Sunday, October 30, 2016

Ζητήματα προπαγάνδας


Αρκετές φορές όταν τίθεται το ζήτημα της λαθρομεταναστεύσεως στις πολιτικές συζητήσεις όσοι τάσσονται υπέρ των λαθρομεταναστών επιχειρηματολογούν με δύο κλασσικά σοφίσματα, "και εμείς κάποτε πήγαμε μετανάστες στο εξωτερικό", "ξέρω τον τάδε μετανάστη ο οποίος σέβεται περισσότερο την Ελλάδα από τον τάδε Έλληνα που καταστρέφει την Πατρίδα μας".
Και στις δύο περιπτώσεις οι αντίπαλοί μας επιλέγουν ζεύγη κατηγοριών κατά πώς τους συμφέρει.
Με το πρώτο σόφισμα θέλουν να μας πείσουν ότι η (λαθρο)μετανάστευση είναι κάτι το καλό και φυσιολογικό "αφού και εμείς οι Έλληνες πήγαμε μετανάστες", υπονοώντας ότι στην πχ Αμερική, Αυστραλία, Αφρική και αλλού, δεν υπήρξε πρόβλημα, άρα γιατί να έχουμε πρόβλημα με τους εδώ λαθρομετανάστες;
Εσκεμμένως επιλέγουν το ζεύγος Αμερικανοί πολίτες-Έλληνες μετανάστες, αποσιωπώντας το ζεύγος Ινδιάνοι-Ευρωπαίοι άποικοι.
Το πρόβλημα είναι ότι δημιουργούν μία εικόνα όπου Έλληνες πηγαίνουν μετανάστες στην Αμερική, αποσιωπώντας τί έπαθαν οι Ινδιάνοι από την λαθρομετανάστευση των Ευρωπαίων, των Αφρικανών, και των Ασιατών στην Αμερική. Οι Ινδιάνοι υπέστησαν γενοκτονία και αφανισμό, και στην βόρεια και στην νότια Αμερική. 
Τα ίδια έπαθαν και οι Αβοριγίνες στην Αυστραλία από την (λαθρο)μετανάστευση των Ευρωπαίων. Τα ίδια έπαθαν και οι Νέγροι στην Αφρική από την (λαθρο)μετανάστευση των Ευρωπαίων.
Επομένως το σόφισμα "και οι παππούδες μας πήγαν μετανάστες", ακούγεται προσβλητικό στα αυτιά των Ινδιάνων, των Νέγρων, και των Αβοριγίνων. Οι ιθαγενείς λαοί δεν συμφωνούν καθόλου με τα σοφίσματα των λαθρομεταναστολάγνων.
Στο δεύτερο κλασσικό σόφισμα, "ξέρω τον τάδε ξένο που έγινε καλός Έλληνας πολίτης, ενώ ο δείνα Έλληνας είναι προδότης", εδώ έχουμε προσβολή της κατά Αριστοτέλη λογικής. Πηγαίνουν από το μερικό στο γενικό, ήτοι επειδή κάποιος (λαθρο)μετανάστης συμπεριφέρεται καλώς, δεν έπεται ότι όλοι οι (λαθρο)μετανάστες θα αποκτήσουν Ελληνική συνείδηση.
Οι κουτοπόνηροι αντίπαλοί μας επιλέγουν ένα ζεύγος χαρακτήρων όπως τους συμφέρει προκειμένου να δικαιολογήσουν τον εποικισμό της Ελλάδος. Αφού οι κύριοι λαθρομεταναστολάγνοι θέλουν να χρησιμοποιούν στερεότυπα με κουτοπόνηρη διάθεση προσβολής της κοινής λογικής, ορίστε ένα ζεύγος χαρακτήρων που δικαιολογεί την δική μας απέχθεια προς τους λαθροεποίκους:
Το πακιστανικό τέρας που βίασε την 15χρονη Μυρτώ από την μία μεριά, και από την άλλη μεριά την υψίφωνο Μαρία Κάλλας.
Επειδή το προπαγανδιστικό παιχνίδι παίζεται με συναισθηματικούς όρους, και οι αντίπαλοί μας πάντα θα αρνούνται τον εποικισμό της Πατρίδος μας, ήτοι την ωμή πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος να τους συντρίψουμε είναι με την ανάκληση εικόνων και την κατάλληλη επιλογή αντίρροπων χαρακτήρων, ώστε οι λαθροέποικοι να ταυτίζωνται με το απόλυτο κακό, και οι Έλληνες με το απόλυτο καλό.
Αν δεν το πράξουμε, θα είναι σαν να έχουμε υποταχθεί στην προπαγάνδα των εχθρών, οίτινες παρουσιάζουν τους λαθροεποίκους ως το απόλυτο καλό, και τους Έλληνες ως το απόλυτο κακό. 

No comments:

Post a Comment