Sunday, October 30, 2016

Ο ΟΗΕ λειτουργεί ως σκλαβοπάζαρο και ως εταιρεία δουλεμπορίου


Η Σύμβαση του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα κράτη που την έχουν προσυπογράψει λόγω δομικών ελαττωμάτων. Το κύριο πρόβλημά της έγκειται στο τί δεν περιλαμβάνει.
Η Σύμβαση επικεντρώνεται αποκλειστικώς στα κράτη υποδοχής. Αδιαφορεί τελείως για τα κράτη που δημιουργούν το πρόβλημα των «προσφύγων».
Δεν περιλαμβάνει κυρώσεις, ούτε βοήθεια προς τα κράτη που δημιουργούν κύματα «προσφύγων».
Δεν περιλαμβάνει ρήτρες για την ασφαλή επιστροφή των «προσφύγων» στις χώρες καταγωγής.
Δεν διαθέτει μηχανισμό αποτροπής μαζικής εξόδου των «προσφύγων».
Ο ορισμός του πρόσφυγος που χρησιμοποιεί η Σύμβαση αφορά τις ιστορικές συνθήκες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και είναι ευρωκεντρικός, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες.
Σήμερα τα περισσότερα κύματα «προσφύγων» δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες στην Ευρώπη, αλλά από φυσικές καταστροφές και από οικονομική ανέχεια σε χωρες του Τρίτου Κόσμου.

Στην ουσία πρόκειται για λαθρομετανάστες, οι οποίοι λόγω του μεγάλου αριθμού τους μετατρέπονται σε αποίκους, όπως ακριβώς έγινε με τους ευρωπαίους αποίκους στην Αμερική, και την Αυστραλία.
Το μεγαλύτερο ελάττωμα της Συμβάσεως είναι ότι δεν λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν τις δυνατότητες φιλοξενίας και την διαθεσιμότητα πόρων στις χώρες υποδοχής. Αδιαφορεί για την γνώμη των λαών που δέχονται τους «πρόσφυγες», όπως αδιαφορεί και για την πολιτισμική και εθνική αλλοίωση των γηγενών κατοίκων.
Η Σύμβαση είναι κατάπτυστη και πρέπει να καταγγελθεί πάραυτα διότι έχει δημιουργήσει έναν αέναο μηχανισμό παρανόμων μεταναστευτικών ροών.
Ο ΟΗΕ λειτουργεί ως σκλαβοπάζαρο και ως εταιρεία δουλεμπορίου επιβραβεύοντας τους δουλεμπόρους αποκαλώντας τους ανθρωπιστές. Ο πολιτικός βραχίων του ΟΗΕ έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του σύγχρονου δουλεμπορίου κατηγορώντας ως ρατσιστές όσους καταπολεμούν τις παράνομες μεταναστευτικές ροές.
Έχουν κτισθεί ολόκληρες διπλωματικές καρριέρες από τους δουλεμπόρους της γραβάτας που κατά καιρούς παρουσιάζονται στις τηλεοράσεις με δακρύβρεχτες ανακοινώσεις εκφράζοντες τον «αποτροπιασμό» τους για τους νεκρούς «πρόσφυγες».
Αλλά ουδέποτε θα ακούσουμε από τους δουλεμπόρους της γραβάτας να καταγγέλουν όσες κυβερνήσεις δημιουργούν το πρόβλημα των «προσφύγων».
Η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει την Σύμβαση για τους πρόσφυγες  και την Ευρωπαϊκή συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και να επαναφέρει το εθνικό της δίκαιο.
Το Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται προς την κατεύθυνση υιοθετήσεως μίας εθνικής νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σκοπεύοντας να αποδεσμευτεί από την Ευρωπαϊκή συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολλές ασιατικές χώρες δεν έχουν υπογράψει καν την Συνθήκη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διότι δεν θέλουν να υπόκεινται στις διαταγές του ΟΗΕ.
Το ίδιο μπορεί να πράξει και η Ελλάδα. Μπορεί να έχει εθνική νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία θα εξασφαλίζει πρώτιστα τα δικαιώματα των γηγενών πολιτών της. Ενώ τώρα η Ελλάδα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εποίκων εις βάρος των Ελλήνων.
Η Χώρα μας πρέπει να αποκτήσει νομοθετική ανεξαρτησία. Πρέπει να σταματήσει να να υποσκελίζει το Ελληνικό Δίκαιο. Πρέπει να σταματήσει να υιοθετεί τις παρανοϊκές προσταγές του κάθε κοσμοπολίτου γραφειοκράτου που εργάζεται στον ΟΗΕ.
Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η αποχώρηση της Ελλάδος από τον ΟΗΕ και η συμβολή της στην δημιουργία νέων διεθνών οργανισμών που θα σέβωνται απαραιτήτως την εθνική κυριαρχία των μελών τους.
Ο ΟΗΕ έχει μεταλλαχθεί σε αντεθνικό οργανισμό όστις δεν σέβεται τα δικαιώματα των εθνών-κρατών. Πρέπει να συμβάλλουμε στην ταχεία απονομιμοποίησή του στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, και στην ταχεία διάλυσή του όπως έγινε με την Κοινωνία των Εθνών. 

No comments:

Post a Comment