στρατιωτικό επιτελικό σχέδιο. 
Οι δοξασίες, οι αρχές μας, και οι έννοιες που εμψυχώνουν τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό μας Αγώνα πρέπει να έχουν ορίζοντα αιώνων, και όχι ορίζοντα επομένων εκλογών. 
Ως εκ τούτου τα στελέχη πρέπει να αποκτήσουν συντόμως την αίσθηση του εξ επαγγέλματος πολεμιστού, ο οποίος διάκειται εχθρικώς σε ο,τιδήποτε εκπέμπει ερασιτεχνισμό μέσα στο Κόμμα.  
Γι’ αυτό θα πρέπει εκπαιδεύσουμε αφοσιωμένους και μόνιμους μαχητές που με την σειρά τους θα εκπαιδεύουν νέες σειρές αφοσιωμένων και μόνιμων μαχητών για τον Πολιτικό φορέα της Εθνεγερσίας.  
Οι αφοσιωμένοι και μόνιμοι πολεμιστές θα αναλάβουν το καθήκον να εμποτίσουν όλα τα μέλη μας με τις απαραίτητες οργανωτικές ικανότητες για να μπορεί ο Πολιτικός φορέας να διεξάγει πόλεμο ενάντια στους εχθρούς του Ελληνικού Έθνους, υπό όλες τις πολιτικές συνθήκες και σε όλες τις χρονικές στιγμές.  

No comments:

Post a Comment