Sunday, October 30, 2016

Η θέση της ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. για τα πολιτικά δικαιώματα των Ομογενών


Ως πολιτικός φορέας υποστηρίζουμε το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για τους Έλληνες της Διασποράς, με ταυτόχρονη δημιουργία ξεχωριστού και ισοτίμου αντιπροσωπευτικού σώματος της Ελληνικής Ομογένειας επί Ελληνικού εδάφους.
Όσοι γεννήθηκαν στο εξωτερικό από Έλληνες γονείς, δικαιούνται αυτομάτως την Ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα.
Επιπλέον οι Έλληνες της Διασποράς δικαιούνται να απολαμβάνουν ξεχωριστή και ισότιμη εκπροσώπηση ενώπιον της Πολιτείας. Από την στιγμή που ζεί άλλη μία Ελλάδα στο εξωτερικό, οφείλουμε να λαμβάνουμε υπ’ όψιν την γνώμη των Ομογενών μας.
Συγχρόνως οι Έλληνες της Διασποράς υποχρεούνται να διατηρούν αλώβητη την πολιτισμική και βιολογική τους κληρονομιά, αποκηρρύσοντες μετά βδελυγμίας κάθε προσπάθεια αφομοιώσεως και επιμειξίας με ξένους λαούς και πολιτισμούς.
Επειδή η ιθαγένεια δεν ταυτίζεται με την υπηκοότητα, όστις είναι Έλλην στην καταγωγή, ας έχει ξένη υπηκοότητα, δικαιούται να συμμετέχει ισοτίμως στις πολιτικές διαδικασίες της Ελλάδος. 
Όμως η καταγωγή αποτελεί αναγκαία αλλά μη ικανή συνθήκη για να διαπιστωθεί η Ελληνικότης ενός ατόμου. Δεν επαρκεί η Ελληνική εθνοφυλετική καταγωγή. Απαιτείται ύπαρξις Ελληνικής συνειδήσεως, Ελληνικής ψυχής, Ελληνικού έθους, και Ελληνικής Κοσμοθεάσεως για να θεωρείται κάποιος αυθεντικός Έλλην. 

1 comment:

  1. ΓΡΑΨΕ ΜΑς ΚΑΙ ΠΩς ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΕΝΟς ΕΚΑΣΤΟΥ..ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΥς ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΛΙΒΑΝΙΑ ΣΤΟΥς ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙς ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΥΣΙΕς.ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΞΙΣ ΟΠΩς ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟς ΤΟΤΕ ΤΙ? ΕΚΔΟΣΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ? ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ? ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΙΑ ΨΗΦΟς ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

    ReplyDelete