Wednesday, May 3, 2017

Αν δεν απογαλακτιστούμε από την Ευρώπη δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκαλούμεθα Έλληνες


Επιμένω ότι όσοι φιλελεύθεροι, εθνικιστές, κομμουνιστές αντιμετωπίζουν την Ευρώπη ως το σπίτι τους, είναι παντελώς αδαείς από ιστορικής και γεωπολιτικής απόψεως. 
Το αίσχος που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι έγκλημα παγκοσμίων διαστάσεων. Η Ευρώπη (όχι η ΕΕ) κυριολεκτικώς μάς γενοκτονεί για μία ακόμη φορά, και αντί να παραδειγματιζόμαστε από την στρατηγική σκέψη άλλων χωρών, αρκετοί Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί στο παραμύθι της συνωμοσιολογίας: άλλη η Ευρώπη του παρελθόντος, και άλλη η σημερινή. 
Λες και η Ευρώπη ήταν κάποτε διαφορετική. Το πρόβλημα της εδαφικής εγγύτητος στην γεωπολιτική φαίνεται ότι παραμένει άγνωστο στους κύκλους των κάθε λογής ελληνόφωνων ευρωπαϊστών. 
Από τα χρόνια του Κωλέττη και του Μαυροκορδάτου έχει δημιουργηθεί μία αρρωστημένη σχέση με την Ευρώπη. Αρκετοί Έλληνες περιμένουν τα «φώτα» της Ευρώπης για να αποφασίσουν τί θα πράξουν σχετικώς με τα προβλήματα που ταλανίζουν την Χώρα μας. 
Η περίπτωση στρατηγικής συγκρούσεως με την Ευρώπη και η περίπτωση συνεργασίας με εξωευρωπαϊκούς συμμάχους είναι κάτι το αδιανόητο για τους εκ πεποιθήσεως ευρωραγιάδες. 
Ας δούμε όμως πώς σκέπτονται οι ελίτ άλλων χωρών. Ας δούμε ωρισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της στρατηγικής σκέψεως της Ρωσσίας, της Τουρκίας, της Αγγλίας, του Ισραήλ, και της Ιαπωνίας. 

Χαρακτηριστικά ρωσσικής στρατηγικής σκέψεως: Αναχαίτιση της Δύσεως. Είμαστε ευρασιάτες, και όχι ευρωπαίοι. Δεν θα αφήσουμε το ΝΑΤΟ να αποκτήσει επιρροή στον μετασοβιετικό γεωπολιτικό χώρο. Αντιμετωπίζουμε τους δυτικούς ως εισβολείς και όχι ως συμμάχους. Κατατάσσουμε τις χρωματιστές επαναστάσεις σε ειδική κατηγορία εχθροπραξιών στο αμυντικό μας δόγμα. Εφαρμόζουμε τον υβριδικό πόλεμο εις βάρος της Ευρώπης και της Αμερικής. 
Χαρακτηριστικά νεοθωμανικής στρατηγικής σκέψεως: Θέλουμε συνεργασία με την Ευρώπη αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα την αφήσουμε να επεμβαίνει στα εσωτερικά μας. Θέλουμε συμμαχία όχι για να ενσωματωθούμε στην Ευρώπη αλλά για να κατακτήσουμε την Ευρώπη, και για να πλήξουμε το σιιτικό Ιράν και την Ρωσσία. 
Χαρακτηριστικά αγγλοσαξωνικής στρατηγικής σκέψεως: Είμαστε νησιώτες και πάντα θα έχουμε διαφορετικά συμφέροντα από την ηπειρωτική Ευρώπη. Έχουμε παγκόσμιο και όχι ευρωκεντρικό προσανατολισμό. Όταν τα συμφέροντά μας το απαιτούν, συνεργαζόμαστε με χώρες εκτός Ευρώπης, εις βάρος της Ευρώπης.  
Χαρακτηριστικά εβραϊκής στρατηγικής σκέψεως: Είμαστε νομαδική εθνότητα. Σήμερα έχουμε καλές σχέσεις με την χριστιανική Δύση, αλλά αυτό δεν ίσχυε πάντα. Παλαιότερα, στα μεσαιωνικά χρόνια, όταν μας εδίωκαν οι χριστιανοί είχαμε καλές σχέσεις με την ισλαμική Ανατολή. Αύριο θα μεταναστεύσουμε σε άλλες χώρες και θα έχουμε άλλους συμμάχους. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Μας ενδιαφέρει η μη-αφομοίωση των εβραίων της Διασποράς αδιαφορώντας για την εθνική ομοιογένεια του κράτους που μας φιλοξενεί. Στην Μέση Ανατολή κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διαχωριστούμε βιολογικώς και πολιτισμικώς από τα όμορα σημιτικά φύλα. Στρατηγικός μας στόχος ο διαμελισμός των όμορων εχθρικών αραβικών κρατών(σχέδιο Γινόν).  
Χαρακτηριστικά ιαπωνικής στρατηγικής σκέψεως: Η Κίνα και η Ρωσσία είναι στρατηγικοί μας αντίπαλοι και πρέπει να τους αναχαιτίσουμε. Η συμμαχία με τις ΗΠΑ και το δυτικό ευρωπαϊκό στρατόπεδο είναι πρωταρχικής συμμαχίας. Η πολιτιστική και φυλετική συγγένεια με την Κίνα μάς αφήνει παγερά αδιάφορους. Συμμαχούμε με πρώην εξω-ασιατικούς εχθρούς εις βάρος των Ασιατών εχθρών μας. Πρέπει να αποκτήσουμε ηγεμονική επιρροή στους Ασιάτες γείτονές μας.   

Να προσθέσουμε ότι παρά το ότι η σύγχρονη Αμερική έχει ευρωπαϊκές δημογραφικές ρίζες, εν τούτοις η αμερικανική στρατηγική σκέψη είχε πάντα μία παγκόσμια οπτική, και ελάχιστα ευρωπαϊκή.  
Εν αντιθέσει με τις άνωθι απόψεις, στην Ελλάδα έχουμε έναν μεγάλο αριθμό δημοσιολόγων υποστηρικτών μίας άλλης Ευρώπης, εννοώντας να παραμείνουμε προσαρτημένοι στην Ευρώπη αλλά υπό διαφορετικό καθεστώς. Πρόκειται για γελοιότητα αστρονομικών διαστάσεων. Η μισελληνική τους άποψη μοιάζει σαν να υπεστήριζε ο Κολοκοτρώνης την «παραμονή» μας στην Οθωμανική αυτοκρατορία αλλά υπό καλύτερους όρους.
Η Ελλάδα πρέπει να κοιτάζει προς την Ασία, την Αφρική, και την Νότιο Αμερική. Πρέπει να απωθεί και να αναχαιτίζει την Ευρώπη από τα σύνορά της. Πρέπει να αντιστρέψει την ευρωπαϊκή οικονομική διείσδυση στα Ελληνικά εδάφη. Πρέπει να διαμελίσει τα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη για να αναπτυχθεί ο Ελληνικός επεκτατισμός. Πρέπει να συμμαχήσει με εξωευρωπαϊκούς λαούς εις βάρος της Ευρώπης. Πρέπει να επεκτείνει τα οικονομικά, πολιτικά, κρατικά, πολιτισμικά, θρησκευτικά, και δημογραφικά της σύνορα εις βάρος της Ευρώπης. Τα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά, και γεωοικονομικά συμφέροντα της Ελλάδος συγκρούονται μετωπικώς με τα αντίστοιχα της Ευρώπης. Η φυλετική επιμειξία με τους λευκούς ευρωπαίους θα μας αφανίσει ως έθνος και ως πολιτισμό. 
Αν δεν απογαλακτιστούμε από την Ευρώπη, δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκαλούμεθα Έλληνες. 

Ιφικράτης Αμυράς

No comments:

Post a Comment