Wednesday, May 3, 2017

Ελληνική Δημόσια διπλωματία και νεο-οθωμανισμός


Στην προσπάθεια που κάνω εγώ και ο πολιτικός φορέας που εκπροσωπώ(ΙΕΡ.Α.Κ.Σ.) να εκπαιδεύσουμε τον Ελληνικό Λαό στην πολιτική τέχνη και επιστήμη, ένα σπουδαίο ζήτημα που πρέπει να έρθει στην επιφάνεια είναι η δημόσια διπλωματία.
Παρατηρώ ότι σε αρκετά άρθρα μου, διάφοροι σχολιαστές ισχυρίζονται ότι όσα προτείνω δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
Για μίαν εισέτι φορά πρέπει να αναφέρω παραδείγματα από το εξωτερικό.
Ο όρος δημόσια διπλωματία αντιδιαστέλλεται από την ιδιωτική ή μυστική διπλωματία των επαγγελματιών του υπουργείου εξωτερικών.
Η δημόσια διπλωματία ασκείται μέσω ενημερωτικών εκστρατειών στα κοινωνικά δίκτυα, μέσω αθλητικών και πολιτισμικών εκδηλώσεων, μέσω επιχειρηματικών εκθέσεων, μέσω προπαγανδιστικών εκπομπών στα μμε, μέσω πανεπιστημιακών συνεδρίων.
Αναφέρομαι πολλάκις στο ζήτημα της κατεχομένης Ιωνίας, αλλά κάποιοι συναγωνιστές θεωρούν ουτοπικές τις ελπίδες για ανάκτηση της Ιωνίας.
Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι για να περάσουμε στην φάση της υλοποιήσεως πρέπει να προηγηθεί μία μακρά περίοδος προετοιμασίας, ψυχολογικής, υλικοτεχνικής, προπαγανδιστικής, διπλωματικής, και στρατιωτικής.
Αυτή την στιγμή  το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος διοικείται από προδότες και ραγιάδες.
Χρέος της ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. και όλων των πατριωτικών κινημάτων είναι να ανοίγει θέματα για δημόσιο διάλογο, και να τα διατηρεί στην επικαιρότητα.
Μία διπλωματική δήλωση όπως,
«Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ καλεί σε δημόσιο διάλογο την τουρκική πλευρά για το ζήτημα των Στενών του Ελλησπόντου. Ο διάλογος και οι ειρηνικές διαπραγματεύσεις θα αναβαθμίσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και θα μειώσουν τις εντάσεις που έχουν προκληθεί στο παρελθόν μεταξύ των δύο Λαών.

Για να αποφευχθούν μελλοντικοί πόλεμοι και να επισφραγιστεί η διαρκής ειρήνη και η σχέση καλής γειτονίας, προτείνουμε ως βάση διαλόγου μία δίκαιη μοιρασιά. Η Ελλάς να διατηρήσει τον έλεγχο της μίας πλευράς των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων, ήτοι της πλευράς που συνορεύει με την Ανατολική Θράκη, και η Τουρκία να διατηρήσει τον έλεγχο της πλευράς που συνορεύει με την Μικρά Ασία.


Όταν η Ελλάς και η Τουρκία αντιμετωπίζουν κοινούς κινδύνους στον έλεγχο των Στενών, θα έχουν κοινό συμφέρον να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή», θα δημιουργήσει θόρυβο στα μέσα μαζικής ενημερώσεως και θα ανακινήσει το ενδιαφέρον πολλών χωρών και επαγγελματικών διπλωματικών κύκλων.
Αρκεί μία ανάλογη δήλωση να αναπαραχθεί απ’ όλους τους πατριωτικούς συλλόγους.
Στην δεδομένη χρονική στιγμή είναι παντελώς αδιάφορο αν θα προσέλθει η τουρκική πλευρά σε διάλογο για να μοιράσουμε τα Στενά του Ελλησπόντου. Τώρα στόχος μας είναι να θέτουμε ζητήματα στα διεθνή μέσα μαζικής ενημερώσεως, στα κοινωνικά δίκτυα, στους διπλωματικούς και πανεπιστημιακούς κύκλους. Στόχος μας είναι να οργανώνουμε ημερίδες και να «ζητάμε» την γνώμη Ρώσσων, Αμερικανών, Κινέζων, Αρμενίων, Ουκρανών, Βουλγάρων, και άλλων ειδικών επί του θέματος.
Αν όλοι οι αντικαθεστωτικοί πολιτικοί φορείς στην Ελλάδα διοργάνωναν ημερίδες θέτοντας τέτοια πρακτικά ζητήματα επί τάπητος, αν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ελλάδος διοργάνωναν εκδηλώσεις με θέμα την δίκαιη μοιρασιά του Ελλησπόντου, καλλιεργείται ένα ψυχολογικό κλίμα, το οποίο θα αποδώσει καρπούς ενδεχομένως μετά από 30 χρόνια.
Αν γαλουχηθεί μία ολόκληρη γενιά Ελλήνων με το αίτημα της μοιρασιάς των Στενών, με ειρηνικά μέσα, μία μέρα θα γίνει πραγματικότης. Έστω και χωρίς ειρηνικά μέσα...
Μόλις επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, θα ανοίξει θέμα για την δίκαιη και ειρηνική μοιρασιά όλης της Ιωνίας. Ένα κομμάτι θα κρατήσουν οι Τούρκοι και ένα κομμάτι οι Έλληνες. Πάντα δίκαια, και πάντα ειρηνικά και μέσα από δημοκρατικό διάλογο, όπως αρμόζει στους δύο πολιτισμένους Λαούς της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης(*).   
Οι Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλην την χώρα και οι Ελληνικές Κοινότητες του εξωτερικού οφείλουν να ασκούν δημόσια διπλωματία.
Ας παραδειγματιστούν από τις τεχνικές λόμπυ των εβραϊκών οργανώσεων της Αμερικής. Περισσότερη επιρροή ασκούν τα εβραϊκά λόμπυ στην Αμερική, παρά το Ισραηλινό υπουργείο εξωτερικών.
Επομένως ας σταματήσουν κάποιοι επικριτές μου να ισχυρίζωνται ότι τα θέματα που ανοίγω είναι ουτοπικά. Δεν είπα ποτέ ότι όσα προτείνω θα υλοποιηθούν από το υπάρχον προδοτικό καθεστώς. Λέω ότι οι Έλληνες πατριώτες οφείλουν να ασκούν δημόσια διπλωματία η οποία θα αποδώσει καρπούς πολλές δεκαετίες αργότερα.
Δεν χρειαζόμαστε το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος για να εκδώσουμε μία ανακοίνωση σαν αυτή που προανέφερα.
Ούτε χρειαζόμαστε το mega channel για να την προωθήσουμε στα διεθνή μμε.
Ούτε χρειαζόμαστε την καθεστωτική ληστοσυμμορία για να διοργανώσουμε ένα διεθνές συνέδριο με θέμα την ειρηνική μοιρασιά των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων.
Ούτε χρειαζόμαστε την ΕΡΤ για να προβάλλουμε τηλεοπτικές σειρές με θέματα από την Αρχαία Κλασική Ελλάδα ως αντίβαρο στις νεο-οθωμανικές τηλεταινίες τύπου Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής. Η πολιτισμική αντεπίθεση του Ελληνισμού είναι δική μας υποχρέωση, και βασική συνιστώσα της δημόσιας διπλωματίας.
Ούτε χρειαζόμαστε επαγγελματίες διπλωμάτες για να εξαπολύσουμε μία επίθεση «φιλίας» προς την Τουρκική πλευρά ανακινώντας ζητήματα όπως για παράδειγμα η αναστύλωση του Αρτεμισίου της Εφέσου.
Επιτέλους πρέπει να απεγκλωβιστούμε από την χριστιανο-κεντρική εξωτερική πολιτική των ρωμιών. Κάθε λίγο και λιγάκι θέτουν το ζήτημα της σχολής της Χάλκης, και φυσικά ο Ερντογάν τους απαντά πολύ έξυπνα ότι ως αντάλλαγμα θέλει τουρκικά τζαμιά στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ως πολιτικός θέτω ως στόχο να έχω συνομιλίες με την τουρκική πλευρά για το Αρτεμίσιο της Εφέσου, ένα από τα επτά θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να χαράσσουμε διαφορετική εξωτερική πολιτική από τους προδότες και τους ραγιάδες ρωμιούς. 
Εν κατακλείδι, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο να ασκούμε δημόσια διπλωματία. Ούτε υπάρχει κάποιο εμπόδιο στο να οργανώνουμε ομάδες πιέσεως(λόμπυ) σε χώρες του εξωτερικού, οι οποίες δεν θα έχουν διπλωματικά διαβατήρια, αλλά θα ασκούν καθημερινή πίεση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνισμό.
Καλώ όλες τις πατριωτικές οργανώσεις να μελετήσουν βιβλιογραφία γύρω από την δημόσια διπλωματία, αντί να κλαυθμηρίζουν ισχυριζόμενοι ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει.
Ορίστε ένα μικρό δείγμα από την τεράστια βιβλιογραφία που παρέχεται δωρεάν στο διαδίκτυο:
Public diplomacy - Mark Leonard, http://fpc.org.uk/fsblob/35.pdf

(*) Ζητώ ταπεινώς συγγνώμη από τους επαναστάτες, πολεμοχαρείς, και αριστοκράτες αναγνώστες μου για τα περί ειρήνης και δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ των δύο πολιτισμένων Λαών, αλλά στην διπλωματία το ψεύδος είναι αρετή παρά ελάττωμα. 

Ιφικράτης Αμυράς

No comments:

Post a Comment