Thursday, May 11, 2017

Πάση θυσία να απελευθερωθούμε από την ευρωπαϊκή φυλακή και τις δυτικές υποδομές


Η ανθρωπότης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αρκετά εκ των οποίων δύνανται να λυθούν δια της δημιουργίας εναλλακτικών δομών και θεσμών.
Για παράδειγμα είναι πολύ μεγάλη ανοησία τα κράτη να υποδουλώνωνται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ελέγχεται κυρίως από τις ΗΠΑ, την στιγμή που μπορούν να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό διεθνές ταμείο, εκδίδοντας χρήμα εκ του μηδενός(=ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα), όπως πράττει το ΔΝΤ.
Συγχρόνως πρέπει να ακολουθήσει και η ενίσχυση της δημιουργίας νέων κρυπτο-νομισμάτων(ίδε bitcoin), ώστε οι πολίτες να διαρρήξουν το μονοπώλιο εκδόσεως νομίσματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σιγά-σιγά ωριμάζει στις σκέψεις πολλών κρατών της Ευρασίας η δημιουργία ενός εναλλακτικού ΝΑΤΟ. Ενός στρατιωτικού συνασπισμού όστις θα εξισορροπεί την Δυτική ισχύ και θα προβάλλει αξιώσεις έναντι της Αμερικανικής ηγεμονίας. Χρειάζεται όχι ένας, αλλά πολλοί στρατιωτικοί συνασπισμοί ώστε να αναχαιτιστεί ο Νατοϊκός ιμπεριαλισμός.
Εδώ και πολλά χρόνια ο ΟΗΕ αποτελεί έναν παρωχημένο και παρηκμασμένο οργανισμό. Είναι καιρός να δημιουργηθούν εναλλακτικοί διεθνείς οργανισμοί ειρηνικής επιλύσεως των διαφορών μεταξύ λαών, κρατών, εθνών, πολιτισμών, φυλών, και θρησκειών. Υπάρχουν πολλές προτάσεις από δεξαμενές σκέψεως σε Ανατολή και Δύση για την δημιουργία ενός εναλλακτικού διεθνούς οργανισμού, οι οποίες προετοιμάζουν το έδαφος για την αποχώρηση ισχυρών κρατών από τον ΟΗΕ. Η λειτουργία ενός πολυπολικού κόσμου απαιτεί να απεγκλωβιστούμε από το μονοπώλιο του ΟΗΕ και να περάσουμε σε ένα πολυπολικό υπόδειγμα διεθνούς συνεννοήσεως με πολλαπλά κέντρα εξουσίας.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ελέγχοντας το σύστημα διεθνών τραπεζικών πληρωμών SWIFT, εκβιάζουν την Ρωσσία και το Ιράν να υποταχθούν στις Δυτικές απαιτήσεις. Δια των οικονομικών κυρώσεων προσπαθούν να αποκόψουν τις ρωσσικές και ιρανικές τράπεζες από την παγκόσμια χρηματαγορά. Μετά τις κυρώσεις που επεβλήθησαν από τις δυτικές εταιρείες πιστωτικών καρτών, η Κίνα ήδη συνεργάζεται με την Ρωσσία με το China UnionPay credit card system. To China UnionPay εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 στην Κίνα ως εναλλακτική λύση στο διεθνές ολιγοπώλιο των εταιρειών Mastercard και Visa. Είναι καιρός να οργανώσουμε ένα εναλλακτικό σύστημα διεθνών πληρωμών και πιστωτικών καρτών, το οποίο δεν θα ελέγχουν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές.
Τα διεθνή δικαστήρια Χάγης και Στρασβούργου επιβάλλουν τον δυτικό κώδικα αξιών και το δυτικό ποινικό δίκαιο. Έφθασε ο καιρός να απελευθερωθούμε από τις δυτικές προκαταλήψεις. Πρέπει να επιδιώξουμε την δημιουργία διεθνών δικαστηρίων τα οποία θα εμφορούνται από έναν άλλο κώδικα αξιών, και ένα διαφορετικό ποινικό δίκαιο, που θα αρμόζει στις αξίες και στα συμφέροντα των μη-δυτικών λαών. Και των οποίων η έδρα δεν θα είναι στην Ευρώπη, ούτε στην Αμερική.
Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας ότι η Ελλάδα μαζί με την Ινδία, την Ιαπωνία, και όσα έθνη σέβονται τις Παραδοσιακές Θρησκείες, πρέπει να προχωρήσουν στην σύσταση ενός Διεθνούς Πολυθεϊστικού Οργανισμού, αντιστοίχου του χριστιανικού Ερυθρού Σταυρού και της ισλαμικής Ερυθράς Ημισελήνου. Το είχαμε ονομάσει Ερυθρό Κηρύκειο. Οι ολιστικές καθώς και οι ανθρωπιστικές αξίες των Πολυθεϊστικών Εθνών διαφέρουν πλήρως από τις κοινωνικές αξίες των μονοθεϊστικών εθνών. Ένας τέτοιος διεθνής οργανισμός θα συμβάλλει στο να βοηθούνται όσοι λαοί Πολυθεϊστικών Θρησκειών αντιμετωπίζουν διωγμούς, λοιμούς, φυσικές καταστροφές, πολέμους. Είναι ανάγκη να διασώσουμε κάθε ψήγμα προχριστιανικής και προϊσλαμικής Παραδόσως σε κάθε σημείο του κόσμου.
Συναφής με την άνωθι παράγραφο αποτελεί η προσπάθεια για απεγκλωβισμό της ανθρωπότητος από τον λεγόμενο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος έχει μετατραπεί σε ψιττακό των δυτικών πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών. Πρέπει να επιδιώξουμε την σύσταση εναλλακτικού Διεθνούς Οργανισμού Υγείας ο οποίος θα στηρίζεται στην Ολιστική Ελληνική Ιατρική σε συνεργασία με χώρες που ασπάζονται  τις εναλλακτικές θεραπείες.  
Χρειαζόμαστε έναν εναλλακτικό Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ο οποίος θα στηρίζεται στις ανθρωποκεντρικές και εθνοκεντρικές αξίες, αντί σε λογιστικές αποτιμήσεις κέρδους. Ο εναλλακτικός οργανισμός εμπορίου θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, στον σεβασμό της Φύσεως, στον σεβασμό των εθνών, και στην ισορροπημένη σχέση οικονομίας και πολιτισμού. Οι εμπορικές συναλλαγές θα διέπονται από κανόνες δίκαιου εμπορίου, και όχι από την κανιβαλιστική λογική του νεοφιλελευθερισμού.  
Η οργάνωση εναλλακτικών μέσων μαζικής ενημερώσεως είναι το ζητούμενο στην σημερινή εποχής της πληροφορίας. Ενώ το διαδίκτυο κατάφερε ένα συντριπτικό πλήγμα στα παραδοσιακά μέσα (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο), εν τούτοις πολλές κυβερνήσεις προσπαθούν να το ελέγξουν επιβάλλοντας διαδικτυακούς φόρους, διαδικτυακά φίλτρα, παγκόσμια πνευματικά δικαιώματα, τεχνικές ηλεκτρονικής ιχνηλασίας(NSA-αποκαλύψεις Edward Snowden). Οι πολίτες δεν αρκεί να χρησιμοποιούν εναλλακτικά μέσα πληροφορήσεως όπως το επίσημο διαδίκτυο. Πρέπει να μάθουν να χειρίζωνται το deep και το dark internet, ώστε να διακινούν πληροφορίες και αγαθά πέρα και πάνω από τους νομικούς περιορισμούς των καθεστώτων.  
Συναφής με την άνωθι παράγραφο είναι η προσπάθεια πολλών προγραμματιστών ανά τον κόσμο να δημιουργήσουν εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα και εναλλακτικές εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να επεξαρτηθούμε από την δυτική ηλεκτρονική ηγεμονία. Δυστυχώς οι περισσότεροι εξ ημών κακομάθαμε. Εξαρτώμεθα από το gmail, την google, το facebook, το twitter, τα windows, τον internet explorer, τα iphones και το λειτουργικό ios. Όλες αυτές οι εφαρμογές ελέγχονται από δυτικές κυβερνήσεις και δυτικούς διαμετακομιστές, με αποτέλεσμα να μας φέρνουν σε μειονεκτική θέση συλλέγοντας τεράστιες ποσότητες ατομικών πληροφοριών.
Για να απεξαρτηθούμε από το δυτικό καπιταλιστικό σύστημα δεν αρκεί να το κτυπάμε ιδεολογικώς. Απαιτείται να μελετήσουμε εις βάθος εναλλακτικές οικονομικές θεωρίες και να σχεδιάσουμε εναλλακτικά τραπεζικά συστήματα, τα οποία θα βοηθούν την κοινωνία αντί να την καταστρέφουν. Μία καλή πρόταση είναι οι συνεταιριστικές τράπεζες σε συνδυασμό με τοπικά νομίσματα, και επιμερισμό του επιχειρηματικού κινδύνου μεταξύ τραπέζης και δανειολήπτου.
Αντί η τράπεζα να εγκρίνει μία πίστωση με αντάλλαγμα εμπράγματες ασφάλειες στην ακίνητη περιουσία του δανειολήπτου, θα παίρνει ως αντάλλαγμα μετοχές από την επιχείρησή του. Έτσι επιμερίζεται ο πιστωτικός κίνδυνος. Και οι δύο πλευρές θα συμμετέχουν στο κέρδος και στην ζημία. Δι’ αυτού του τρόπου οι τράπεζες δεν θα έχουν το κίνητρο να καταστρέφουν ή να αδιαφορούν για την κοινωνία, όπως γίνεται σήμερα. Αυτή είναι μία μόνον πρόταση. Εναλλακτικά τραπεζικά συστήματα υπάρχουν ήδη, απλώς δεν είναι διαδεδομένα. Ο Ελληνικός Κοινοτισμός ως εναλλακτική μορφή κοινωνικής οργανώσεως συμβαδίζει με την δημιουργία συνεταιριστικών τραπεζών. Αντιθέτως οι μεγάλες συστημικές τράπεζες που επικρατούν σήμερα στην Ευρώπη και στην Δύση έχουν διαλύσει τον παραγωγικό ιστό των χωρών τους.
Επιπροσθέτως πρέπει να συσταθούν εναλλακτικές παγκόσμιες χρηματαγορές και εναλλακτικά χρηματιστήρια στα οποία θα διακινούνται αγαθά και αξίες με διαφορετικούς κανόνες απ’ αυτούς που επικρατούν στην Δύση. Όσοι δυτικόφιλοι αναλυτές αμφισβητούν την δυνατότητα δημιουργίας εναλλακτικών χρηματαγορών, η πράξη έχει αποδείξει ότι όπως δημιουργείται χρήμα εκ του μηδενός, έτσι δημιουργούνται και αγορές εκ του μηδενός. Ως καινοτομία ορίζουμε την εφαρμογή νέων και αποδοτικότερων λύσεων στα προβλήματα και στις ανάγκες της κοινωνίας. Όπου υπάρχουν καινοτόμες ιδέες αμέσως δημιουργείται αγορά. Σήμερα η ανθρωπότης μπορεί να δημιουργήσει εναλλακτικές παγκόσμιες χρηματαγορές. Υπάρχουν οι γνώσεις, υπάρχει η τεχνολογία, υπάρχουν οι ανάγκες. Οργάνωση και συνεννόηση χρειάζεται.
Το ισχυρότερο κτύπημα στην δυτική κοσμοαντίληψη θα δοθεί όταν οι κοινωνίες απορρίψουν τελείως τον δυτικό κώδικα αξιών. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους μη-δυτικούς διανοουμένους ανά τον κόσμο και να επανακαλύψουμε τις Παραδοσιακές μας Αξίες και να οικοδομήσουμε εναλλακτικά φιλοσοφικά, ηθικά, θρησκευτικά, πολιτειακά, και κοινωνικά οικοσυστήματα.  
Σε τοπικό επίπεδο πρέπει να οργανωθεί εναλλακτικό εκπαιδευτικό σύστημα, εναλλακτικό διοικητικό σύστημα, εναλλακτικό σύστημα αστυνομεύσεως, εναλλακτικό δικαστικό σύστημα, και εναλλακτικό ασφαλιστικό σύστημα των εργαζομένων.

Οι εναλλακτικές υποδομές θα διαπαιδαγωγήσουν ελεύθερες κοινωνίες, οι οποίες θα απομακρυνθούν από τον εθνοκτόνο φιλελευθερισμό και τον δυτικό τρόπο συμπεριφοράς. Θα αποκτήσουν δημογραφική και πολιτισμική ευρωστία, απομακρυνόμενες από τον θνήσκοντα και παρακμάζοντα Δυτικό πολιτισμό.
  

1 comment:

  1. Πάντως ίδι τα POS που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένα με το κινέζικο σύστημα, ασχέτως που δεν υπάρχουν τέτοιου είδους κάρτες στην Ελλάδα.

    ReplyDelete