Sunday, October 30, 2016

Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα βασίζεται σε αντικειμενικά δεδομένα και αντικρουόμενα συμφέροντα


Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν αρκετοί πολίτες εισερχόμενοι οψίμως στην πολιτική σκηνή, είναι να προσπαθούν να διατηρήσουν μία επίφαση εθνικής ενότητος, την στιγμή που όσο οξύνεται η εθνοκοινωνική κρίση, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα γίνεται πασιφανές.
Υποχρέωση ενός δημοσιολόγου είναι να αναλύει ψυχρά τα γεγονότα χωρίς να ωραιοποιεί τις καταστάσεις. Χωρίς να φοβάται την χρήση συγκεκριμένων λέξεων.
Υπάρχουν δύο στρατόπεδα τα οποία δεν μπορούν να βρούν κοινό πεδίο συνεννοήσεως διότι απλούστατα τα χωρίζει γεωπολιτική άβυσσος.
Το φιλοευρωπαϊκό στρατόπεδο λέει, "Θέτουμε πάνω απ' όλα την Ευρώπη, η Ελλάδα ανήκει στην Δύση, έξω από την Ευρώπη θα γίνουμε τριτοκοσμική χώρα".
Το Ελληνικό στρατόπεδο λέει, "Θέτουμε πάνω απ' όλα την Ελλάδα, η Ελλάδα να είναι ανεξάρτητο έθνος-κράτος, μέσα στην Ευρώπη καταντήσαμε προτεκτοράτο, έξω από την Ευρώπη θα μεγαλουργήσουμε".
Δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο στρατοπέδων διότι τα συμφέροντα που πρεσβεύει κάθε πλευρά είναι αντικρουόμενα.
Το φιλοευρωπαϊκό στρατόπεδο ονειρεύεται μία μικρή και αδύναμη Ελλάδα, εσαεί φόρου υποτελής στους Ευρωπαίους, υπό την διαρκή εποπτεία του ευρωατλαντικού στρατοπέδου, απομονωμένη από το παγκόσμιο γίγνεσθαι, με τους Ευρωπαίους να αποφασίζουν για το μέλλον των Ελλήνων. Αγωνίζεται για να υποβαθμιστεί η Ελλάδα σε νομαρχία της Ευρώπης.
Το Ελληνικό στρατόπεδο ονειρεύεται μία μεγάλη και ισχυρή Ελλάδα, απλωμένη σε όλη την Μεσόγειο, την Μικρά Ασία, τον Εύξεινο Πόντο, και την Βόρειο Αφρική, χαράσσοντας την δική της πορεία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική στα 4 σημεία του ορίζοντος, με τους Έλληνες να αποφασίζουν για το μέλλον της Ελλάδος. Αγωνίζεται για να υλοποιηθεί το Ελληνικό Imperium.
Δεν πρόκειται για ασήμαντες διαφορές. Πρόκειται για διαφορές που καθορίζουν την ζωή ή τον θάνατο ενός έθνους.
Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε λέξεις όπως εμφυλιακό κλίμα. Όσοι θέλουν να αφανίσουν το Ελληνικό Έθνος δια της αφομοιώσεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι εχθροί μας και πρέπει να τους συντρίψουμε. Είτε είναι αριστεροί, είτε δεξιοί, είτε βασιλόφρονες, είτε δημοκράτες, είτε εθνικιστές, είτε μονοθεϊστές, είτε πολυθεϊστές.
Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα βασίζεται σε αντικειμενικά δεδομένα και αντικρουόμενα συμφέροντα. Δια του εξορκισμού της πραγματικότητος, δεν αλλάζει η γεωπολιτική πραγματικότητα.

No comments:

Post a Comment