Wednesday, May 3, 2017

Η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή πρέπει να ανήκουν στην ελληνική σφαίρα επιρροής


Από το "Δεν διεκδικούμε τίποτε" του Ανδρέα Παπανδρέου, πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο. Διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει. #ιερακς

Ως αναθεωρητικό κίνημα πρεσβεύουμε την σύγκρουση με την Ευρώπη σε κάθε μορφή και πεδίο(πολιτισμικό, οικονομικό, δημογραφικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό).

Με την ευρωπαϊκή αυτοκρατορία μας χωρίζει άβυσσος. Έχουμε σύγκρουση βουλήσεων, σύγκρουση αξιακών συστημάτων, σύγκρουση συμφερόντων.

Στο γεωστρατηγικό πεδίο οι πολιτικές εξελίξεις μας θέτουν ήδη σε τροχιά συγκρούσεως με την Δύση. Αντί να χαίρωνται οι δυτικοί αξιωματούχοι για την ανακατάληψη του Χαλεπιού από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσσαντ, στο Παρίσι η δήμαρχος έσβησε τα φώτα του Πύργου του Άϊφελ σε ένδειξη συμπαραστάσεως προς τους τζιχαντιστές της ISIS και τους "μετριοπαθείς" αντάρτες, όπως είναι η κωδική τους ονομασία στην Δύση.

Δεν επιτρέπεται να παραμένουμε αδιάφοροι μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις. Η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή δεν επιτρέπεται να ανήκουν στην Ευρώπη, ούτε στην Δύση. Ούτε φυσικά στην Ανατολή.

Αποτελούν πιά αμφισβητούμενες σφαίρες επιρροής από πολλαπλές αναθεωρητικές δυνάμεις.

Σε αυτή την σύγκρουση οφείλουμε να δηλώσουμε παρόντες έστω και αν αυτή την στιγμή δεν διαθέτουμε ελληνικό κράτος. Οι Κούρδοι δεν διαθέτουν δικό τους ανεξάρτητο κράτος και παρ' όλα αυτά διεξάγουν πολέμους σε πολλαπλά μέτωπα (Ιράκ, Τουρκία, Συρία, Ιράν).

Επομένως δεν ισχύει η δικαιολογία το ότι δεν έχουμε δικό μας κράτος.

Έχουμε τονίσει πολλάκις ότι οι μη-κρατικοί δρώντες, δηλαδή οι μη-κρατικοί οργανισμοί, τα μη-κρατικά κινήματα, και τα υπερεθνικά δίκτυα οριζόντιας μορφής, διαρκώς κερδίζουν έδαφος στην παγκόσμια πολιτική κονίστρα.

Ένα έθνος δεν χρειάζεται κατ' ανάγκην να διαθέτει κράτος για να πολεμήσει. Αν το διαθέτει, ακόμη καλύτερα. Τώρα όμως που δεν διαθέτουμε ελληνικό κράτος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμένουμε απαθείς μπροστά στην επέλαση της ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας(=ΕΕ).

Η δική μας υποχρέωση είναι να συνδεθούμε με υπερεθνικά δίκτυα μη-κρατικών δρώντων και να συμμετάσχουμε στην εξέγερση κατά της φιλελεύθερης καθεστηκυίας τάξεως(=international liberal order).

No comments:

Post a Comment