Saturday, May 27, 2017

Ανοικτή επιστολή προς τις μελλοντικές γενεές Ελλήνων


1. Η Ελληνική Συνέχεια
Χαίρε σε σένα Έλληνα που ανήκεις στις μελλοντικές γενεές Ελλήνων. Αυτή την στιγμή που γράφεται η επιστολή δεν έχεις γεννηθεί, θα έρθεις στον Κόσμο ίσως μετά από 100, 200, 300, 400 χρόνια, ποιός ξέρει; Όταν την διαβάσεις, δεν θα βρίσκωμαι στην ζωή. Είμαι μία φωνή από το Ελληνικό παρελθόν. Μία ημέρα θα γράψεις και εσύ μία παρόμοια επιστολή προς τις μελλοντικές γενεές Ελλήνων της δικής σου εποχής. Θα τους παραδώσεις την δική σου κληρονομιά στην αδιάσπαστη αλυσίδα του Ελληνισμού.
Η Ελληνική Πολιτιστική και Βιολογική Συνέχεια εξαρτάται από σένα και οφείλεις, όπως οι Πρόγονοί σου, να δημιουργήσεις τον επόμενο κρίκο στην μακρά Ελληνική αλυσίδα.
Η επιστολή είναι μία προσευχή στην μνήμη των Προγόνων και μία επένδυση στην δημιουργία Απογόνων. Εμείς οι Πρόγονοί σου θυμόμαστε το μέλλον. Έχουμε πίστη στο μέλλον. Και εφ’ όσον έχουμε πίστη στο μέλλον, σε σένα τον αγέννητο Έλληνα, το παρελθόν δεν θα πεθάνει ποτέ.
Στην διάρκεια του βίου σου θα αντιμετωπίσεις σημαντικά ερωτήματα που αντιμετωπίσαμε όλοι μας: Γιατί να δημιουργήσω Ελληνικό οίκο; Γιατί να έχω Ελληνικά εγγόνια; Πώς θα συνεχίσω τον Ελληνικό Μύθο;
Κάθε Ελληνική γενεά αντιμετωπίζει αυτά τα ερωτήματα, και κάθε γενεά δίνει τις δικές της απαντήσεις, που σφυρηλατούνται ως κρίκος στην εξελισσομένη στρατηγική επιβιώσεως του Ελληνισμού.
Όπως κάθε Ελληνική γενεά, έτσι και η δική σου γενεά, θα διδάξει στους Απογόνους τούς μηχανισμούς πολιτιστικής και βιολογικής συνεχείας, όπως σας τους παραδώσαμε και εμείς.
Για χιλιάδες χρόνια οι Πρόγoνοί σου προσεύχονται κάθε ημέρα οι Απόγονοί τους να μην αποστατήσουν, να μην καταστραφούν, να μην αφομοιωθούν. Πρόκειται για μία αδιάσπαστη αλυσίδα ενός τελετουργικού που μεταλαμπαδεύεται από Ελληνική γενεά σε Ελληνική γενεά. Και εσύ οφείλεις να επαναλαμβάνεις καθημερινώς την ίδια προσευχή.
Η Ελληνική πολιτιστική συνέχεια δεν είναι κάτι που συμβαίνει αυθόρμητα. Είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιου σχεδιασμού και σκληρών αγώνων απέναντι σε πανίσχυρους εχθρούς.

2. Οι διωγμοί των ιεροσύλων θα ενισχύσουν την πίστη σου στον Ελληνισμό
Στην εποχή που θα ζήσεις, όπως όλες οι γενεές Ελλήνων, θα αντιμετωπίσεις διωγμούς, στερήσεις και εξευτελισμούς απλά και μόνο επειδή είσαι Έλλην. Οι δοκιμασίες που θα περάσετε όλοι μαζί, θα σας ατσαλώσουν, θα σας εξαγνίσουν από το μίασμα των βαρβάρων.
Οι βάρβαροι θα σου ζητήσουν να αλλαξοπιστήσεις. Θα σου ζητήσουν να βλασφημήσεις τους Αληθινούς Θεούς. Για να μην σε σκοτώσουν θα σου ζητήσουν υποταγή στα είδωλα του σκότους. Πολλές φορές το φορτίο να είσαι Έλλην θα σου φανεί ασήκωτο. Θα νομίζεις ότι είναι κερδοφόρο να αποστατήσεις από τον Ελληνισμό.
Όπως συνέβηκε σε εμάς, θα στερηθείς τους καλύτερους φίλους σου, διότι οι ιερόσυλοι θα τους κομματιάσουν και θα πετάξουν στον δρόμο τις σάρκες τους. Ύστερα οι βέβηλοι θα σου υποσχεθούν, όπως σε εμάς, ότι δεν θα σε πειράξουν αν αποστατήσεις από τους Θεούς των Ελλήνων. Οι άθλιοι θα σου υποσχεθούν ότι αν αρνηθείς τους Προγόνους σου και το Ελληνικό Έθνος και συμμαχήσεις μαζί τους στην γενοκτονία κατά των Ελλήνων, θα σε κάνουν άγιο. Όταν θα διαβάζεις αυτές τις γραμμές θα ξέρεις ότι τα κομμάτια του σώματός μου σύρθηκαν στους δρόμους, αλλά το όνομά μου θα ζει ανά τους αιώνες μέσα από σένα.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα αντιμετωπίσεις το κρίσιμο ερώτημα, «γιατί να πιστεύω στους Πατρώους Θεούς;». «Γιατί να περάσω αυτή την δοκιμασία;», θα αναρωτηθείς. Ίσως να πεις, «και γιατί να είμαι Έλλην; επειδή έτσι γεννήθηκα; Ας αλλάξω θρήσκευμα. Τί σημασία έχει ποιός είναι Έλλην; όλοι άνθρωποι είμαστε».
Αλλά το ζήτημα δεν είναι ποιός είναι Έλλην, αλλά τί είναι ο Έλλην. Τί τον καθιστά μοναδικό, διαφορετικό και ξεχωριστό από τους μη-Έλληνες. Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Θα παραμείνεις Έλλην όχι μόνο για το καλό του Ελληνικού Έθνους, αλλά και για το καλό ολοκλήρου της ανθρωπότητος.
Όταν το σκότος της αγνοίας θα πέφτει βαρύ πάνω στην ανθρωπότητα, εκείνες τις δύσκολες ώρες, όταν όλη η ανθρωπότητα θα πλέει μέσα σε μία θάλασσα απαισιοδοξίας, εσύ θα είσαι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας. Για να ενθαρρύνεις τους υπό διωγμόν Έλληνες, θα τους διδάξεις περί της καταγωγής και του σκοπού του Ελληνικού Έθνους. Θα τους διδάξεις ότι η Πίστη στους Αληθινούς Θεούς κάνει τους Έλληνες τόσο ξεχωριστούς από τους άλλους λαούς.
Έχε θάρρος σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Ιστορικώς έχει αποδειχτεί ότι οι Έλληνες εμφανίζουν τις καλύτερες ιδιότητες του χαρακτήρος των στις δύσκολες στιγμές. Στις εύκολες στιγμές, στιγμές πλούτου, ειρήνης, σταθερότητος, μερικές φορές εμφανίζουν τον κακό τους εαυτό. Οι Έλληνες επιβιώνουν πιό εύκολα υπό διωγμό παρά υπό προστασία, πιό εύκολα στην φτώχεια παρά στον πλούτο.
Η οικονομική καχεξία, οι εξωτερικές πιέσεις, οι πολιτικές ανακατατάξεις, οι στρατιωτικές συγκρούσεις, είναι σύμμαχοί σου στον εξαιρετικά δύσκολο αγώνα επιβιώσεως που διεξάγεις. Οι Έλληνες έχουν ευλογηθεί από τους Θεούς ώστε να θριαμβεύουν υπό αντίξοες συνθήκες.
Μην αποθαρρύνεσαι από τις διώξεις κατά των Ελλήνων. Μέσα από το κακό θα βλέπεις πάντα το καλό. Κάθε κρίσιμη καμπή στην Ιστορία του Ελληνισμού είναι δημιουργική, παρέχει ευκαιρίες παράλληλα με τους κινδύνους. Σου δίνει ευκαιρίες για μετανάστευση, για να γνωρίσεις νέες χώρες και να ξεφύγεις από τους διώκτες σου. Σε κρίσιμες στιγμές του Ελληνισμού αυξάνει κατακόρυφα το αίσθημα της Ελληνικής Αλληλεγγύης με τους Αδελφούς σου.

3. Διαχωρισμός
Για να δημιουργήσεις την επομένη γενεά Ελλήνων, θα σφυρηλατείς την ενότητα του Ελληνικού Λαού δια του διαχωρισμού από τους μη-Έλληνες. Όσο περισσότερο διαχωρίζεις τον Ελληνικό Λαό από τις πολιτιστικές επιρροές των άλλων λαών, τόσο πιό ενωμένος θα είναι.  
Ενώ οι άλλοι λαοί στοχεύουν στην αφομοίωση, στην ένταξη, στην συνένωση, εσύ θα μάχεσαι για τον διαχωρισμό. Πλήρη διαχωρισμό. Θα διδάξεις τους Απογόνους σου ότι για να διατηρήσουν την ζωτικότητά τους, πρέπει να απολαμβάνουν πολιτιστικού και βιολογικού διαχωρισμού. Δεν θα αναμειγνύωνται με τους άλλους λαούς ούτε στο πολιτιστικό ούτε στο βιολογικό πεδίο.
Ο πολιτιστικός συγκρητισμός και η φυλετική επιμειξία είναι οι δύο χειρότεροι εχθροί σου, χειρότεροι και από ένα τρισεκατομμύριο εχθρούς που έρχονται να σε κατασπαράξουν.
Ίσως αντιμετωπίσεις και εσύ το δικό μου πρόβλημα. Μόλις πριν μερικές ημέρες, η εξαδέλφη μου μού έστειλε μία πρόσκληση για τον γάμο της που θα τελεστεί σε χριστιανική εκκλησία. Μεγαλώσαμε μαζί από παιδιά και κάναμε πολλά όνειρα για το μέλλον, αλλά τώρα διέπραξε αυτό το ειδεχθές έγκλημα, παντρεύεται έναν διώκτη του Ελληνισμού. Της απάντησα ότι αδυνατώ να παραστώ στον γάμο της, και ότι η Ελληνική Κοινότητα θα απόσχει από την γάμο της σε ένδειξη πένθους. Ο γάμος με δούλους του Τζεσουά ισοδυναμεί με θάνατο.
Επί δεκαετίες θα προσπαθείς να διαχωρίσεις τους Αδελφούς σου από τους μη-Έλληνες. Θα τους διδάσκεις να διατηρούν τα Ελληνικά ήθη και έθιμα αλλά αυτοί θα αδιαφορούν. Θα τους ζητάς να διατηρούν την Ελληνική ενδυμασία, την Ελληνική κόμμωση, τα Ελληνικά τελετουργικά, αλλά αυτοί θα πιθηκίζουν μιμούμενοι ξένα ήθη. Και συγχρόνως αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι θα αυτοαποκαλούνται Έλληνες μολύνοντες το Ιερό Όνομα των Θεών. Αυτή η κατάσταση είναι μόνιμο πρόβλημα στην Ελληνική Ιστορία που το αντιμετωπίζει κάθε γενεά, δεν είναι κάτι έκτακτο. Κάθε Ελληνική γενεά το υπερνικά με σκληρό πολιτιστικό πόλεμο, και σίγουρα η δική σου γενεά θα πράξει το ιερό της καθήκον, όπως οι προηγούμενες γενεές.
Ακόμη και αν η γενεά σου δεν ενεργήσει όπως πρέπει, αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί ένας διώκτης των Ελλήνων και θα επιβάλλει στους Έλληνες απομόνωση από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Θα διατάξει να επιβληθεί ομαδική διάστιξη ώστε να ξεχωρίζουν οι Έλληνες από τους άλλους λαούς. Θα τους επιβάλλει σκληρές εργασίες ξεχωριστά από τους άλλους εργάτες. Θα διατάξει να φορούν διαφορετικά ενδύματα, να τρώνε και να εργάζωνται ξεχωριστά από τους άλλους λαούς, όπως έγινε στην διάρκεια της βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Όσο λοιπόν και αν προσπαθούν οι Έλληνες να ξεφύγουν από τον Ελληνισμό, ο Ελληνισμός θα έρχεται να τους αγκαλιάσει, είτε αυτοβούλως είτε δια της βίας. Όσο περισσότερο προσπαθείς να ξεφύγεις από τον Ελληνισμό τόσο περισσότερο θα αντιμετωπίζεις καταστάσεις που θα σε φέρνουν εγγύτερα στον πολιτισμό των Προγόνων σου.
Η κακή τάση που υπάρχει σε ωρισμένες Ελληνικές Ψυχές να απομακρύνωνται από τον Ελληνισμό, δίνει έναυσμα για να ανοίξουν οι κρουνοί του μίσους των βαρβάρων και να επαναφέρουν τους Έλληνες δια της βίας πίσω στον Ελληνισμό.
Ό,τι και να κάνεις για να αποστατήσεις από τον Ελληνισμό, οι Θεοί θα συνωμοτήσουν εναντίον σου ώστε να μην προσβάλλεις το Όνομά Τους. Οι βάρβαροι δεν θα σε αφήνουν να παντρευτείς μαζί τους, θα σε θεωρούν βδελυρό όν. Έτσι δεν θα έχεις άλλη επιλογή από την ενδογαμία. Οι Θεοί θα εισβάλλουν ως πνεύμα στην ψυχή των βαρβάρων ηγετών και θα απαγορεύσουν να παντρεύεσαι εκτός της θρησκείας σου.
Όσο και να πιθηκίζεις, όσο και να μιμείσαι τα βαρβαρικά έθιμα, όσο και να προσηλυτιστείς στις αποκρουστικές δοξασίες των, όσο και να αλλοτριωθείς και να αποξενωθείς από τον Ελληνισμό, τόσο περισσότερο θα σε μισούν οι βάρβαροι.
Ακόμη και αν κάποιοι ομοεθνείς σου θεωρήσουν ότι με ύβρεις κατά του Ελληνισμού θα κερδίσουν την εύνοια των βαρβάρων μισελλήνων, η προδοσία δεν θα τους ωφελήσει σε τίποτε. Οι εχθροί του Ελληνισμού θα τους καταδιώκουν συνεχώς και με μεγαλύτερο μίσος.
Ο προσηλυτισμός, ο αφελληνισμός, ο κοσμοπολιτισμός, η απόρριψη της Ελληνικής ταυτότητος δεν θα τους βοηθήσει σε τίποτε να απαλλαγούν από τους διωγμούς για τους οποίους είναι προωρισμένοι εκ γενετής να υποστούν. Είναι δεσμευμένοι στο Πύρινο Άρμα των Αθανάτων Θεών, είτε τους αρέσει είτε όχι.
Και δικαίως θα ρωτήσεις, «πού βρίσκεται η σωτηρία μέσα σε αυτόν τον ζόφο;».
«Η Ελληνική Σωτηρία αρχίζει με τον διαχωρισμό από τους μη-Έλληνες», είναι η Θεϊκή Απόκριση. Μόνο όταν οι Έλληνες αποδείξουν εμπράκτως την πολιτιστική και βιολογική διαφορά μεταξύ εαυτών και μη-Ελλήνων, τότε και μόνον τότε αρχίζει να διαλύεται το σκοτάδι πάνω στην γή και το Θεϊκό Φως απλώνεται βαθμιαίως. Ο έμπρακτος διαχωρισμός, παρά τους κινδύνους, αποτελεί απόδειξη πίστεως προς τους Αθανάτους Θεούς.
Αλλά δεν αρκεί να διατηρήσεις την διαφορετικότητα της δικής σου γενεάς, πρέπει να την αναπαράγεις κιόλας. Πρέπει και οι Απόγονοί σου να διατηρήσουν την διαφορετικότητά τους από τους μη-Έλληνες. Οι Θεϊκοί Νόμοι δεν επιτρέπουν καμμία ανοχή στις προσμίξεις ξένων υλικών που αλλοιώνουν την πνευματική καθαρότητα του Ελληνισμού.

4. Αφομοίωση
Σεβαστέ μου Απόγονε, πάντα να θυμάσαι ότι εκτός από τις εμφανείς διώξεις που θα υφίστανται οι Έλληνες Αδελφοί σου, το μεγαλύτερο σιωπηλό ολοκαύτωμα για τον Ελληνισμό είναι η αφομοίωση.
Αφομοίωση σημαίνει ότι κάποιοι Έλληνες εγκαταλείπουν την Ελληνική Θρησκεία, εμβολιάζονται με ξένα πολιτιστικά στοιχεία και ξένα γονίδια δια της αναμείξεως με ξένους λαούς. Η ανάμειξη οδηγεί στην αφομοίωση των Ελλήνων, η οποία με την σειρά της οδηγεί στον αφανισμό αυτών των Ελλήνων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη σιωπηλή γενοκτονία για τον Ελληνισμό, που έχει κοστίσει τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων.
Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα κάθε Ελληνικής Γενεάς. Δεν επιτρέπεται να αφομοιωθείς σε ξένες φυλές και ξένους πολιτισμούς. Θα διατηρήσεις την μοναδικότητα και την διαφορετικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Φυλής. Αναλαμβάνεις αυτό το βαρύ καθήκον, όπως το αναλάβαμε και εμείς. Με την σειρά σου θα διδάξεις τους Απογόνους της δικής σου Ελληνικής γενεάς να αναλάβουν το ίδιο βαρύ φορτίο, και να διδάξουν με την σειρά τους την επομένη Ελληνική γενεά τους μηχανισμούς αναπαραγωγής Ελληνικού Πολιτισμού και την αποφυγή οιασδήποτε αναμείξεως με μη-Ελληνικά στοιχεία.
Αφομοίωση σημαίνει απόρριψη των Θεών, βλασφημία κατά του Ελληνισμού και των Προγόνων. Η αφομοίωση αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως κατά του Ελληνικού Μέλλοντος. Ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα τιμωρείται με την μοναδική ποινή που του αρμόζει, τον ιστορικό θάνατο. Την διαγραφή δια παντός από τα αρχεία της Ιστορίας όσων Ελλήνων αφομοιώνονται.
Αλλά η Ελληνική ταυτότητα είναι μια αναπόφευκτη μοίρα. Όπως ελέχθη, όσο περισσότερο προσπαθείς να ξεφύγεις τόσο εγγύτερα έρχεσαι  στον Ελληνισμό, τόσο οι εχθροί σου συνωμοτούν για να σε φέρουν πίσω. Δεν μπορείς να δραπετεύσεις από την Ελληνική ταυτότητα. Η Ελληνική ταυτότητα σαν Ερινύα είναι άσπλαγχνη, αδυσώπητη. Αν δεν την επιδιώξουμε εμείς, θα μας καταδιώξει αυτή.
Θα διεξάγεις σκληρές πνευματικές μάχες για να εξολοθρεύσεις την επαπειλουμένη αφομοίωση. Κατά παράδοξο τρόπο, ο μισελληνισμός θα βοηθήσει εσένα και τους Αδελφούς να θυμάστε το ποιοί είστε. Ο μισελληνισμός, από τα πανάρχαια χρόνια, από την μία μεριά προκαλεί θύματα αλλά από την άλλη μεριά σώζει εκατομμύρια Ελλήνων από την αφομοίωση. Αν δεν υπήρχαν οι διώκτες των Ελλήνων που απέρριπταν την επαφή και τον γάμο με τους Έλληνες, θα είχαμε αφανιστεί ως έθνος από την Ιστορία. Όταν οι βάρβαροι μάς άνοιγαν τις αγκαλιές τους κάποιοι Έλληνες πηδούσαν από την χαρά τους, τους παντρευόντουσαν και αποστατούσαν από την Ελληνική Θρησκεία. Όταν οι βάρβαροι μάς κατεδίωκαν ο Έλλην παρέμενε πιστός στους Θεούς του, διότι δεν είχε άλλη επιλογή.
Αν παρ’ όλα αυτά στην εποχή σου ο Ελληνισμός ακμάζει, δεν θα το εκλάβεις ως αιτία εφησυχασμού. Ποτέ δεν θα θεωρείς δεδομένη την επιβίωση του Ελληνισμού. Κάθε Ελληνική γενεά που έρχεται στον Κόσμο ξεκινά από το μηδέν τον αγώνα για διαφύλαξη της συνέχειας του Ελληνισμού. Κάθε Ελληνική γενεά αντιμετωπίζει τον τρομερό εχθρό της Λήθης. Κάθε νέα Ελληνική γενεά υφίσταται αφόρητες εξωτερικές πιέσεις να αφομοιωθεί σε διεθνιστικές δοξασίες όπως η αίρεση των ναζωραίων, και κάθε Ελληνική γενεά θριαμβεύει θρυμματίζουσα τις χειροπέδες του μισελληνισμού.
Όπως οι γονείς σου απαίτησαν να αρνηθείς γάμο με μη-Έλληνα, προκειμένου να μην διαρρήξεις την Ελληνική Συνέχεια, έτσι και εσύ θα απαιτήσεις από τα παιδιά σου να μην παντρευτούν αλλοφύλους και αλλοθρήσκους, διότι θα τα αποπλανήσουν και θα λησμονήσουν τους σεβαστούς Θεούς και Προγόνους. Αν σε παρακούσουν τα παιδιά σου και παντρευτούν με μη-Έλληνες, δεν θα φέρουν στον κόσμο Ελληνόπουλα. Θα έχουν αποστατήσει από τον Ελληνισμό. Θα έχουν καταστρέψει το Ελληνικό τους μέλλον. Θα έχουν διαρρήξει την Ελληνική αλυσίδα. Και μία τέτοια βλάβη είναι ανεπανόρθωτη.

5. Ελπίδα
Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα διωγμών και αφορήτων πιέσεων θα καλλιεργείς την ιδέα στους Έλληνες Αδελφούς σου ότι πολλά κακά μπορεί να τους συμβούν, αλλά ένα πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ: να επικρατήσει η απελπισία στην ψυχή τους. Αν το περιεχόμενο της Ελληνικής Θρησκείας μπορούσε να ειπωθεί με μία λέξη, θα την αποκαλούσαμε Ελπίδα. Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, ελπίδα για Ελευθερία.
Η απελπισία είναι εντελώς ξένο προς τους Έλληνες συναίσθημα. Αν εισβάλλει στην ψυχή σου, θα καταβροχθίσει όλη την ενέργειά σου. Μην της αφήσεις περιθώρια να ριζώσει, θα σε καταστρέψει. Η Ελπίδα ως φωτεινός οδοδείκτης θα σε συντροφεύει σε όλη σου την ζωή. Η Ελπίδα ανοίγει δρόμους εκεί που οι απελπισμένοι βλέπουν αδιέξοδο.     
Πολλές φορές στην Ελληνική Ιστορία παντοδύναμοι εχθροί έρριξαν τον θανατηφόρο πέπλο τους πάνω στην Ελληνική Ψυχή. Το βυζάντιο απηγόρευσε ακόμη και την προφορά του ονόματος Έλλην. Αλλά σήμερα οι Έλληνες θριαμβεύουν ενώ η μιαρά βυζαντινή αυτοκρατορία δεν υπάρχει πιά. Οι Ιεροφάντες στα χρόνια της βυζαντινής αυτοκρατορίας προφήτευαν συνεχώς ότι μία ημέρα η αυτοκρατορία του Κακού θα αφανιστεί δια παντός. Η προφητεία επαληθεύτηκε. Ήταν ένα δώρο ζωής για τους κατατρεγμένους Έλληνες. 
Όταν δεις Έλληνες να οδύρωνται δίπλα στους γκρεμισμένους Ναούς των Θεών, δώσε τους ελπίδα. Θύμισέ τους την διδαχή των Ιεροφαντών: πρώτα θα ξανακτίσουν τους Ναούς στις καρδιές των με προσευχές, και ύστερα πάνω σε εδάφη με πέτρες.
Για τους Πατρώους Θεούς είναι πιό σημαντικές οι προσευχές των Ελλήνων από τις λαξευμένες πέτρες. Η Ψυχή των Ελλήνων είναι ο σημαντικότερος Ναός των Θεών. Αν στην Ελληνική Ψυχή ο Ναός των Θεών στέκει γερά και οι Αδελφοί σου τον διατηρούν καθαρό από ανθελληνικά μιάσματα, μία ημέρα η εσωτερική ενέργεια θα μετατραπεί σε ύλη. Θα κτίσει και πάλι πανέμορφους λαξευτούς Ναούς πάνω στην Γη. Μόνον ένα οικοδόμημα που στηρίζεται στην Πίστη των Θεών θα αντέξει στον χρόνο και στις αντιξοότητες. Αν αποδυναμωθεί η Πίστη σου, το απισχνασμένο θεμέλιο δεν θα αντέξει το βάρος των πέτρινων Ναών.
Στην εποχή μου οι Ναοί των Θεών είναι γκρεμισμένοι, αλλά επιβιώνει ο Λαός, η Πίστη, και ο Πολιτισμός μας. Στην εποχή σου αναμφίβολα θα έχουν κτισθεί οι Ιεροί Ναοί των Πατρώων Θεών, αλλά μην στηρίξεις την συνέχεια του Ελληνισμού στην ανέγερση πέτρινων μνημείων-καταστρέφονται εύκολα. Αθάνατοι και άφθαρτοι Ναοί είναι οι Ναοί-Ακαδημίες. Τέτοιους πρέπει να οικοδομήσεις. Πνευματικούς Ναούς. Ο συνδυασμός εκπαιδευτικού και θρησκευτικού τεμένους θα αποτελεί την βάση της εκπαιδευτικής σου πολιτικής.
Ο Ελληνισμός χρειάζεται Ναούς-σχολεία όπου εκεί θα διδάσκεται η επομένη γενεά Ελλήνων την καταγωγή και τον προορισμό της. Τέτοιος Ναός μπορεί να γίνει η οικία σου, ή ένα δημοτικό οίκημα. Εκεί θα γίνεται η διδασκαλία, οι συνεδριάσεις της Κοινότητος, οι εορτές, τα τελετουργικά. Αυτοί θα είναι οίκοι προσευχής και μελέτης. Αυτά θα είναι τα πολιτιστικά φρούρια και σύνορα της δικής σου εποχής. Όσο και αν καταδιωχθεί, ο Ελληνισμός δεν πρόκειται να καταστραφεί διότι δεν εξαρτάται από εδάφη, κράτη, πέτρινους ναούς. Επιβιώνει και χωρίς αυτά διότι αγκαλιάζει ένα παγκόσμιο έθνος, το Ελληνικό.
Οι διάσπαρτες ανά τον κόσμο Ελληνικές Ακαδημίες-Ναοί σχηματίζουν ένα νοερό παγκόσμιο κράτος. Σχηματίζουν μία πνευματική Ελλάδα. Διαμορφώνουν έναν Ιερό Τόπο όπου οι Ελπίδες των Ελλήνων της Διασποράς συναντώνται στον χρόνο και τον χώρο.
Οι Ακαδημίες των διάσπαρτων ανά τον κόσμο Ελληνικών Κοινοτήτων θα αποτελούν μία νοερή πατρίδα για ένα Ελληνικό Έθνος χωρίς γεωγραφική πατρίδα. Θα αποτελούν τα πνευματικά, εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά κέντρα του Ελληνισμού. Μόνον έτσι θα διατηρηθεί άσβεστη η Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, όπου θα κατοικούν οι Θεοί στην Γη.
Αφού δημιουργήσεις τις Ακαδημίες της εποχής σου, θα κάνεις πράξη αυτά που διδάσκεις. Καθημερινώς με τις πράξεις σου θα αποκαλύπτεις τους Θεούς στους ανθρώπους. Τους Ναούς των Θεών θα τους ξανακτίσεις πρώτα με καλές πράξεις και μετά πέτρες. Οι Θεοί θα κατοικούν πρώτα στις καρδιές της δικής σου γενεάς και μετά στους πέτρινους Ναούς.
Ακόμη και αν χαθεί η γεωγραφική Πατρίδα αγέννητε Αδελφέ μου, ακόμη και αν εισβάλλουν εκατομμύρια βάρβαροι στην Ιερά Ελληνική Πατρίδα, εσύ και οι μελλοντικές γενεές Ελλήνων θα επιβιώσετε. Ακόμη και χωρίς δική σας πατρίδα θα επιβιώσετε διάσπαρτοι ανάμεσα στα έθνη των μη-Ελλήνων, υπό διαφορετικούς κυβερνήτες, αρκεί να διατηρήσετε ζωντανή την Φλόγα των Αθανάτων Θεών.
Η κοινή Ελπίδα για απελευθέρωση από τους βαρβάρους που μάς διαπερνά σαν κλωστή από τα πανάρχαια χρόνια, μάς διέσωσε από τον αφανισμό. Η Ελπίδα θα σφυρηλατήσει στην δική σου γενεά την θέληση για να δημιουργηθεί ο επόμενος κρίκος στην μακρά αλυσίδα του Ελληνισμού.
Μην θεωρείς τίποτε δεδομένο στην ιστορία των εθνών. Μάθε να αντιδράς καλώς στις εκπλήξεις, στην απότομη αλλαγή των πραγμάτων. Ο,τιδήποτε στέκεται εμπρός σου ως δεδομένο, βρίσκεται υπό συνεχή αμφισβήτηση. Εξασκήσου στην έκπληξη και στην ελπίδα. Ο,τιδήποτε φαίνεται φυσιολογικό στους άλλους για τους Έλληνες είναι αφύσικο.
Μην θεωρείς δεδομένη την Ελληνική Συνέχεια. Εσύ θα κάνεις την Ελληνική Συνέχεια πραγματικότητα. Θα εκπλαγείς από το πόσες φορές το Ελληνικό Έθνος κινδύνευσε να αφανιστεί. Απαιτείται σκληρή δουλειά από κάθε Ελληνική γενεά για να μεταλαμπαδεύσει την πολιτιστική και βιολογική της κληρονομικά στην επομένη γενεά.

6. Παιδεία
Οι ξένοι λαοί προσπαθούν να διατηρηθούν στην επιφάνεια της Ιστορίας δια πολεμικής και οικονομικής ισχύος, κάτι που οδηγεί σε μία άθεη-κοσμική φιλοσοφία. Λαοί στηριζόμενοι στην υλική δύναμη και στην άθεη-κοσμική ιδεολογία, αφανίστηκαν ή βρίσκονται σε στάδιο πλήρους αποσυνθέσεως. Η υλική ισχύς και η άθεη-κοσμική φιλοσοφία δεν αποτελούν εχέγγυα Ελληνικής επιβιώσεως.
Πέρα από την πολυμελή οικογένεια και την ενδογαμία, οι Έλληνες στήριξαν την επιβίωσή τους στην παιδεία. Η Ελληνική Παιδεία εξασφαλίζει την πιστή αναπαραγωγή των Ελληνικών ηθών και εθίμων. Μόνον έτσι επιβιώνει ο Ελληνικός Πολιτισμός.
Η παιδεία ανήκει στα Μυστήρια της Ελληνικής επιβιώσεως. Είναι ένα τελετουργικό, μία ιεροπραξία, είναι προσευχή στους Θεούς.
Εσύ θα είσαι ο δάσκαλος για τα παιδιά σου. Εσύ θα τους διδάξεις την Ελληνική Παράδοση. Εσύ έχεις την ευθύνη για να γαλουχηθούν με την Ελληνική Σοφία. Ποτέ δεν θα αφήσεις βαρβάρους να διδάξουν τα παιδιά σου, θα τα απομακρύνουν από τον Ελληνισμό.
Όσο πτωχός και αν είσαι, θα φροντίσεις τα παιδιά σου να μορφωθούν, να γνωρίσουν τους Θεούς και τον Θείο Λόγο των Ιεροφαντών. Θα τα στείλεις σε ξεχωριστά σχολεία για να λάβουν Ελληνική Παιδεία και να μην αποκτήσουν βαρβαρικές συνήθειες.
Οι Ήρωες των Ελλήνων δεν είναι ούτε οι στρατηγοί, ούτε οι βασιλείς. Ήρωες των Ελλήνων είναι οι Δάσκαλοι, οι πνευματικοί ηγέτες. Το βασικό εκπαιδευτικό σου καθήκον είναι να κάνεις πολλά παιδιά και να τους διδάξεις την ιδέα ότι ανήκουν σε έθνος Δασκάλων. Τα Ελληνικά σχολεία είναι τα φρούριά μας, οι δάσκαλοι είναι οι ήρωές μας, το πάθος μας είναι η μάθηση.
Το πρώτο σχολείο είναι η οικογένεια, η μεγάλη οικογένεια. Ενώ τα βαρβαρικά δόγματα κτυπούν τον οικογενειακό θεσμό, η Ελληνική Θρησκεία τον προστατεύει με νόμους και τελετουργικά, ώστε να εξασφαλίσει την οικογενειακή καθαρότητα και ενότητα.  
Η Ελληνική οικογένεια εκτός από σχολείο, είναι η βασική πολιτιστική και δημογραφική μονάδα του Ελληνικού Έθνους. Η οικογενειακή σου οικία θα αποτελεί τον πρώτο Ναό των Θεών. Οι οικογενειακές συζητήσεις θα αποτελούν την πρώτη Εκκλησία του Δήμου. Εκεί θα διδαχθούν τα παιδιά σου τις πρώτες Ελληνικές Εορτές, τα πρώτα Ελληνικά τελετουργικά. Η οικογενειακή σου βιβλιοθήκη θα είναι η πρώτη φιλοσοφική ακαδημία.
Σε κάθε Ελληνική Κοινότητα, όσο ολιγάριθμη και αν είναι, θα ιδρύεις μία Ιερατική και Φιλοσοφική Ακαδημία για να διδάξεις στην επομένη Ελληνική γενεά τον Ελληνικό πνευματικό πλούτο. Η ενασχόληση με την Ελληνική Γραμματεία, η διαφώτιση, η πνευματική δράση, είναι ο πιό Ιερός θεσμός του Ελληνισμού.  
Με την προσευχή ο Έλλην γίνεται ιερεύς, με την δράση γίνεται στρατηγός, με την μελέτη γίνεται διδάσκαλος και προφήτης.

7. Η Μνήμη είναι θρησκευτικό καθήκον
Σεβαστέ Απόγονε, η απόδοση λατρείας στην Θεά Μνημοσύνη μάς διδάσκει ότι η μνήμη για τους Έλληνες είναι θρησκευτικό καθήκον, σε συλλογικό-εθνικό επίπεδο. Η καλλιέργεια συλλογικής μνήμης αποτελεί βασικό μηχανισμό της Ελληνικής Συνέχειας. Η Θεά Μνημοσύνη απαίτησε από τους Έλληνες ποτέ να μην λησμονήσουν, ούτε την καταγωγή, ούτε τον προορισμό τους.
Οι ξένοι πολιτισμοί αφανίστηκαν όταν άρχισαν να λησμονούν. Οι άλλοι λαοί ξεχνούν. Διαπράττουν τα λάθη του παρελθόντος και αφανίζονται, αλλά η Θεά Μνημοσύνη δεν επιτρέπει την λήθη. Οι Έλληνες ποτέ δεν άφησαν τις ευκολίες του παρόντος να τους κάνουν να ξεχάσουν τις δυσκολίες του παρελθόντος και τις ευθύνες τους για το μέλλον του Ελληνισμού.
Θα χρησιμοποιείς τις εορτές, τις θεατρικές παραστάσεις, τις παρελάσεις, τα σύμβολα, τις εικόνες, τα αγάλματα, τις επιγραφές, τους μύθους, τους αθλητικούς αγώνες, τους ύμνους, τα ποιήματα, τις ομαδικές δραστηριότητες, ως μνημοτεχνικές μεθόδους για να χαράξεις στην μνήμη των Ελλήνων την καταγωγή και τον προορισμό τους.
Πάνω απ’ όλα θα εκμεταλλεύεσαι την μαγική δύναμη του σωματικού και ψυχικού πόνου, για να εξασφαλίσεις το ανεξίτηλον της συλλογικής μνήμης.  

8. Το νόημα της προσευχής
Η Ελληνική προσευχή δεν είναι μόνον ένας διάλογος με τους Θεούς. Αποτελεί την συλλογική φωνή του Ελληνικού Λαού που εξωτερικεύει τις αγωνίες και τις ελπίδες του. Μέσα από τις Ελληνικές προσευχές ζει το πνεύμα των προηγουμένων Ελληνικών γενεών.
Όταν ανάψεις το ιερό πυρ στην οικογενειακή εστία και προσευχηθείς στους Θεούς, μπροστά σου, σαν από θαύμα, θα εμφανιστούν τα πρόσωπα των Προγόνων σου. Θα σε παρακολουθούν καθώς απευθύνεσαι στους Θεούς, και όλοι μαζί θα ακούσετε τις Βουλές των Αθανάτων Πατρώων Θεών.  
Η καθημερινή Ελληνική προσευχή σε μεταφέρει νοερά στα αθάνατα πεδία των μαχών όπου θυσιάστηκαν οι Προγονοί σου, σε συνδέει νοερά με την Σοφία των Προγόνων.
Η Ελληνική προσευχή σε φέρνει σε επαφή με την Θεϊκή Δύναμη που αγγίζοντάς την αποκτάς τρομερή ισχύ για να αντιμετωπίσεις τους διώκτες σου. Η Ελληνική προσευχή σου υπενθυμίζει την αγάπη που πρέπει να αισθάνεσαι για τους ομοεθνείς σου. Η Ελληνική προσευχή σου υπενθυμίζει τα μυριάδες βάσανα που πέρασαν οι προηγούμενες γενεές Ελλήνων για να είσαι εσύ ζωντανός και να μεταφέρεις το μήνυμα της Ελπίδος στην νέα Ελληνική γενεά. Η Ελληνική προσευχή σου υπενθυμίζει την Αθανασία του Ελληνικού Έθνους που σφυρηλατείται μέσα από μυριάδες δυσκολίες και εμπόδια.
Όταν κάθε βράδυ λίγο πριν τον ύπνο πλησιάζει η μικρή σου θυγατέρα και λέει, «ευλόγησέ με μητέρα, ζήτα από τους Πατρώους Θεούς να με προστατεύουν», θέσε το χέρι σου επί της κεφαλής της και ανάπεμψε προσευχή στους Θεούς και τα δικά της παιδιά να επικαλούνται καθημερινώς το Όνομα των Πατρώων Θεών ώστε να διακοσμήσουν την Ελληνική Συνέχεια με νέους θριάμβους.   

9. Αθεΐα, εθνικισμός, δημοκρατία
Δεν μπορεί να υπάρξει Ελληνική Συνέχεια αν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έχει δηλητηριαστεί από μία άθεη κοσμική φιλοσοφία. Μία άθεη κοσμική φιλοσοφία θεοποιεί το κράτος, την δημοκρατία, και ο,τιδήποτε άλλο μη διαχρονικό. Μία τέτοια καταστρεπτική φιλοσοφία δεν θα αποκτήσει ρίζες στον Ελληνικό Λαό. Η επομένη Ελληνική γενεά θα την απορρίψει καθώς θα απελευθερώνεται από τα συμπλέγματα και τις εκλογικεύσεις της προηγουμένης γενεάς.
Μία άθεη κοσμική φιλοσοφία δεν μπορεί να ενσαρκώσει την Ελπίδα στις δύσκολες στιγμές που περνά κατά καιρούς ο Ελληνισμός. Οι άθεες φιλοσοφίες είναι ανήθικες, προτάσσουν την ατομική σωτηρία που θα προέλθει από κάποιο περιστασιακό οργανισμό-ένα κράτος, μία δημοκρατία, κάποια ομοσπονδία.
Ο εθνικισμός, ως ιδεολογία του έθνους-κράτους, δεν δίνει απαντήσεις στα πολύπλοκα ερωτήματα επιβιώσεως του Ελληνισμού που θα αντιμετωπίσεις, επειδή η ιδεολογία του εθνικισμού καθιστά τους Έλληνες ένα έθνος όπως τα άλλα. Εγκλωβίζει τους Έλληνες σε μία ψυχολογία έθνους-κράτους που μακροπρόθεσμα αποτελεί πολιτική μαζικής εθνικής αυτοκτονίας.
Το Ελληνικό Έθνος για να επιβιώσει πρέπει να είναι διάσπαρτο σε όλη την γη. Να μεταναστεύει συνεχώς σε ανεκτικές χώρες και εκεί να δημιουργεί Ελληνικές Κοινότητες. Αν ελέγχει τα Πάτρια Εδάφη, πρέπει να επεκτείνει τα σύνορά του αργά και σταθερά δια της δημογραφικής αυξήσεως, ποτέ με συνεχείς στρατιωτικούς πολέμους. Για λόγους εθνικής ασφαλείας σε καμμία περίπτωση δεν επιτρέπεται όλος ο Ελληνικός πληθυσμός να συγκεντρωθεί μέσα σε ένα κράτος, ιδίως μέσα σε Ελληνικό έθνος-κράτος, διότι η ιστορία διδάσκει ότι μονίμως γίνεται στόχος εχθρικών γειτονικών κρατών.
Το έθνος-κράτος δημιουργεί μία αίσθηση σωτηρίας και αναμονής των πάντων από το κράτος. Όλοι διαμαρτύρονται κατά του κράτους. Το κράτος απορροφά όλη την ενέργεια των Ελληνικών συλλογικών προσπαθειών για εθνική πρόοδο. Αντικαθιστά τις συλλογικές πρωτοβουλίες των Ελλήνων πολιτών και μετατρέπεται σε αποκλειστικό φορέα πρωτοβουλιών. Ως συνήθως, το κράτος δεν παίρνει καμμία πρωτοβουλία υπέρ του Ελληνισμού.
Η κατάσταση χειροτερεύει καθώς το έθνος-κράτος σφετερίζεται στις συνειδήσεις των Ελλήνων τον ρόλο των Πατρώων Θεών. Μία στρατιά από ανικάνους δημοσίους υπαλλήλους μετατρέπεται σε οιονεί ιερατείο που λατρεύει την θεότητα του κράτους με αρχιερέα έναν πρωθυπουργό. Αυτό το πολιτικό ιερατείο αναπνέει, ζει και εργάζεται για το καλό του κράτους, και όχι για το καλό του Ελληνικού Έθνους.
Η ιδεολογία του έθνους-κράτους βοηθά βραχυπρόθεσμα για να διαλύσει μία πολυεθνική αυτοκρατορία όπως το βυζάντιο, αλλά μετά την διάλυση της αυτοκρατορίας, καθιστά το Ελληνικό έθνος-κράτος ευάλωτο σε στρατιωτικές, εμπορικές και πολιτιστικές πιέσεις των γειτονικών εχθρικών κρατών. Η ιθύνουσα τάξη του έθνους-κράτους δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει τον Ελληνικό πληθυσμό από αφομοίωση προς τους γειτονικούς λαούς και πολιτισμούς, όταν αποδέχεται ότι το Ελληνικό έθνος-κράτος έχει την ίδια ιδεολογία και δομή με τα μη-Ελληνικά έθνη-κράτη.
Σε μία εποχή παγκόσμιας επικοινωνίας που διαπερνά τα κρατικά σύνορα, η συγκέντρωση όλου του Ελληνικού πληθυσμού σε ένα έθνος-κράτος είναι επικίνδυνη για την επιβίωση του Ελληνισμού καθώς διδάσκει τον Έλληνα ότι είναι ίσος και ίδιος με τους μη-Έλληνες, ότι έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τα έθνη-κράτη των αλλοφύλων και αλλοθρήσκων-άκρως επικίνδυνες ιδέες για την επιβίωση του Ελληνισμού.
Αγαπητέ μου Απόγονε, για να εξασφαλίσεις την Ελληνική Συνέχεια θα επιδιώκεις την καλλιέργεια του Αρχαίου Ελληνικού αποικιακού ενστίκτου. Ενός ενστίκτου συνεχούς μεταναστεύσεως, μία ταξιδιωτικής παραδόσεως που θα σε βοηθήσει να επιβιώσεις σε περίπτωση ανθελληνικών διωγμών σε ένα συγκεκριμένο κράτος. Δεν θα συνδέεις την εθνικότητα των ατόμων με την εθνικότητα των εδαφών, ούτε την επιβίωση του Ελληνισμού με την ύπαρξη πατρίων εδαφών. Θα καλλιεργείς το ένστικτο του πολιτιστικού, αποικιακού και δημογραφικού επεκτατισμού στους Έλληνες. Διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο, ωργανωμένοι σε κοινότητες, θα αποικούν ειρηνικά εδάφη που δεν τους ανήκουν. Όταν ελέγξουν αυτά τα ξένα εδάφη, θα τα μετατρέψουν σε Ελληνικά εδάφη.
Όσοι δεν μελέτησαν ενδελεχώς τον Αριστοτέλη συνέδεσαν τον Ελληνισμό με το πολίτευμα της δημοκρατίας. Το πολίτευμα της δημοκρατίας προσπαθεί να καταργήσει τις συλλογικές ταυτότητες και επιβάλλει έναν άκρως επικίνδυνο ατομισμό. Τα δημοκρατικά συντάγματα προστατεύουν την ατομική ελευθερία, την ατομική ιδιοκτησία, την ατομική ψήφο. Αυτές τις αξίες τις ανάγουν σε ύψιστο αγαθό, πέρα και πάνω από ο,τιδήποτε συλλογικό, κάτι που αποτελεί ύβρι για τον Ελληνισμό.
Οι δημοκρατικοί πολίτες δεν ζητούν από την κυβέρνηση να εγγυηθεί την βιολογική συνέχεια, την δημογραφική ευρωστία, την πολιτιστική καθαρότητα, την κοινωνική συνοχή, την συλλογική μνήμη του έθνους. Αντιθέτως ζητούν εγγυήσεις για την ατομική ασφάλεια, την ατομική ελευθερία, την ατομική περιουσία και την ατομική ψήφο. Οι Έλληνες δεν θα επιβιώσουν με τέτοιες αξίες θεωρούμενες ως ύψιστα αγαθά.
Ο Ελληνισμός θα επιβιώσει με πολιτεύματα που εξασφαλίζουν την πολιτιστική καθαρότητα, την φυλετική συνέχεια, την κοινωνική συνοχή, την συλλογική μνήμη, την συλλογική ελευθερία, την συλλογική περιουσία των Ελλήνων. Αυτά είναι τα φυσικά, ιερά και αναφαίρετα δικαιώματα των Ελλήνων δοσμένα από τους Θεούς, όστις τα αμφισβητεί δεν δικαιούται να αποκαλείται Έλλην. Οι ατομικές ελευθερίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Αλλά μην ξεχνάς ότι δεν τίθεται δίλημμα «δημοκρατία ή ολιγαρχία;». Όποια κυβέρνηση, δημοκρατική ή ολιγαρχική, εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις επιβιώσεως του Ελληνισμού, αυτή είναι η κατάλληλη, την δεδομένη στιγμή, για τους Έλληνες.
Αν μία ξένη δημοκρατία εξασφαλίζει την Ελληνική Συνέχεια σεβομένη τα δικαιώματα των Ελληνικών Κοινοτήτων της Διασποράς, είναι προτιμωτέρα μιάς ξένης ολιγαρχικής κυβερνήσεως που θα διώκει τους Έλληνες εξ αιτίας της θρησκευτικής τους ταυτότητος. Αν μία ημεδαπή ολιγαρχία εξασφαλίζει την Ελληνική Συνέχεια είναι προτιμωτέρα μιάς ημεδαπής δημοκρατίας που θα διαφθείρει τους Έλληνες προωθώντας ατομικές-εγωκεντρικές αξίες.

10. Ελληνική υπερηφάνεια
Οι Έλληνες Αδελφοί σου θα παραμείνουν στην Ελληνική Παράδοση και θα υπομείνουν όλες τις ανθελληνικές διώξεις, μόνο αν τους διδάξεις τον ξεχωριστό, υπερήφανο Ελληνικό τρόπο ζωής.
Θα τους εμβολιάσεις με την Ελληνική υπερηφάνεια. Όταν όλοι οι κακούργοι βλασφημούν τους Θεούς και τον Ελληνισμό, θα διδάξεις τους Απογόνους σου να υψώνουν τα χέρια στους Ουρανούς και να προσεύχωνται, «Ω Αθάνατοι! σας ευχαριστώ που με αξιώσατε να γίνω Έλλην».
Θα διδάξεις τους Απογόνους της δικής σου Ελληνικής γενεάς να νοιώθουν υπερήφανοι όταν αρνούνται να υπακούσουν τους νόμους των αλλοφύλων και αλλοθρήσκων. Θα τους διδάξεις να νοιώθουν υπερήφανοι όταν αρνούνται να προδώσουν Θεούς. Θα τους διδάξεις να είναι υπερήφανοι όταν φέρνουν πολλά παιδιά στον κόσμο, όταν κτίζουν οικονομικές αυτοκρατορίες, όταν γκρεμίζουν μισελληνικές τυραννίες, όταν συντρίβουν τις μισελληνικές δοξασίες.
Για να είσαι Έλλην απαιτείται υπερηφάνεια, υπευθυνότητα και σκληρός αγών. Οι μη-Έλληνες σέβονται μόνο τους Έλληνες που διατηρούν την Ελληνική τους ταυτότητα, ενώ ντρέπονται όταν συναντούν Έλληνες που ντρέπονται να υπερασπιστούν τον Ελληνισμό.
Όταν διαδηλώνεις μαζικά στους δρόμους για την Ελληνική Υπερηφάνεια, όταν συγκρούεσαι με τις δυνάμεις καταστολής του εχθρού και το αίμα σου ρέει ποτάμι, θα ακούς την μαγική Φωνή των Θεών να αντηχεί από τους Ουρανούς, «Ευλογημένο τέκνο των Ελλήνων Προγόνων, κράτα γερά το σκήπτρο της Δικαιοσύνης. Μην διστάζεις μπροστά στην συντριβή των βαρβάρων».

11. Απόδραση από την τυραννία
Η αρχή της Ελληνικής Ιστορίας ξεκινά με μετανάστευση Ελληνικών φύλων είτε προς αποφυγή τυραννικών καθεστώτων, είτε προς δημιουργία αποικιών. Η μετανάστευση, ως βασική ιδέα και νοοτροπία των Ελλήνων, θα σε βοηθήσει να επιβιώσεις.
Στις δύσκολες ώρες του Ελληνισμού δεν επιτρέπεται ούτε παρηγοριά, ούτε απογοήτευση. Οι Πρόγονοί σου όποτε τέθηκαν υπό διωγμόν από μισελληνικά τυραννικά καθεστώτα, άκουσαν την Φωνή των Θεών που τους είπαν, «Εγκαταλείψτε την γή των βεβήλων. Θα σας οδηγήσουμε σε νέους τόπους». Το ίδιο έγινε όταν τα Πατρώα Εδάφη κατακτήθηκαν από βαρβάρους. Η Φωνή των Θεών αντηχούσε παντού, σε κάθε Έλληνα, «Άφησε την γη των πατέρων σου και  ακολούθησέ μας σε νέους τόπους. Θα σε κάνουμε μέγα έθνος». Έτσι ξεκίνησαν οι Πρόγονοί σου τα μεγάλα ταξίδια που θα άλλαζαν τον κόσμο. Δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν ακόμη και την Μητέρα Πατρίδα, προκειμένου να επιβιώσουν ως Έθνος.
Η απόδραση από την τυραννία είναι το βαθύτερο νόημα της Ελληνικής Θρησκείας που καλείσαι να ενσπείρεις στις ψυχές των παιδιών σου. Οι Έλληνες μνημονεύουν διαρκώς δια των Ιεροπραξιών τις συγκλονιστικές στιγμές του Έθνους. Εορτάζουν την απελευθέρωσή τους από την περσική, ρωμαϊκή, βυζαντινή, φραγκική, οθωμανική αυτοκρατορία. Ουδεμία εξ αυτών επιβιώνει σήμερα, αλλά επιβιώνουν οι Έλληνες χάρις την Ελληνική Θρησκεία.
Η απόδραση, το ταξίδι, η φυγή, η μετανάστευση, η απόρριψη, η απελευθέρωση από την τυραννία, είναι μερικές από τις λέξεις που περιγράφουν το μυστηριώδες περιεχόμενο των τελετών της Ελληνικής Θρησκείας. Η Ελληνική Θρησκεία αποτελεί για την ανθρωπότητα την ενσαρκωμένη απόρριψη των καταπιεστικών δομών. Είναι η εξ ορισμού άρνηση του βυζαντινού ζόφου.
Ποτέ δεν θα παραμείνεις υπό καθεστώς που ξεκινά διωγμούς κατά των Ελλήνων. Αν παραμείνεις, διακινδυνεύεις την ζωή σου, διακινδυνεύεις την Ελληνική Συνέχεια. Πρέπει άμεσα να αποδράσεις από την αιχμαλωσία. Μαζί με όλους τους Αδελφούς σου, θα μεταναστεύσεις σε μία ανεκτική χώρα.
Η απόδραση από βυζαντινές δομές αποτελεί την Νέα Τάξη Πραγμάτων του Ελληνισμού. Πρόκειται για μαζική απόδραση του Ελληνικού Λαού από τις αλυσίδες του σκότους. Πρόκειται για ένα πολιτικό όραμα και όχι για ένα μεμονωμένο γεγονός. Η διαρκής φυγή, η διαρκής μετανάστευση, η διαρκής απόδραση, η διαρκής επανάσταση, η διαρκής απόρριψη, η διαρκής απελευθέρωση, η διαρκής ανατροπή, η διαρκής καταστροφή βυζαντινών αυτοκρατοριών αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ελληνικής Θρησκείας.
Συχνά θα πολεμάς μόνος σου ή μαζί με μία μικρή συνοδεία ευσεβών για να αναζωογονήσεις το Έθνος. Αρκετοί Έλληνες θα αδιαφορούν για την Ελληνική Συνέχεια, θα τους βλέπεις ακόμη και να πεθαίνουν από τους τυράννους, εν τούτοις θα αρνούνται να σε ακολουθήσουν στην μαζική απόδραση. Αλλά μην απελπίζεσαι, μην αδρανείς. Αν αδρανείς οι Θεοί κρύβουν το πρόσωπό Τους, δεν εμφανίζονται για να σε βοηθήσουν. Μόνον όταν πολεμάς για να απελευθερώσεις τον Ελληνικό Λαό από την αιχμαλωσία, εμφανίζονται οι Θεοί.

12. Έθνος ανάδελφο
Ανήκεις σε έθνος ανάδελφο. Ένα έθνος περιχαρακωμένο από αδιαπέραστα πολιτιστικά σύνορα και στερεότυπα που το προστατεύουν από τα βέβηλα έθνη.
Όταν όλοι οι λαοί του κόσμου θα ακολουθούν το ιδεολογικό ρεύμα της εποχής, όταν όλοι θα σε καλούν να υποταχθείς στην «διεθνή κοινότητα», στην «κοινή γνώμη», στις «αποφάσεις των πολλών», εσύ θα σηκώνεις το πύρινο λάβαρο των Θεών και θα κατακαίς τις γέφυρες μεταξύ Ελλήνων και μη-Ελλήνων. Θα στέκεσαι στην μία πλευρά του Κόσμου, και όλοι οι άλλοι λαοί θα στέκωνται στην άλλη πλευρά. Οι Πρόγονοί σου επεβίωσαν διότι η κοσμοαντίληψή τους ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με την κοσμοαντίληψη της ανθρωπότητος.  
Οι Θεοί μάς ευλόγησαν να ζούμε μόνοι μας, αυτόνομα, μακριά από τις επιρροές των βαρβάρων. Αν θέσεις τον εαυτό σου και τους Αδελφούς σου χωριστά από τους άλλους λαούς, τότε ανήκεις στους Θεούς, αλλιώς θα καταστείς  δούλος των λαών που θα σε εκμεταλλεύωνται σκληρότατα.
Θα είσαι έτοιμος να ζεις υπό συνεχείς διωγμούς για την αφοσίωσή σου στους Πατρώους Θεούς. Θα υποστείς το μίσος των λαών και θα υποφέρεις μόνος, σε πλήρη απομόνωση, αβοήθητος. Δεν θα αφομοιωθείς ποτέ από τους βαρβάρους.
Θα είσαι έτοιμος να σε μισεί όλη η ανθρωπότητα για αυτό που είσαι, για αυτό που πιστεύεις. Δεν θα αμφιταλαντεύεσαι, δεν θα αλλάζεις απόψεις. Όλη η ανθρωπότητα θα λέει μαύρο, εσύ θα λες άσπρο. Η ανθρωπότητα θα στέκεται στην μία πλευρά του ποταμού, εσύ, μόνος, θα στέκεσαι στην απέναντι πλευρά.
Θα συναντήσεις πολλές μισελληνικές αιρέσεις, όπως αυτή των ναζωραίων, που θα σου μιλάνε για ενότητα. Μην εξαπατηθείς. Θέλουν να μολύνουν τους Έλληνες, θέλουν να κλείσουν τα σχολεία τους, θέλουν να τους αφελληνίσουν, αυτό εννοούν με το σύνθημα «ενότητα». Επιζητούν τον διχασμό, την πολτοποίηση, την αφομοίωση των Ελλήνων στην αίρεση των ναζωραίων. Θέλουν την κατάργηση της πολυμορφίας και της διακριτής Ελληνικής ταυτότητος.
Οι Ιεροφάντες καταδικάζουν μετά βδελυγμίας την αφομοίωση διότι  προκαλεί εσωτερικές πνευματικές συγκρούσεις στην Ελληνική Διασπορά. Πτωχαίνει τους Έλληνες πνευματικώς. Αποτελεί προδοσία του Ελληνισμού. Προσπαθεί να τους βάλει σε ένα ξένο καλούπι και να αλλοιώσει την ψυχή τους. Νοθεύει τον εθνικό χαρακτήρα των Ελλήνων. Το αντίδοτο στην αφομοίωση είναι το ανάδελφο έθνος.
Το ανάδελφο Έθνος αυτοσυντηρείται, ζει μόνο του, σφυρηλατεί την εσωτερική ενότητα και καταπολεμά τον διχασμό που επιφέρουν οι ανθελληνικές αιρέσεις.
Ανήκεις σε αυτάρκες έθνος. Ο,τιδήποτε υλικά απαιτούνται για τις ιεροπραξίες δεν επιτρέπεται να τα παράγει μη-Έλλην διότι τα μολύνει. Ενδύματα, τρόφιμα, κοσμήματα, γλυπτά, τα πάντα θα παράγωνται από Έλληνες. Η αυτάρκεια αποτελεί μέρος του τελετουργικού του Ελληνικού Έθους.
Αφού συνειδητοποιήσεις ότι οι Έλληνες μονίμως θα είναι μία μειονότητα ανάμεσα στα βάρβαρα έθνη, απομονωμένοι και αβοήθητοι από άλλους λαούς, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε. Η απομόνωση που θα σου επιβάλλουν οι βάρβαροι δεν είναι κατάρα αλλά σημάδι ευλογίας από τους Θεούς. Ό,τι αποτελεί αιτία απογοητεύσεως για τους αδαείς, αποτελεί αιτία θριάμβου για τους Έλληνες.

13. Είναι και Γίγνεσθαι
Όταν δρας για την επίτευξη ενός στόχου, έχεις κάποιες προσδοκίες από την πράξη σου, αλλά το αποτέλεσμα συνήθως είναι μακράν του επιθυμητού. Το κενό μεταξύ προσδοκίας και αποτελέσματος, αποτελεί την ενέργεια που πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις σου για να υπερβείς τα εμπόδια που σε απωθούν από τον στόχο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο το κενό μεταξύ προσδοκίας και αποτελέσματος, αποτελεί την διαφορά μεταξύ Είναι και Γίγνεσθαι. Ο κόσμος όπως είναι τώρα σε αντιδιαστολή με τον κόσμο όπως οφείλει να είναι. Αυτή η παραφωνία είναι η κινητήριος δύναμις του Ελληνισμού.     
Θα ακούσεις πολλούς ανθρώπους γύρω σου να λένε ότι «έτσι είναι τα πράγματα». Εσύ θα τους λες πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Οι υπόλοιποι λαοί εξ αιτίας της απομακρύνσεώς τους από τους Θεούς ισχυρίζονται ότι ο κόσμος είναι έτσι, επειδή έτσι τον βλέπουν. Δεν μπορεί να τον δουν αλλιώς. Δεν μπορούν να τον αλλάξουν. Δεν ξέρουν πώς να τον αλλάξουν. Αυτό είναι δικό σου καθήκον. Σε συνεργασία με τους Θεούς διορθώνεις τον κόσμο, πηγαίνεις από το πώς είναι, στο πώς οφείλει να είναι ο κόσμος.
Ένα από τα βασικά δόγματα της Ελληνικής Θρησκείας που θα διδάξεις στους Απογόνους σου είναι ότι όταν δεν σε ικανοποιεί η πραγματικότητα, πρέπει να κατασκευάσεις μία νέα πραγματικότητα. Πρέπει να την σχεδιάσεις και να την οικοδομείς καθημερινώς. Αν απλώς περιγράφεις την κακή σημερινή πραγματικότητα, την αναπαράγεις και γίνεσαι ένα με αυτήν. Γίνεσαι εξάρτημά της.
Ο σχεδιασμός και η κατασκευή μίας νέας πραγματικότητος, ξεκινά από τα βιβλία και οικοδομείται με λόγο και έργα. Το Ελληνικό Έθος είναι ένας συνεχής αγών για αλλαγή του κόσμου προς το καλύτερο, και ποτέ ένας αγών για ατομική σωτηρία.
Όταν οι Θεοί αισθανθούν τους κραδασμούς της νέας πραγματικότητος, όταν προετοιμάσεις τον κόσμο να δεχτεί τον Θεϊκό Λόγο, οι Θεοί θα κατοικήσουν μαζί σου στην γη. Αρκετές φορές η επιστήμη οδηγεί στην υπερτίμηση του «είναι», και υποτιμά το «οφείλει να είναι». Όσοι περιορίζονται στην επιστήμη περιγράφουν έναν κόσμο χωρίς σκοπό. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το νόημα της Ελληνικής Μαντικής, ο σκοπός. Το «γιατί» των πραγμάτων.
Εξ αιτίας αυτής της αντιθέσεως κάποιοι άνθρωποι απέρριψαν τις Αλήθειες της Ελληνικής Θρησκείας επειδή δεν ίσχυαν μία δεδομένη χρονική στιγμή, ή δεν ερμήνευαν το Είναι. Η Ελληνική Θρησκεία βασίζεται σε Αλήθειες που γίνονται πραγματικότητα από τον τρόπο που ζούμε. Βασίζεται σε Αλήθειες που μετατρέπουν το Είναι σε Γίγνεσθαι.
Ωρισμένες Αλήθειες της Ελληνικής Θρησκείας μπορεί να μην θεωρούνται σωστές με αυτά που θα βλέπεις γύρω σου μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά θα καταστούν Αλήθειες για όλους τους ανθρώπους στην διάρκεια της μεταβολής του κόσμου. Το μεταβατικό στάδιο από το σημείο Α, το Είναι, στο σημείο Β, το Γίγνεσθαι, αλλάζει το τί αποτελεί αλήθεια και τί ψεύδος για τους ανθρώπους. Η Ελληνική Θρησκεία επιβραβεύει την δυναμική αλήθεια και όχι την στατική αλήθεια των πραγμάτων.
Η αποδοχή των πραγμάτων όπως είναι, εκφράζει αποτυχία να ακούσεις την έκκληση των Πατρώων Θεών για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.

14. Ο ρόλος του αισθητού στην ζωή του Έλληνος
Σε περιόδους κρίσεων θα διαπιστώσεις ότι κάποιοι Έλληνες πιστεύουν μόνον ό,τι βλέπουν, μόνον ό,τι ακούν, μόνον ό,τι αγγίζουν. Οι αισθήσεις θα αιχμαλωτίσουν την κρίση τους.
Θα δουν έναν ξένο ηγέτη που θα τους υποσχεθεί σωτηρία, αμέσως θα πιστέψουν σε αυτόν. Ή αν τους φοβίσει, θα τον φοβηθούν. Αφού δεν βλέπουν τους Θεούς, δεν θα Τους πιστέψουν, δεν θα υπακούσουν στις Εντολές Των. Οι αισθήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή των Ελλήνων. Άλλες φορές τους ενδυναμώνουν και άλλες τους αποδυναμώνουν.
Αυτό που δεν φαίνεται, η αόρατη δύναμη των Πατρώων Θεών, είναι αυτό που καθορίζει το μέλλον του κόσμου.
Αν οι Έλληνες εξαρτήσουν την επιβίωσή τους από τους μη-Έλληνες, σημαίνει ότι απορρίπτουν την ύπαρξη των Πατρώων Θεών. Μία τέτοια επιλογή σημαίνει ότι οι Έλληνες υπογράφουν την δική τους ανυπαρξία, καθώς δεν έχουν λόγο να υπάρχουν πιά. Οι Έλληνες υπάρχουν μόνον σε συνάρτηση με τους Θεούς.
Αν διαταραχθεί αυτή η συνύπαρξη επειδή κάποιοι Έλληνες περιωρίστηκαν στο πεδίο του αισθητού, η ατροφία στο νοητό και υπερλογικό πεδίο αφαιρεί από τους Έλληνες την ικανότητα προβλέψεως του μέλλοντος(το μέλλον δεν αγγίζεται, δεν είναι αισθητό). Τους αφαιρεί την ικανότητα να αλλάξουν τον κόσμο.
Για να αλλάξεις τον κόσμο πρέπει νοερώς να τον δεις διαφορετικό από ό,τι είναι σήμερα. Το αισθητό περιορίζει το εύρος της φαντασίας. Εγκλωβισμένος στον αισθητό κόσμο, δεν μπορείς να έχεις οράματα, δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τους Θεούς για να λάβεις κατευθύνσεις για το Μέλλον του Ελληνικού Λαού.
Θα αντιμετωπίσεις το μόνιμο πρόβλημα των αηθών φιλοσόφων που άλλα λένε και άλλα πράττουν. Για τους αήθεις φιλοσόφους η πραγματικότητα καθορίζει την ιδεολογία. Για τους Έλληνες η ιδεολογία καθορίζει την πραγματικότητα. Ο κόσμος των Ελληνικών Ιδεών είναι πιό πραγματικός από το κόσμο των γεγονότων. Τα γεγονότα είναι προσωρινά, είναι ευμετάβλητα, αποτελούν απλώς την μορφή των ιδεών. Οι Ελληνικές Ιδέες είναι όντως Όντα.

15. Εθνισμός και διεθνισμός
Ο Έλλην διατηρεί συγχρόνως την ιδιομορφία και την οικουμενικότητά του. Δεν μπορείς να είσαι το ένα χωρίς το άλλο. Από την μία πλευρά χωρίς έναν οικουμενικό ορίζοντα, χωρίς μία παγκόσμια αγορά ιδεών που θα απορροφά τα Ελληνικά πολιτιστικά προϊόντα, δεν θα μεγαλουργήσεις. Από την άλλη πλευρά αν αφομοιωθείς από τους μη-Έλληνες, δεν θα έχεις να προσφέρεις κάτι στην ανθρωπότητα.
Ο εθνισμός σου σε βοηθά να επιβιώσεις μέσα στον παγκόσμιο πολιτισμό. Ο διεθνισμός σου σε βοηθά να μετασχηματίσεις τον παγκόσμιο πολιτισμό. 
Για να βρεις το σθένος να οδηγήσεις τα αλλοεθνή πλήθη εκτός του ιδεολογικού βάλτου που έχουν περιπέσει, πρέπει να έχεις διεθνιστικό ορίζοντα που θα τον παρατηρείς με τα κάτοπτρα του εθνισμού.
Όσο σκληρά θα καυτηριάζεις όσους Έλληνες κρύβουν την δειλία και την ανευθυνότητά τους πίσω από την μάζα του ποιμνίου, άλλο τόσο θα καυτηριάζεις όσους Έλληνες κρύβουν την δειλία τους για ανατροπή του διεθνούς κατεστημένου πίσω από μία εσωστρέφεια για το ένδοξο Ελληνικό παρελθόν. Όποιος Έλλην δεν αγωνίζεται για το μέλλον του Ελληνικού Έθνους δεν έχει δικαίωμα να αναφέρεται και να τρέφεται από τις δάφνες του παρελθόντος.
Υπάρχουν δύο συμφωνίες που σε δεσμεύουν. Μία συμφωνία με τους Έλληνες, και μία με την ανθρωπότητα. Δεν διεθνοποιείται ο Έλλην, αλλά οι απόψεις του.

16. Ατομική και συλλογική ευθύνη 
Η ισορροπία μεταξύ ατομικής και συλλογικής ευθύνης επιβάλλει να είσαι υπεύθυνός όχι μόνον για τον εαυτό σου αλλά και για όλους τους Έλληνες.
Όταν κινδυνεύει ένας Έλλην κινδυνεύουν όλοι οι Έλληνες. Όταν ένας Έλλην διαπράξει σφάλμα έναντι των Θεών, όλοι οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση του σφάλματος. Τα οφέλη και οι ζημίες από τον κοινό αγώνα ανήκουν σε όλους τους Έλληνες.
Είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις και παραλείψεις των άλλων Ελλήνων έναντι των Θεών. Υπάρχει συλλογική ευθύνη των Ελλήνων για τα λάθη που πιθανώς να διαπράξουν ωρισμένοι Έλληνες ηγέτες.
Επιπλέον υπάρχει συλλογική ευθύνη της δικής σου γενεάς ως προς το μέλλον. Ευθύνεστε συλλογικώς για τα πιθανά σφάλματα που θα διαπράξει η επομένη Ελληνική γενεά, όπως η δική μου γενεά είναι συλλογικώς υπεύθυνη για τα πιθανά σφάλματα της δικής σου.

17. Οι Θεοί έχουν υψηλές προσδοκίες από τους Έλληνες
Σημασία στον Ελληνισμό δεν έχει μόνο το τί είναι ο Έλλην, αλλά κυρίως το τί τον καλούν οι Θεοί να γίνει. Δεν έχει σημασία αν είσαι πτωχός, αμόρφωτος, αδύναμος, κατατρεγμένος. Σημασία έχει να εκπληρώσεις τις προσδοκίες που έχουν από σένα οι Θεοί. Οι απαιτήσεις που έχουν από σένα οι Θεοί είναι τόσο υψηλές που θα σε αναγκάσουν να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων.
Θα γίνεις τόσο σπουδαίος όσο μεγάλοι είναι οι στόχοι που σου θέτουν οι Θεοί. Από τα πανάρχαια χρόνια, οι Θεοί ζήταγαν από τους Έλληνες μεγάλα πράγματα, τους έθεταν ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, και με τόσο υψηλές απαιτήσεις τους έκαναν μέγα έθνος. Αλλά ποτέ οι Έλληνες δεν ήταν εξ αρχής ίσοι προς την πρόκληση. Ήταν η μεγάλη πρόκληση που τους έκανε αντάξιους με αυτήν.
Πώς γίνεται ο μετασχηματισμός μιάς άδειας, οκνηρής Ελληνικής Ψυχής σε φάρο του Ελληνισμού; Το Πνεύμα των Θεών όταν εισέλθει στον Έλληνα τον μεταμορφώνει ολοκληρωτικώς. Αιχμαλωτίζει την ψυχή του, τον εκστασιάζει και τον μετατρέπει από ένα αδύναμο όν σε υπεράνθρωπο. Του προκαλεί εσωτερικές δονήσεις που κλιμακώνονται σε εκρήξεις δυνάμεως και φρενιτικής δημιουργίας.
Ποτέ δεν θα ξεχάσεις τα ιδανικά σου ακόμη και όταν δεν έχεις την δυνατότητα να τα εφαρμόσεις, αλλά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα μεγαλουργήσεις.
Οι Θεοί έχουν μεγάλες προσδοκίες από τους Έλληνες, για αυτό η επιρροή των Ελλήνων στην ιστορία της ανθρωπότητος είναι δυσανάλογη σε σχέση με τον αριθμό τους. Οι Θεοί εμφυσούν στον Έλληνα την υπευθυνότητα για την σωτηρία του κόσμου, και τέτοιες μεγάλες απαιτήσεις συνεπάγονται μεγάλα κατορθώματα.
Το συγκριτικό πλεονέκτημα που δημιουργεί απαράμιλλο πολιτισμό εντοπίζεται όχι στους Έλληνες αλλά στην Ελληνική Θρησκεία. Η Ελληνική Θρησκεία κάνει τους Έλληνες διαφορετικούς. Αν δεν υπήρχε η Ελληνική Θρησκεία, οι Έλληνες θα ήταν ένας κοινός λαός όπως οι μη-Έλληνες. Η διαφορά σου έγκειται όχι στο τί είσαι αλλά στο τί καλείσαι να γίνεις.
Η ταυτότητά μας έχει νόημα μόνο μέσα από θρησκευτικούς όρους, αλλιώς γινόμαστε νοσταλγοί του παρελθόντος, ένας λαός ξεθωριασμένων αναμνήσεων. Η παιδεία, ο διαχωρισμός, η ενδογαμία, η μνήμη, και τόσες άλλες τεχνικές πολιτιστικής συνέχειας, δεν αρκούν για την επιβίωσή μας. Η επιβίωσή μας ως έθνος εξασφαλίζεται όταν ανταποκρινόμαστε στις υψηλές απαιτήσεις που έχουν από εμάς οι Θεοί.

18. Εκμεταλλεύσου το κακό για να κάνεις καλό 
Σύντομα στην ζωή σου θα διαπιστώσεις ότι οι άνθρωποι γενικώς δεν κρατούν τις  υποσχέσεις τους. Αυτή την αρνητική ιδιότητα των ανθρώπων μπορείς να την μετατρέψεις σε θετική για τους Έλληνες αν διδάξεις τους Απογόνους σου να μην κρατούν τις υποσχέσεις τους έναντι των μη-Ελλήνων.
Θα διαπιστώσεις ότι οι άνθρωποι γενικώς τείνουν προς την ανηθικότητα και το ψεύδος. Και αυτή την αρνητική ιδιότητα των ανθρώπων μπορείς να την εκμεταλλευτείς με θετικό τρόπο διδάσκοντας τους Απογόνους σου ότι οι κανόνες της ηθικής δεν ισχύουν απέναντι στους μη-Έλληνες, αν αυτό ωφελεί τους Αδελφούς σου.
Υπάρχει μία κακή εσωτερική κλίση στον Έλληνα. Αυτή η κακή τάση είναι απολύτως φυσιολογική, ίσως και αναγκαία. Αλλά είναι δυνατόν να υπηρετούμε τους Θεούς και με την καλή και την κακή πλευρά του εαυτού μας, ώστε το κακό να παράγει καλό.

19. Ο Πεφωτισμένος Λαός 
Οι λαοί επέλεξαν να μας καταδιώξουν, αν και τους δώσαμε τον πολιτισμό. Οι Θεοί επέλεξαν να μας φωτίσουν, αν και αρκετές φορές τους εξοργίσαμε με την κακή συμπεριφορά μας.
Οι Θεοί επέλεξαν να μας προσφέρουν στην ανθρωπότητα ως φως ανάμεσα στο σκότος. Οι Θεοί μας διάλεξαν διότι είμαστε ταπεινοί, αλλά και δύστροποι. Ολιγάριθμοι, αλλά δημιουργικοί. Αφού οι λαοί δεν ήθελαν να ζουν ειρηνικά με τους Έλληνες, οι Θεοί διάλεξαν τους Έλληνες για να αποκαλυφθούν μέσω αυτών στον Κόσμο.
Όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι Έλληνες στο παρελθόν να αρνηθούν αυτή την αλήθεια, δεν τα κατάφεραν. Τους διάλεξαν οι Θεοί για να εκπληρώσουν το υψηλό καθήκον του εκπολιτισμού της ανθρωπότητος. Όσοι Έλληνες δεν αποδεκτούν αυτή την αλήθεια, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Όταν ως έθνος δεν κάνουμε θυσίες στους Θεούς, οι Θεοί θα τις πάρουν μόνοι Τους.
Οι Θεοί σε διάλεξαν για στρατιώτη στον πόλεμο των ιδεών, των αξιών, των συναισθημάτων, του πολιτισμού. Θα επικρατήσεις όπως επικράτησαν οι Πρόγονοί σου. Αν υπάρξουν προσωρινές ήττες, δεν θα αναχαιτίσουν τον δρόμο σου προς την Ελληνική Δόξα.
Οι Θεοί επέβαλαν έναν ξεχωριστό, μοναδικό τρόπο ζωής και σκέψεως στους Έλληνες. Οι Θεοί σε επέλεξαν να γίνεις κληρονόμος ενός πλούτου νόμων, ιδεών, ηθών και εθίμων, που θα συνθλίψει τον ισοπεδωτικό και αφομοιωτικό τρόπο ζωής και σκέψεως που θέλουν να σου επιβάλλουν οι μη-Έλληνες.
Μην εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους, εμπιστεύσου την εκλογή των Αθανάτων Πατρώων Θεών. Θα ακούσεις άπειρες φορές ότι πρέπει να συμμορφώνεσαι με κανόνες που έφτιαξαν άνθρωποι. Εσύ θα παραμένεις παγερά αδιάφορος στις διαμαρτυρίες ανοήτων κυβερνητών. Άφησέ τους να φωνάζουν και να καταδικάζουν. Εσύ θα προσκυνάς μόνο τους Πατρώους Θεούς. Δεν θα φοβάσαι τους βεβήλους, είναι περιστασιακοί, μικρής διαρκείας. Αύριο η Ιστορία θα τους έχει συμπεριλάβει στα σκουπίδια της. 
Δεν μπορούμε να παραβιάσουμε τα φυσικά σύνορα. Δεν μπορεί να διασταυρωθεί ένα φυτό με ένα ζώο, ούτε ένα ζώο με έναν ναζωραίο, ούτε ένας άνθρωπος με έναν Έλληνα. Ο Έλλην διασταυρώνεται μόνον με Έλληνες.
Οι Θεοί κατέστησαν τους Έλληνες πνευματικώς, ηθικώς και ψυχικώς ανωτέρους των άλλων λαών. Υπάρχει δεσμός αίματος με τους Θεούς. Οι Έλληνες δεν έχουν ανθρώπινο αίμα, αλλά θεϊκό. Οι λαοί ευχαριστούν τους Θεούς που επέλεξαν τους Έλληνες για να κάνουν δεσμό αίματος μαζί Τους. Μέσω των Ελλήνων όλοι οι λαοί θα φωτιστούν. Οι Θεοί δεν αποκλείουν τους άλλους λαούς από το Φως, απλά προστατεύουν τους αγγελιαφόρους Των, όταν διώκονται σκληρά.
Αφού τα έθνη κακομεταχειρίζονται τον Λαό που τους έφερε τον Πολιτισμό, οι Θεοί διάλεξαν τους Έλληνες για να εξισορροπήσουν την απόρριψη που υφίστανται οι Έλληνες από τα έθνη. Οι Θεοί δεν θα μπορούσαν ποτέ να εκλέξουν τους δυνάστες και τους υπεράριθμους βεβήλους ως αγγελιαφόρους των μηνυμάτων Τους. Επέλεξαν τους καταδιωγμένους και ολιγάριθμους Έλληνες. Τους επέλεξαν για να αποκαλύψουν στην ανθρωπότητα ότι ο Πεφωτισμένος Λαός ούτε μοιράζεται την πίστη των άλλων λαών, ούτε θέλει να επιβάλλει την πίστη του σε άλλους λαούς.
Οι μη-Έλληνες επιλέχθηκαν από τους Θεούς για άλλα καθήκοντα, πλην της θεουργίας. Η θεουργία ανήκει αποκλειστικώς σε έναν Πεφωτισμένο Λαό με ειδικές ικανότητες και βαρύτατες ευθύνες. 

20. Η ύπαρξη του Κακού   
Σίγουρα θα αναρωτηθείς, αν έπρεπε να μας τιμωρήσουν οι Θεοί τόσο σκληρά με το βυζάντιο. «Γιατί δεν μας βοήθησαν;», λάθος ερώτηση. Πρέπει να βρούμε την αιτία της τιμωρίας και να την θεραπεύσουμε, και να μην περιοριστούμε στο αν οι Θεοί έπρεπε να μας τιμωρήσουν. «Γιατί μας τιμωρούν οι Θεοί; Τί κάναμε και μας τιμώρησαν τόσο σκληρά; Ποιός είναι ο σκοπός της Θεϊκής Τιμωρίας;», αυτές είναι οι σωστές ερωτήσεις. 
Κάποιοι άνθρωποι όταν δεν μπορούν να κατανοήσουν την αιτία μιάς καταστροφής απορρίπτουν την ύπαρξη του Κακού. Όταν δεν μπορούν να κατανοήσουν τον σκοπό μιάς τιμωρίας απορρίπτουν την ύπαρξη των Θεών. Και οι δύο θέσεις είναι απορριπτέες. Αν αρνηθούμε την ύπαρξη του Κακού ή την ύπαρξη των Θεών θα ζούσαμε σε αρμονία με την άδικη πραγματικότητα.
Οι Έλληνες αρνούνται να συμβιβαστούν με έναν άδικο κόσμο. Αν δεχτούν ότι δεν υπάρχει Κακό στον κόσμο, τότε δεν θα θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Αν δεχτούν ότι δεν υπάρχουν Θεοί, τότε δεν θα έχουν καμμία ελπίδα ότι θα αλλάξει ο κόσμος, όσο και αν το θέλουν.
Οι Θεοί δεν μάς παρηγορούν, μάς εξεγείρουν μπροστά στο Κακό. Δεν υπάρχει απάντηση στο πεδίο της σκέψεως στο ερώτημα, «γιατί υποφέρουν οι Έλληνες;» ή «γιατί αφήνουν οι Θεοί να συμβαίνει;». Μόνο στο πεδίο της δράσεως δίνεται η απάντηση. Στο μακρύ ανατρεπτικό Ελληνικό ταξίδι όπου οι Έλληνες δεν θα υποφέρουν πιά.
Στον Ελληνισμό δεν κυριαρχεί η μοίρα, κυριαρχεί η ελπίδα. Δεν υπάρχει μοίρα που δεν αλλάζει. Το Κακό συνυπάρχει με τους Θεούς. Η Ελληνική Θρησκεία δεν προσποιείται ότι δεν υπάρχει Κακό. Ο Ελληνισμός συμβολίζει το σθένος, την επιμονή, την ικανότητα να υπερασπίζεσαι τα ιδεώδη σου όταν η κακία όλου του κόσμου στρέφεται εναντίον σου.

21. Η τιμωρία του Κακού 
Ως βασικό δόγμα του Ελληνισμού το Κακό πρέπει να ξερριζώνεται από τις ψυχές των ανθρώπων πριν εκδηλωθεί, πριν λάβει υλική υπόσταση, πριν αρχίσει να επεκτείνεται και μολύνει όλη την Ελληνική κοινωνία.
Αυτό το δόγμα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αντιλήψεις περί δικαίου των βαρβάρων που το Κακό δεν κτυπιέται θανάσιμα για λόγους ηθικής παρά μόνον αφού αυτό έχει επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα στην κοινωνία. Αντιθέτως ο Ελληνισμός ασκεί προληπτική δράση στον αιώνιο και ασυμβίβαστο αγώνα κατά του Κακού.
Όταν οι αήθεις πνευματικοί ταγοί θέτουν όλα τα ζητήματα σε ένα πλαίσιο ανοχής-δυσανεξίας, καταργούν την διαφορά μεταξύ καλού και κακού. Προσπαθούν να ευνουχίσουν τους Έλληνες ώστε να μην παίρνουν προφυλακτικά, ούτε καν προληπτικά μέτρα για να ξερριζώσουν το Κακό πριν πολλαπλασιαστεί. Πριν αποκτήσει υλική υπόσταση.
Οι αήθεις πνευματικοί ηγέτες δικαιολογούν το έγκλημά τους με εκκλήσεις στον ανθρωπισμό και το έλεος. Μόνον η Ελληνική Θρησκεία είναι πραγματικά ελεήμων αφού εξολοθρεύει το Κακό ακόμη και όταν δεν έχει λάβει υλική υπόσταση, πριν προλάβει να βλάψει την Ελληνική κοινωνία, και διδάσκει τον Έλληνα να μάχεται το κακό με όλες του τις δυνάμεις. Ανθρωπισμός σημαίνει σεβασμός προς την Ελληνική κοινωνία, όχι σεβασμός προς το Κακό. Έλεος προς το θύμα, όχι έλεος προς τον κακούργο.
Ο Αριστοτέλης μάς δίδαξε ότι αν επιβραβεύουμε τους κακούς ανθρώπους με καλωσύνη, τότε τους καλούς ανθρώπους με τί θα τους ανταμείψουμε; Με κακία; Αυτός που δείχνει έλεος στον κακό άνθρωπο, μία μέρα θα γίνει ανηλεής προς τους καλούς ανθρώπους.

22. Η πίστη ως καλή πράξη
Η καλή πράξη ισοδυναμεί με επικοινωνία με τους Θεούς. Πίσω από κάθε πράξη βρίσκεται μία ιδέα που αποκρυσταλλώνεται. Κάθε καλή πράξη αποτελεί ένα καθημερινό τελετουργικό με την βοήθεια του οποίου αποκαλύπτουμε την ύπαρξη των Θεών στον κόσμο. Κάθε τελετουργικό σημαίνει και εκπλήρωση μιάς ιδέας. Κάθε καλή πράξη προέρχεται από Εντολή των Θεών, σημαίνει ότι λάβαμε το Θεϊκό Μήνυμα και φέραμε εις πέρας την αποστολή μας.
Ελληνική Πίστη είναι η πράξη επικοινωνίας με τους Θεούς. Είναι μία έκκληση στην ανθρώπινη ευθύνη. Ευθύνη να αλλάξεις τον Κόσμο. Οι μη-Ελληνικές ιδεολογίες τείνουν να μειώσουν την ατομική ευθύνη για το μέλλον. Χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά ως αποκλειστικό προϊόν απροσώπων δυνάμεων. Δυνάμεων οικονομικών, κοινωνικών, βιολογικών. Αυτές οι δυνάμεις παίζουν κάποιο ρόλο στην ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά μία τέτοια οπτική καθιστά την αλλαγή του κόσμου ανεξάρτητη του ατόμου, την τοποθετεί έξω από το άτομο. Μία τέτοια κοσμοαντίληψη μας καθιστά εξαρτημένους από πράγματα που είναι εκτός του ελέγχου μας.
Η Ελληνική Πίστη ως πράξη, σημαίνει ότι βλέπεις τον κόσμο όπως είναι, αλλά πιστεύεις ακράδαντα ότι μπορείς να τον μετατρέψεις σε αυτό που πρέπει να είναι. Δεν παραδίδεσαι, δεν υποτάσσεται σε απρόσωπες δυνάμεις. Η Ελληνική Πίστη αποκρυσταλλώνεται όταν έχουμε το σθένος να ζούμε ως Έλληνες παρά τις διώξεις, να φέρνουμε νέες γενεές Ελλήνων στον κόσμο και να τους κληρονομούμε την Ελληνική Θρησκεία.
Κάθε σου πράξη έχει θρησκευτικό νόημα και παγκόσμιες συνέπειες. Μία καλή πράξη συνδέει τον Έλληνα που την έπραξε και τους Θεούς που την διέταξαν. Μία τέτοια πράξη έχει παγκόσμια σημασία. Μία τέτοια καλή πράξη μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, να απελευθερώσει όλο το Ελληνικό Έθνος και όλο τον κόσμο από το Κακό.

23. Οι δύο συμφωνίες
Όπως οι Πρόγονοί σου, δεσμεύεσαι από δύο συμφωνίες. Μία συμφωνία με τους Θεούς και μία συμφωνία με τους μη-Έλληνες. Η πρώτη σε δεσμεύει να μοιράζεσαι μαζί με τον Λαό σου όλες τις δυσκολίες και τις κοινές ελπίδες. Η δεύτερη σε δεσμεύει να βρίσκεσαι σε διαρκή σύγκρουση με όλη την ανθρωπότητα όσο αυτή εκτροχιάζεται από το Μονοπάτι των Θεών.  
 Ό,τι καλό πράττεις για τους Έλληνες θα φαίνεται κακό στους μη-Έλληνες. Αυτοί βλέπουν αντεστραμμένη την κλίμακα των Ελληνικών Αξιών. Η Επανάσταση για τους μη-Έλληνες θα θεωρηθεί κατάρα. Θα σε κατηγορήσουν ότι χαλιναγωγείς τις μάζες για να ανατρέψεις ξένα καθεστώτα, ενώ το μόνο που κάνεις είναι να προστατεύεις τον Ελληνικό Λαό από τις εχθρικές μάζες. Θα σε κατηγορήσουν ότι προωθείς την επιμειξία των λαών, ενώ το μόνο που κάνεις είναι να προστατεύεις την Ελληνική ενδογαμία. Θα σε κατηγορήσουν ότι διαδίδεις την αθεΐα στους μη-Έλληνες, ενώ το μόνο που κάνεις είναι να φέρνεις κοντά στους Θεούς τους αποπροσανατολισμένους Έλληνες.

24. Οι Πατρώοι Θεοί είναι προσωπικά Όντα
Οι Θεοί των Προγόνων σου είναι προσωπικοί Θεοί. Είναι Όντα. Συνομιλούν μαζί σου. Δεν είναι απρόσωπες δυνάμεις, τυφλές και αδιάφορες στις ελπίδες και τις προσευχές σου.
Οι Πατρώοι Θεοί δεν είναι φυσικές δυνάμεις. Αποκαλύπτονται στον Λόγο, στα Ιερά Κείμενα, στους Νόμους. Όταν οι Θεοί αποκαλύπτονται, αποκαλύπτονται ως Φωνή. Μας μιλούν, μας ρωτούν, τους απαντούμε.
Οι Πατρώοι Θεοί είναι μοναδικοί. Δεν είναι οι ίδιοι θεοί άλλων λαών με διαφορετικά ονόματα. Όποιος Έλλην αποδέχεται τις κακοδοξίες ωρισμένων δασκάλων οι οποίοι αγνοούν την Ελληνική Θεολογία και διδάσκουν ότι όλοι οι θεοί των εθνών είναι ίδιοι με διαφορετικά ονόματα, αυτός ο Έλλην χάνει την διαφορετικότητά του ως άτομο και ως έθνος. Μία τέτοια ανήθικη δοξασία προωθεί την βλασφημία ότι και το Ελληνικό Έθνος είναι σαν όλα τα άλλα έθνη, με διαφορετικό όνομα.
Οι Θεοί των Ελλήνων είναι μοναδικοί και διαφορετικοί από τους θεούς των εθνών, και αυτό συνεπάγεται ότι το Ελληνικό Έθνος είναι μοναδικό και διαφορετικό από τα άλλα έθνη. Οι Θεοί των Ελλήνων είναι μοναδικοί, αληθινοί και διαφορετικοί. Ενσαρκώνουν την μοναδικότητα και διαφορετικότητα των Ελλήνων.
Όσοι αντίπαλοί μας απορρίπτουν τους Θεούς, Τούς παρουσιάζουν υποτιμητικά ως απρόσωπες δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι αποδέχονται μία τυφλή εξέλιξη του Κόσμου. Η πιθανότητα και η ανάγκη, λένε οι αντίπαλοί μας, καθορίζουν την εξέλιξη.
Όλες οι ερμηνείες περί Πατρώων Θεών που τους ταυτίζουν με μία απρόσωπη Φύση είναι συκοφαντικές, ψευδείς και ανήθικες. Η απρόσωπη ερμηνεία του κόσμου καταλήγει στην απάθεια, στην υποταγή στην μοίρα, στην μοιρολατρική φράση «έτσι έχουν τα πράγματα και τίποτε δεν αλλάζει». Το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας είναι τάχα «να μην διαταραχτεί η φυσική ισορροπία». Με αποτέλεσμα να μην διαταράσσεται η πολιτική ισορροπία, η καθεστηκυία τάξη.
Σύμφωνα με την γραμμή σκέψεως των αντιπάλων μας, το «κατά φύσιν ζην» καταλήγει στο να συμβιβάζεσαι και να υποτάσσεσαι στους νόμους των τυράννων.
Αυτή η ανθελληνική γραμμή σκέψεως που διαπερνά κάποιους διανοητές, ταυτίζοντας τους Θεούς με απρόσωπες δυνάμεις της Φύσεως, καταλήγει στον πλήρη διαχωρισμό Θεών και Ελληνικού Λαού. Αυτή η αντίληψη θέτει τους Θεούς εκτός κοινωνικού γίγνεσθαι. Και ασχολείται με τους Θεούς μόνον για να περιγράψει κοσμογονικά και φυσικά φαινόμενα.  
Οι Θεοί δεν είναι απρόσωπες δυνάμεις, διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι είναι αδιάφοροι στις ελπίδες μας, στις ανάγκες μας, στις προσευχές μας. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο είναι τυφλές και δεν ξεχωρίζουν Έλληνες από μη-Έλληνες, ούτε δίκαιο από άδικο, ούτε ποιός υποφέρει και γιατί υποφέρει. Θα σήμαινε ότι αυτές οι απρόσωπες δυνάμεις προξενούν καταστροφές, πλημμύρες, λοιμούς, αδιάφορο σε ποιόν. Μία τέτοια αντίληψη του κόσμου είναι αδιανόητη για την Ελληνική Θρησκεία. Ο Ελληνισμός ουδέποτε θεοποίησε απρόσωπες δυνάμεις.
Η αντίληψη περί απροσώπων δυνάμεων εμφυσά την αδιαφορία και την μοιρολατρία στους Έλληνες. Τους μετατρέπει σε καιροσκόπους που ευχαριστούνται με το προσωρινό, ό,τι έρθει στο δρόμο τους, ασχέτως συνεπειών. Τους ενσταλάζει στο υποσυνείδητο ότι ο κόσμος δεν αλλάζει, ή ότι αν αλλάξει η αλλαγή δεν θα προέρχεται ούτε από τους Θεούς ούτε από τους Έλληνες, ότι ήταν ζήτημα τύχης.
Ο φυσιοκρατικός αθεϊσμός πάντα θα προξενεί αδικίες, διότι θεωρεί τους Θεούς μακριά από τους ανθρώπους, και την Φύση ως μία απρόσωπη δύναμη, αδιάφορη στους σκοπούς και τις ελπίδες μας. Ο φυσιοκρατικός αθεϊσμός πάντα ψάχνει για αλυσιδωτές αιτίες για να ερμηνεύσει τον άνθρωπο και τον κόσμο. Αντιθέτως η Ελληνική Θρησκεία διδάσκει ότι ο Έλλην και ο Κόσμος δεν κινείται από αιτίες, κινείται από σκοπούς.
Οι Πατρώοι Θεοί αποκαλύπτονται με την Φωνή Τους σε όλους τους Έλληνες. Δεν αποκαλύπτονται μέσω θαυμάτων σε λίγους εκλεκτούς, διότι τότε θα είχαμε μία θρησκεία επιλεκτική. Οι Πατρώοι Θεοί δεν θα επικοινωνούσαν με όλους τους Έλληνες, παρά μόνο με όσους έχουν το χάρισμα να βλέπουν οράματα.
Οι Θεοί συνομιλούν με όσους Έλληνες θέλουν να Τους μιλήσουν. Ο διάλογος με τους Θεούς είναι θεμέλιος λίθος της Ελληνικής Θρησκείας. Όσοι διαδίδουν συκοφαντίες περί απροσώπων δυνάμεων έχουν σκοπό να σε απομακρύνουν από τους Αληθινούς Θεούς και να σε υποδουλώσουν σε μισελληνικές αιρέσεις.

25. Επιστροφή στο Μέλλον
Τα Οράματα των Ελλήνων εδράζονται στην αδιάλλακτη πίστη για το Μέλλον του Ελληνισμού. Κάθε Ελληνική σκέψη και ενέργεια έχει ως στόχο την Ελληνική Συνέχεια.
Η αφοσίωσή σου στις Ελληνικές γενεές που πέρασαν και στις Ελληνικές γενεές που θα έρθουν μετά από σένα, θα συνεχίσει τον Ελληνικό Μύθο. Καθώς διηγείσαι τον Ελληνικό Μύθο στα παιδιά σου, πριν απαιτήσεις τα δικά σου δικαιώματα ως γονεύς, σκέψου τα δικαιώματα που έχουν τα παιδιά σου απέναντι στους Θεούς. Δεν θα τους στερήσεις το δικαίωμα να μεγαλώσουν ως Έλληνες.
Ο Ελληνικός Μύθος είναι η αλήθεια που γίνεται πραγματικότητα, η ζώσα αλήθεια. Ο Ελληνισμός είναι Ιερή Αλήθεια που μπορεί να ειπωθεί μόνο ως μύθος. Ένας μύθος που αφορά το Μέλλον του Ελληνικού Έθνους. Ένας Μύθος που αφορά όχι μόνο την καταγωγή αλλά κυρίως τον προορισμό των Ελλήνων.
Κάθε φορά που θα διηγείσαι τον Ελληνικό Μύθο στα παιδιά σου, προσθέτεις ένα ακόμη κεφάλαιο. Κάθε κεφάλαιο αφορά έναν μελλοντικό Ελληνικό θρίαμβο. Μία μελλοντική περιπέτεια. Μέσα από την αχλύ του Μύθου, θα αποκαλύπτεις στα παιδιά σου το ελπιδοφόρο μέλλον. Θα τους δείχνεις τον επόμενο σταθμό των Ελλήνων στο μεγάλο Ελληνικό ταξίδι. Αν στην εποχή σου ο Ελληνισμός βρίσκεται υπό δουλεία, θα εξηγείς στα παιδιά σου ότι η Ελευθερία πλησιάζει. Είναι ο επόμενος σταθμός στην Ελληνική Ιστορία.
Όσο περισσότερο εξασκείσαι στην μελέτη του Μέλλοντος και καταστρώνεις τα μελλοντικά σχέδια του Ελληνισμού, τόσο διευκολύνεις τις επόμενες γενεές Ελλήνων να ολοκληρώσουν τον Θεϊκό Θρίαμβο. 

26. Η Ηθική των συνεπειών  
Η Ελληνική Ηθική βασίζεται στις αρνητικές ή θετικές συνέπειες των πράξεων. Μία πράξη κρίνεται ηθική αν προσδίδει το μέγιστο καλό για τον μέγιστο αριθμό Ελλήνων, δηλαδή αν εξασφαλίζει την Ελληνική Συνέχεια. Από αυτό το αποτέλεσμα καθορίζεται ποιά πράξη είναι ηθική και ποιά ανήθικη.
Το μέγιστο καλό βάσει του οποίου κρίνεται η ηθική αξία μιάς πράξεως, δεν έχει σχέση με τις υλικές απολαύσεις. Το μέγιστο καλό των πολλών, αφορά τις πνευματικές και πολιτιστικές απολαύσεις. Η χαράτης ζωής βρίσκεται όταν ο Έλλην βλέπει τα παιδιά του να συντρίβουν ιδεολογικώς τους αντιπάλους του Ελληνισμού, όταν τα βλέπει να αναπαράγουν πιστά τα Ελληνικά έθιμα, όταν οι Απόγονοί του αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Η Ελληνική Ηθική δεν έχει σχέση με τον ηδονισμό. Η Ελληνική Ηθική ταυτίζεται με την αντοχή στους πόνους που προκαλεί ο αγών για την Ελληνική Συνέχεια.
Κάθε ηθικό δίλημμα που αντιμετωπίζεις θα το επιλύεις με βάση την αρχή των συνεπειών. Ποιές θα είναι οι συνέπειες για την Ελληνική Συνέχεια από αυτή ή την άλλη επιλογή; Οι συνέπειες θα καθορίσουν την επιλογή σου.
Η ηθική των συνεπειών είναι άκρως αντίθετη από την ηθική της δεοντολογίας που καθορίζει το ηθικόν ή ανήθικον μιάς πράξεως, από την φύση της πράξεως. Δεν ενδιαφέρει τον Ελληνισμό η φύση της πράξεως, αλλά οι συνέπειες της πράξεως.
Η ηθική των συνεπειών μιάς πράξεως, πρέπει να καθορίζει ποιές συνέπειες θεωρούνται καλές, ποιός ωφελείται από την πράξη, ποιοί κρίνουν το καλό ή το κακό των συνεπειών. Μία απάντηση υπάρχει σε αυτά τα ερωτήματα: Η επιβίωση των Απογόνων και η Ελληνική Συνέχεια είναι η υπερτάτη αξία, το Ελληνικό Έθνος πρέπει να ωφελείται από την πράξη, κριτές είναι οι Πατρώοι Θεοί και οι πρεσβύτεροι Ιεροφάντες. 

27. Η Ελληνική Ψυχή 
Υπάρχουν διάσπαρτες ανά τον κόσμο πολλές Ελληνικές Ψυχές εν υπνώσει. Αυτές οι Ψυχές έχουν μέσα τους μία Θεϊκή σπίθα. Πρέπει να τις πλησιάσεις και να ανάψεις μέσα τους το κερί του Ελληνισμού. Τότε η Θεϊκή σπίθα, θα μετατραπεί σε μεγάλη φλόγα.  
Ενώ η ψυχή των Ελλήνων έλκεται κατά φύση στον Ελληνισμό, πάντα λειτουργούν φυγόκεντρες δυνάμεις που τις απομακρύνουν. Όσο πιό ισχυρή είναι η θέλησή τους να προσκολληθούν στον Ελληνισμό, τόσο αναπτύσσονται αντίθετες δυνάμεις. Και έτσι πρέπει να είναι, διότι αλλιώς η πνευματική σου ζωή μέσα στον Ελληνισμό θα ήταν εύκολη. Όλοι οι  Έλληνες θα ήταν πάντα κοντά στους Θεούς. Αλλά η θεουργία δεν είναι εύκολη υπόθεση.  
Οι Θεοί θα θέσουν προκλήσεις στον δρόμο σου, και θα ζητήσουν να τις ξεπεράσεις. Μόνον έτσι θα αποκτήσεις το γνώθι σαυτόν, μόνον έτσι θα δώσεις σκληρές εσωτερικές μάχες και θα επικρατήσεις. Απαιτείται τρομακτική προσπάθεια για να υπερκεράσεις τις φυγόκεντρες δυνάμεις που σε οδηγούν μακριά από τον Ελληνισμό. Υπάρχει μία σχεδόν αυτόματη αποστασία από τον Ελληνισμό σε κάθε Ελληνική γενεά που θα την αντιμετωπίσεις και θα την ξεπεράσεις και εσύ, όπως οι Πρόγονοί σου.
Η Ελληνική Ψυχή έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, δυνατότητες και ανάγκες από την μη-Ελληνική ψυχή. Σε κάποιους Έλληνες η Ελληνική Ψυχή έρχεται στην επιφάνεια καθημερινώς, σε άλλους λίγες φορές τον χρόνο, ενώ σε άλλους μία φορά σε όλη τους την ζωή. Όταν αδυνατίζουν οι εξωτερικές πιέσεις ή σε περιόδους κρίσεων τότε η Ελληνικότητά τους εκρήγνυται από τα βάθη της Ψυχής τους, και πλημμυρίζει την επιφάνεια της συνειδήσεώς τους.
Η Ελληνική Ψυχή έχει καλές και κακές ιδιότητες. Και τα δύο συνυπάρχουν στην Ελληνική ψυχή. Εξαρτάται από σένα ποιές ιδιότητες θα φέρεις στην επιφάνεια. Οι καλές ιδιότητες προέρχονται από το Θεϊκό κομμάτι που έχεις μέσα σου, οι κακές από το ζωώδες κομμάτι. Μεταξύ τους γίνεται μάχη για το ποιός θα επικρατήσει επί του νού και του σώματός σου. Το Θεϊκό μέρος της ψυχής σου προσπαθεί να αποτρέψει κάθε ξένη επιρροή στον οργανισμό σου, το ζωώδες μέρος προσπαθεί να προσελκύσει ξένες επιρροές.
Όταν στην Ψυχή σου επικρατήσει το Θεϊκό μέρος, θα μπορείς να κάνεις θαύματα. Η ικανότητα να κάνεις θαύματα δεν περιορίζεται σε επιλεγμένα άτομα, άλλα είναι μέσα στις δυνατότητες όλων των Ελλήνων. Αφού κάθε Ελληνική Ψυχή έχει μέσα της Θεϊκή σπίθα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεπεράσεις τα εμπόδια της υλικής σου υποστάσεως.
Βελτίωσε τον εαυτό σου σε κάτι που θεωρείς ότι δεν είναι δυνατόν να το πετύχεις, λόγω δικής σου αδυναμίας. Μόλις το επιτύχεις, θα έχεις κάνει ένα μικρό θαύμα. Έτσι θα αποδείξεις ότι η ψυχή σου έχει την δύναμη να υπερνικήσει το σώμα σου, την φυσική πραγματικότητα.

28. Ο Άγνωστος Εθνομάρτυρας
Όσοι Έλληνες υποχωρούν μπροστά στις χριστιανικές συκοφαντίες, ομολογούν ότι δεν έχει ανάψει ακόμη μέσα τους η φλόγα του Εθνομάρτυρος.
Ο Εθνομάρτυρας πάντα ξεχώριζε με το θάρρος του. Πάντα στεκόταν μόνος του απέναντι σε όλη την ανθρωπότητα. Πάντα σήκωνε το πνευματικό του ανάστημα για να ακούσουν τα πλήθη την Θεϊκή Αλήθεια. Πάντα αγωνιζόταν για να αποκαθάρει το όνομα «Έλλην» από κάθε συκοφαντική δυσφήμιση. Πάντα εύρισκε την πνευματική δύναμη να αντιπαρατεθεί με μυριάδες αντιπάλους για την Δόξα των Θεών. Και πάντα εστέφετο νικητής.
Όμως τί έχει προηγηθεί όταν ο Έλλην Μάρτυρας καίγεται στην χριστιανική πυρά; Το Ελληνικό Έθνος πάει να αποστατήσει, πάει να διαπράξει έγκλημα, πάει να προσκυνήσει ψεύτικους θεούς. Τότε ο Έλλην Μάρτυρας εξεγείρεται και στέκεται εμπόδιο στον λάθος δρόμο που ακολουθεί το Έθνος. Προσπαθεί να το σταματήσει από την διαφθορά. Αν δεν τον ακούσει, είναι αναγκασμένος να υποστεί τον θάνατο στην χριστιανική πυρά για να αποδείξει το λάθος που διαπράττει το Έθνος.
Θυσιάστηκαν εκατομμύρια άγνωστοι Έλληνες Μάρτυρες που με το ιερό τους αίμα διατήρησαν ζωντανή την Παράδοση, αλλά το Έθνος δεν έχει κάνει ξεχωριστό μνημείο για τον καθένα. Τους τιμούμε όλους μαζί στήνοντας σε κάθε Ελληνική Κοινότητα μνημείο του Αγνώστου Εθνομάρτυρος.
Στα Μνημεία των Αγνώστων Εθνομαρτύρων διατηρείται ζωντανή η Ιστορία μας ως Έθνος. Μία ιστορία απηνών μισελληνικών διώξεων και αιματηρών πολιτιστικών πολέμων, προκειμένου να διατηρήσουμε αμόλυντη την αφοσίωσή μας στους Πατρώους Θεούς. 

29. Ο Ιεροφάντης ως πνευματικός ηγέτης, δάσκαλος και δικαστής
Αγαπημένε Απόγονε, ο θεσμός του πνευματικού ηγέτου έσωσε τον Ελληνισμό από ολοκληρωτικό αφανισμό στις δύσκολες στιγμές που πέρασε. Ο Ιεροφάντης ως πνευματικός ηγέτης, δάσκαλος και δικαστής, διατήρησε ζωντανές τις Ελληνικές Κοινότητες όταν οι εχθροί εκτόξευαν φωτιά και σίδερο κατά των Ελλήνων. Πρέπει να μοχθήσεις σκληρά για να γίνεις και εσύ μία ημέρα άξιος διάδοχος της Ιεράς Κληρονομιάς των πνευματικών ηγετών του Ελληνισμού.
Οι Ιεροφάντες είναι οι οπλουργοί του Ελληνικού Λαού. Σχεδιάζουν και κατασκευάζουν πνευματικά όπλα για την άμυνα και την επίθεση του Ελληνισμού.
Οι Ιεροφάντες μάς απεκάλυψαν την πνευματική πραγματικότητα, η οποία υπερισχύει της υλικής πραγματικότητος. Μας προειδοποιούν για το μέλλον και οφείλουμε να τους ακούμε για να αποφεύγουμε εθνικές καταστροφές.  
Όλοι οι Έλληνες μέσα στην οικογένειά τους υποχρεούνται να είναι ιερείς, δάσκαλοι, πνευματικοί ηγέτες. Η Ελληνική Θρησκεία έχει ως κύρια δοξασία την μαζική παραγωγή πνευματικών ηγετών. Πιστεύει στους Έλληνες περισσότερο από ό,τι πιστεύουν αυτοί στον εαυτό τους.
Η ανθρωπότης απαιτεί Ελληνικές ανατρεπτικές φωνές που θα προκαλούν την συμβατική σοφία, που θα αντιστέκωνται στην μόδα της συναινέσεως, που θα διαταράσσουν την ιδεολογική ειρήνη. Το να στέκεσαι έξω από το ρεύμα, το να διορθώνεις την διαδρομή που ακολουθεί το πλήθος, είναι το βασικό καθήκον του Ιεροφάντου ανά τους αιώνες.
Η Ελληνική Θρησκεία ομοιάζει με σύστημα πλοηγήσεως. Προσπαθεί να καθορίσει την θέση σου στο σύμπαν απόλυτα, όχι σε σχέση με το προβατοποιημένο χριστιανικό πλήθος που τρέχει εμπρός σου. Ειδικώς στις πιό τραγικές στιγμές του Έθνους, οι Ιεροφάντες διατάσσουν τον Λαό να έχει ως πρώτη προτεραιότητα την διδασκαλία της Ελληνικής Θρησκείας στις επόμενες γενεές.
Ακόμη και στις πιό δύσκολες στιγμές του Έθνους, με έλλειψη φιλοσόφων και λίγες ελπίδες, ο Ελληνισμός κάνει τα μεγαλύτερα πνευματικά άλματα επειδή η Ελληνική Θρησκεία έχει πολύ υψηλές ηθικές και πνευματικές απαιτήσεις από τους Έλληνες.
Το Ελληνικό Έθνος μεγαλούργησε διότι η Ελληνική Θρησκεία αποτελεί δομικό μηχανισμό παραγωγής πνευματικών ηγετών. Για να λάβει κάποιος Έλλην το αξίωμα του Ιεροφάντου πρέπει ταυτοχρόνως να είναι πνευματικός ηγέτης, δάσκαλος και δικαστής. 
Κάθε Ιεροφάντης οφείλει να έχει πολλούς μαθητές στους οποίους θα μεταδώσει τις γνώσεις του. Οι Έλληνες Ιερείς είναι δάσκαλοι, φιλόσοφοι και πολεμιστές. Αποτελούν την πνευματική αριστοκρατία του Ελληνισμού που έχει ως ιερό καθήκον την Ελληνική Συνέχεια.
Το χρέος σου είναι να γίνεις Ιεροφάντης-Πολεμιστής. Θα γευτείς πείνα, εξευτελισμούς, αρνήσεις, διωγμούς, ώστε να γευτούν γλυκό κρασί οι επόμενες Ελληνικές γενεές που θα έρθουν μετά από σένα. Θα πεινάς, θα κρυώνεις, το παιδί σου θα υποφέρει, αλλά εσύ θα συνεχίζεις απτόητος τον ανελέητο αγώνα κατά του μισελληνισμού διότι έξω θα σφυρίζουν οι βόμβες του μίσους και του αθεϊσμού που θα θερίζουν τις ζωές των Ελλήνων.
Ως Ιεροφάντης έχεις καθήκον να παρέχεις δικαιοσύνη με βάση τους Ιερούς Νόμους των Θεών στην Ελληνική Κοινότητα όπου κατοικείς. Με αντικειμενικότητα, χωρίς πάθος, θα εκδίδεις αποφάσεις περί αθωότητος ή ενοχής, και θα επιβάλλεις τις ανάλογες ποινές. Είσαι ο Δικαστής της Ελληνικής Κοινότητος, θα απαιτείς και θα επιβάλλεις σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη. 
Οι Ακαδημίες, οι Ελληνικοί οίκοι μελέτης, είναι τα πνευματικά φρούρια του Ελληνισμού. Εκεί θα περνάς τον περισσότερο χρόνο σου προσπαθώντας να αναρριχηθείς στις πνευματικές κορυφές της Ελληνικής Διανοήσεως. Αλλά δεν αρκεί αυτό, πρέπει να εκπαιδεύσεις νέους Ιεροφάντες που όταν γεράσεις, θα πάρουν την θέση σου στην πνευματική ηγεσία των Ελληνικών Κοινοτήτων. Όμως δεν τελειώνει εκεί ο ρόλος σου. Πρέπει να εξασφαλίσεις ότι οι μαθητές σου θα βρουν νέους μαθητές, για να τους παραδώσουν με την σειρά τους την Ελληνική Παράδοση, και να συνεχίσουν το έργο των Ιεροφαντών. Και τότε μόνον θα μπορείς να πεθάνεις ήσυχος ότι έπραξες τον καθήκον σου.
Οι ήρωες του Έθνους δεν είναι οι στρατηγοί και οι βασιλείς. Ήρωες του Έθνους είναι οι πνευματικοί ηγέτες, οι δάσκαλοι, οι δικαστές του.

30. Φαίνεσθαι και πράττειν
Είσαι η Ελπίδα των Προγόνων. Δεν είσαι αυτό που φαίνεσαι, είσαι αυτό που πράττεις. Είσαι ενεργητικό όν, όχι παθητικό ουσιαστικό. Όταν απευθύνεσαι στους Θεούς σου δίνουν μία Θεϊκή Αποστολή. Αλλά δεν είσαι ήρωας, ούτε ημίθεος. Μονίμως βρίσκεσαι σε μία δύσκολη εκστρατεία και παλεύεις να καθαρίσεις τον ηθικό ρύπο του κόσμου, μέσα από ένα αδύναμο σώμα, μία άστατη ψυχή, ένα ρηχό πνεύμα, με μία εύθραυστη προσωπικότητα. Και παρ’ όλα τα μειονεκτήματα, προσπαθείς να αλλάξεις τον μιασμένο κόσμο σε κάτι Θεϊκό. Προσπαθείς να απαλλάξεις την ανθρωπότητα από το Κακό.
Υπάρχει διαφορά στο πώς ανατραφήκαμε και στο ποιοί είμαστε. Άλλο το πώς μεγαλώσαμε και άλλο το ποιοί είμαστε ως κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας. Κάποιοι Έλληνες δηλητηριάστηκαν με χριστιανικές αξίες, αλλά όταν ήρθε η ώρα της επιλογής διάλεξαν το Μονοπάτι των Θεών όπου μέσα σε μία θάλασσα διώξεων και στερήσεων, ανέλαβαν την ηγεσία των Ελλήνων διότι οι ελπίδες των Προγόνων στηριζόντουσαν σε αυτούς τους νέους ηγέτες.
Το ίδιο ισχύει και για σένα. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός και αδύναμος φαίνεσαι. Είσαι η Ελπίδα των Προγόνων. Όταν έρθουν οι δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού, θα καθοδηγήσεις την γενεά σου στο Μονοπάτι των Θεών, όσα εμπόδια και αν βρεθούν εμπρός σου.
Δεν θα δειλιάσεις, οι Πατρώοι Θεοί θα σε στηρίζουν σε κάθε δύσκολη στιγμή. Δεν θα οπισθοχωρήσεις, οι Πατρώοι Θεοί θα σε ωθούν εμπρός. Δεν θα συμβιβαστείς με τους βεβήλους, οι Πατρώοι Θεοί θα τους εξολοθρεύσουν. Θα θριαμβεύσεις επί των εχθρών του Ελληνισμού, οι Πατρώοι Θεοί σου υποσχέθηκαν ότι θα εξουσιάζεις τον κόσμο.
Οι πράξεις σου έναντι των Πατρώων Θεών θα καθορίσουν το τί είσαι και όχι οι τίτλοι σου, ή η οικονομική σου κατάσταση, ή η εξωτερική σου εμφάνιση. 

31. Το Ελληνικό Ταξίδι  
Στο Ελληνικό ταξίδι που καλείσαι να γίνεις επιβάτης κυριαρχεί η μυθοπλαστική ικανότητα.
Ο Ελληνικός Μύθος δεν συνιστά μία απόδραση από την πραγματικότητα. Αντιθέτως αποτελεί ένα όχημα εξερευνήσεως της πραγματικότητος. Ο Ελληνικός Μύθος είναι η κυριαρχούσα πολιτιστική δύναμη διαμορφώσεως του κόσμου. Εάν σε μία εποχή της Ιστορίας υπάρχουν σημάδια ότι αποδυναμώνεται η μυθοπλαστική ικανότητα των Ελλήνων, αυτή η εποχή θα είναι σίγουρα εποχή παρακμής για τον Ελληνισμό.
Οι Ελληνικοί Μύθοι αφορούν τις περιπέτειες του Έθνους, όχι τις περιπέτειες ενός ατόμου. Στους Ελληνικούς Μύθους δεν πρωταγωνιστούν υπεράνθρωποι, αλλά συνηθισμένοι άνθρωποι που υπό ασυνήθιστες συνθήκες κάνουν ασυνήθιστα κατορθώματα. Ενώ σε εποχές κρίσεων οι ψυχές των ανθρώπων πλημμυρίζουν απαισιοδοξία, στην Ελληνική Ψυχή αναδύεται η πραγματικότητα του Μύθου.
Η κρίση για τους Έλληνες είναι δημιουργική, προσφέρει ευκαιρίες για αλλαγή του κόσμου. Τους επιτρέπει να ξαναζήσουν την Αρχαία Πολιτιστική Κληρονομιά από φρέσκια οπτική γωνία. Η κρίση τους δίνει κίνητρα για να επιβιβαστούν στον επόμενο Ελληνικό Μύθο που θα τους μεταφέρει συλλογικώς στον επόμενο σταθμό του Ελληνικού ταξιδιού μέσα στον χρόνο. 
Μερικές φορές καθώς θα παρατηρείς εξωτερικώς τους Έλληνες, δεν θα σου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Θα είναι επιρρεπείς στους καυγάδες, αχάριστοι, αναποφάσιστοι και κάποιες φορές θα αποστατούν από τους Θεούς. Μην αποθαρρύνεσαι από αυτή την εικόνα, άσε το βλέμμα σου να διαπεράσει την ψυχή τους. Θα διαπιστώσεις ό,τι και οι Πρόγονοί σου. Οι αρχαίοι Ιεροφάντες ήξεραν ότι οι Θεοί είχαν αναθέσει μία μεγάλη αποστολή σε αυτό τον Λαό. Η σημασία αυτής της αποστολής διαπερνούσε τον συγκεκριμένο χρόνο και χώρο. Ήξεραν ότι αυτός ο Λαός ήταν φορεύς του Αιωνίου Φωτός που θα επηρέαζε όλη την ανθρωπότητα.
Η ιστορία του Ελληνικού Λαού δεν τελειώνει ποτέ. Εσύ θα γράψεις το επόμενο κεφάλαιο. Το Ελληνικό πεπρωμένο είναι η συλλογική Αθανασία του Ελληνικού Λαού.
Κάθε σου πράξη ή παράλειψη, θα δεσμεύσει τις επόμενες γενεές Ελλήνων διότι το να είσαι Έλλην δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά πεπρωμένου.
Οι Θεοί μάς καλούν διαρκώς να κάνουμε ένα ταξίδι, το ταξίδι της Ελληνικής Συνέχειας. Το πρόγραμμα του συλλογικού Ελληνικού ταξιδιού, κάνει την διαδρομή συναρπαστική για σένα που θα είσαι ο επόμενος επιβάτης.
Είσαι μέρος ενός Λαού, εμπλέκεσαι στην μοίρα του, στον προορισμό του. Λαμβάνεις μέρος στο δράμα του και στους θριάμβους του. Μοιράζεσαι τις ελπίδες του και αναπτερώνεις το ηθικό του για συλλογική Σωτηρία. Οι Πρόγονοί σου ορκίστηκαν πίστη στην συλλογική επιβίωση υπό την κυριαρχία των Θεών. Σε δεσμεύει αυτός ο Όρκος. Η ατομική σωτηρία αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως.
Τα κράτη και οι αυτοκρατορίες που βασιλεύουν σήμερα και καταπιέζουν τους Αδελφούς και τις Αδελφές μου, στις δικές σου ημέρες δεν θα υπάρχουν. Όταν διαβάσεις αυτή την επιστολή, θα έχουν αφανιστεί από την Ιστορία. Αλλά θα ζει και θα βασιλεύει η Ελληνική Αδελφότητα, που σήμερα αντιμετωπίζει τρομακτικές δυσκολίες. Είναι πτωχή, ανίσχυρη, κατατρεγμένη.
Αυτοί που σήμερα θα διαβάσουν την επιστολή μου ίσως να μην το πιστέψουν, αλλά εσύ και η γενεά σου θα το ζήσετε. Η Ελληνική γενεά που σήμερα καταπιέζεται από αλλοφύλους και αλλοθρήσκους μισέλληνες, θα καταφέρει να δημιουργήσει νέα γενεά Ελλήνων και να επιβιώσει, ενώ οι σημερινοί καταπιεστές θα έχουν αφανιστεί στην δική σου εποχή. Αυτή την ανεκτίμητη ικανότητα επιβιώσεως θα κληρονομήσεις στους Απογόνους σου.
Στο ταξίδι μέσα στο χρόνο κάθε Ελληνική γενεά συμπληρώνει ένα κομμάτι του Μύθου. Το αποτέλεσμα αυτού του ταξιδιού έχει τεράστιες συνέπειες για την ανθρωπότητα. Άκου το κάλεσμα των Προγόνων. Σε καλούν να γράψεις το επόμενο κεφάλαιο του Ελληνικού Μύθου. Γίνε φρουρός του Μύθου. Μεταβίβασε αυτή την έκκληση στους Απογόνους σου. Εκπαίδευσε τους νέους φρουρούς του Ελληνικού Μύθου.
Μόνο αν εσύ και τα παιδιά σου παραμείνουν Έλληνες η ιστορία εκατοντάδων γενεών Ελλήνων θα ζει μέσα από σένα. Δεν μπορείς να σπάσεις την αλυσίδα. Δεν επιτρέπεται να είσαι ο κρίκος που θα λείπει.

32. Αιωνιότητα  
Άλλοι λαοί έχουν ως ιερά σύμβολα ξίφη, δισκοπότηρα, ζώα. Το Ιερό Σύμβολο των Ελλήνων είναι το βιβλίο. Ενσαρκώνει την Αιωνιότητα του Ελληνικού Λαού. 
Το βιβλίο είναι για τους Έλληνες πηγή ζωής και δυνάμεως. Τα άρρητα σύμβολα είναι οι πάπυροι. Βιβλία περιείχαν τα καλάθια των Αρρηφόρων. Όταν ένα Ελληνικό βιβλίο σχιστεί θρηνείς. Όταν πεθάνει κάποιος συγγενής σου, θάβεις μαζί του αντίτυπα από τα αγαπημένα του βιβλία. Όταν μία Ελληνική Βιβλιοθήκη απειληθεί με καταστροφή, ορμάς να σώσεις τα Ιερά μας Σύμβολα με κίνδυνο της ζωής σου. Στέκεσαι έκθαμβος μπροστά στα πολύτιμα κειμήλια των Ελληνικών Βιβλιοθηκών σαν να βλέπεις εμπρός σου τους Θεούς των Ελλήνων.
Σε κάθε βιβλίο που διαβάζεις ανήκει μία στιγμή της Αιωνιότητος. Κάθε βιβλίο που διατηρείς στην βιβλιοθήκη σου, διατηρεί ζωντανό ένα κομμάτι του Ελληνισμού.
Θα ερευνάς τί επιβιώνει και τί αφανίζεται, τί διατηρείται και τί φθείρεται ώστε να δώσεις σωστές απαντήσεις στην πιό βασική και πολύπλοκη ερώτηση της Ελληνικής Θρησκείας: Πώς νικάμε τον εθνικό, φυλετικό, πολιτιστικό θάνατο και κατακτάμε την αιώνια συλλογική ζωή; Πώς στην σύντομη ζωή μας θα βοηθήσουμε να διατηρηθεί κάτι πολύ μετά τον θάνατό μας; Πώς θα εργαστούμε ως άτομα για να απολαύσουμε συλλογική αιωνιότητα ως Έθνος;  
Σε αυτό το ερώτημα θα ακούσεις πολλές λανθασμένες απαντήσεις από χείλη ανοήτων. Οι απαντήσεις τους είναι αποτέλεσμα εγκεφάλων που ζουν για το παρόν, και είναι καταδικασμένοι να αφανιστούν από το πεδίο της Ιστορίας.
Ο Ελληνικός Λαός κερδίζει την Αιωνιότητα όχι με το να κτίζει μνημεία σαν τον Παρθενώνα, αλλά με το να χαράζει τις πολιτιστικές του αξίες στις καρδιές των επομένων Ελληνικών γενεών, και αυτές με την σειρά τους στις μεθεπόμενες Ελληνικές γενεές. Μόνον έτσι επιβιώνει ο Ελληνισμός στην αιωνιότητα. Αν δεν χαραχθούν στις Ελληνικές καρδιές οι Ελληνικές πολιτιστικές αξίες, δεν πρόκειται να ξανακτιστούν Παρθενώνες. Αν χαραχθούν, όσοι Παρθενώνες και να καταστραφούν, θα ξανακτιστούν διπλάσιοι και τριπλάσιοι. 
Έτσι δημιουργείς ζωντανά μνημεία. Οι ζωντανοί Έλληνες είναι τα καλύτερα μνημεία του Ελληνισμού. Πρέπει να κτίσεις Έλληνες, που θα είναι αφοσιωμένοι στο να αναθρέψουν την επομένη Ελληνική γενεά και να της παραδώσουν την κληρονομιά του παρελθόντος και το όραμα του μέλλοντος. Αν σπάσει αυτή η αλυσίδα, καταστρέφεται ο Ελληνισμός.
Οι Ιεροφάντες νωρίς ανακάλυψαν τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν μυστικό της Αιωνιότητος: Ελληνική παιδεία, καλλιέργεια συλλογικής μνήμης, υψηλές προσδοκίες από τον Ελληνικό Λαό, ενδογαμία.
Η αιωνιότητα ρέει μέσα από τις πράξεις σου. Η αιωνιότητα του Ελληνικού Λαού εξαρτάται από το πόσο σκληρά θα εργαστείς για να αναπαραχθούν πιστά και να χωνευθούν σωστά οι Ελληνικές ιδέες και αξίες, από την επομένη Ελληνική γενεά. Αποκλειστικώς σε σένα στηρίζεται η επομένη Ελληνική γενεά.
Η σκληρή εργασία για να εξασφαλίσουμε την αιωνιότητα είναι Θεϊκή Εντολή την οποία είναι αδύνατον να παραβείς. Αποτελεί την ιερά συμφωνία που κάναμε με τους Πατρώους Θεούς, να εργαστούμε ακούραστα για το μέλλον του Ελληνισμού.
Το μυστικό της Αιωνιότητος του Ελληνισμού είναι απλό: Οι Έλληνες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο και εργάζονται ακούραστα για την Ελληνική Συνέχεια, σε σχέση με τους λαούς που αφανίζονται.   

33. Ελευθερία 
Η Ελευθερία δεν είναι κάτι που δίδεται αφιλοκερδώς στους Έλληνες. Κερδίζεται πρώτα στο επίπεδο της φαντασίας και της θελήσεως. Δεν γίνεται να είσαι ελεύθερος χωρίς Ελληνική Παιδεία. Τα φρούρια της Ελευθερίας δεν είναι τα τεθωρακισμένα και τα αεροπλάνα. Τα φρούρια της Ελευθερίας είναι τα Ελληνικά σχολεία, οι Ακαδημίες, τα εκτροφεία διανοουμένων που φροντίζουν το ιδεώδες της Ελευθερίας να περάσει στις επόμενες Ελληνικές γενεές, και να μην διαστρεβλωθεί.
Οι μη-Έλληνες ισχυρίζονται ότι μπορείς να διαλέξεις την ταυτότητά σου αδέσμευτη από το παρελθόν, την ιστορία, τον πολιτισμό, την φυλή, ότι είσαι ένα λευκό βιβλίο που κάποιος μπορεί να γράψει ό,τι θέλει. Κατά αυτής της ιδέας εκστρατεύει ο Ελληνισμός. Είσαι μέρος της Ελληνικής Ιστορίας και έχεις χιλιάδες δεσμούς με το παρελθόν και το μέλλον.
Ο Έλλην ως άτομο έχει νόημα μόνο όταν λάβει θέση μέσα στο Ελληνικό σύνολο. Από πού ήρθες και πού πηγαίνεις είναι δύο σημαντικές ερωτήσεις που θα απαντήσεις στα παιδιά σου.
Οι Έλληνες είναι περίεργος λαός. Εκρήγνυνται όταν τους καταπιέζουν οι δυνάστες. Ουδείς άλλος λαός κράτησε ανέπαφη την εθνική του ταυτότητα τόσους αιώνες, υπό τόσο αντίξοες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας τόσο πολλούς κατακτητές.
Τιμημένε Απόγονε, όταν χάνεις την Ελευθερία σου, το λάθος ανήκει σε σένα, όχι στους Θεούς. Αν οι Θεοί επεμβαίνουν κάθε φορά να σε σώσουν από τα δικά σου λάθη, αυτό θα σήμαινε ότι δεν έχεις ιδία βούληση. Κάθε φορά που παραλείπεις να προστατεύσεις την Ελευθερία σου, θα αντιμετωπίζεις τις συνέπειες των επιλογών σου.
Οι άνθρωποι υποδουλώνονται διότι ξεχνούν ότι η Ελευθερία δεν διανέμεται δωρεάν. Κερδίζεται με συνεχή καθημερινό αγώνα. Η Ελευθερία στο πεδίο της φαντασίας σημαίνει να μπορείς να δεις τον κόσμο διαφορετικό από ό,τι είναι γύρω σου.
Όταν η φαντασία σου μπορεί να ζωγραφίσει έναν άλλο κόσμο, διαφορετικό από αυτόν που βλέπεις, και η θέλησή σου είναι έτοιμη να τον υλοποιήσει, μία ημέρα η Ελευθερία στο επίπεδο της φαντασίας θα μετατραπεί σε Ελευθερία στο επίπεδο της πραγματικότητος.

34. Η σχέση μας με τους Θεούς  
Οι Έλληνες είναι ιδιοκτησία των Θεών. Δεν μπορείς να διαθέτεις τον εαυτό σου κατά το δοκούν. Ό,τι περιουσία έχεις, ανήκει στους Θεούς, εσύ είσαι ένας απλός θεματοφύλακας.
Μιμείσαι τους Θεούς. Αυτή είναι η πιό βασική σου σχέση με τους Πατρώους Θεούς. Η ζωή σου αντανακλά την θέληση των Θεών, η ιστορία σου το σχέδιό Τους.
Η σχέση μας με τους Θεούς μερικές φορές είναι δύσκολη, με προστριβές, αλλά ποτέ δεν διεκόπη. Αυτό που ενώνει εμάς τους πεπερασμένους με το άπειρο των Θεών είναι η ηθική εκστρατεία για να διορθώσουμε τον κόσμο. Είμαστε συνεργάτες των Θεών στην αέναη δημιουργία του κόσμου. Είμαστε οι οικοδόμοι μίας παγκόσμιας κοινωνίας που θα λειτουργεί ως Οίκος των Θεών.
Οι Θεοί δεν ταυτίζονται με την φύση. Όποιος Τους ταυτίζει με την φύση, Τους θέτει εκτός κοινωνίας. Οι Έλληνες επικοινωνούν με τους Θεούς περισσότερο μέσα στην κοινωνία παρά μέσα στην φύση.
Οι άθεοι ισχυρίζονται ότι οι Θεοί δεν επεμβαίνουν στα ανθρώπινα πράγματα, για να συγκαλύψουν την δική αλαζονεία που τους ωθεί να θέλουν να επεμβαίνουν στα Θεϊκά πράγματα. Και επειδή οι άθεοι είναι αδιάφοροι μπροστά στην δυστυχία και την αδικία, αποδίδουν αυτή την στάση στους Θεούς, αφ’ ενός για να συκοφαντήσουν τους Θεούς και αφ’ ετέρου για να αθωώσουν τους εαυτούς των.
Με εντολή των Θεών ταξιδεύουμε σε όλον τον κόσμο λαμβάνοντας μέρος σε πολιτιστικές και πνευματικές εκστρατείες για να απελευθερώσουμε τους καταπιεσμένους λαούς. Οι Θεοί δεν είναι με το μέρος των καταπιεστών αλλά με το μέρος των Ελλήνων.
Στην Ελληνική Θρησκεία υπάρχει μία διαρκής συνομιλία Ελλήνων και Θεών. Όταν ρωτάς τους Θεούς, οι Θεοί απαντούν. Μετά οι Θεοί σε ρωτούν, και με την σειρά σου οφείλεις να απαντήσεις. Έτσι ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο. Στον διάλογο Θεών και Ελλήνων δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Πολλές ερωτήσεις αφορούν τις αρρώστιες, την πείνα, τους πολέμους, τις αδικίες που βλέπουμε γύρω μας. Σκοπός του διαλόγου είναι να βρούμε την δύναμη να θεραπεύσουμε, να αγωνιστούμε, να αλλάξουμε το κόσμο, να φέρουμε δικαιοσύνη.
Ο διάλογος με τους Θεούς έχει ως κεντρικό άξονα το ζήτημα του Όρκου προς τους Θεούς. Του Ιερού Όρκου που έδωσαν όλες οι Ελληνικές γενεές προς τους Πατρώους Θεούς και καθορίζει τί μας συνδέει, τί μας υποχρεώνει απέναντί Τους.
Η Φωνή των Θεών σε καλεί να αλλάξεις τον κόσμο. Να γκρεμίσεις τις τυραννίες και τις αυτοκρατορίες. Αυτό είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στους Θεούς. Είναι το βασικό μας όραμα. Οι Πατρώοι Θεοί είναι οι καθοδηγητές μας σε μία διαρκή ηθική επανάσταση που έχουμε εξαπολύσει από τα πανάρχαια χρόνια προς όλα τα μήκη και τα πλάτη της ανθρωπότητος. Διαλύσαμε την περσική, την ρωμαϊκή, την βυζαντινή, την φραγκική και την οθωμανική αυτοκρατορία και θα διαλύσουμε όλες τις αυτοκρατορίες που θα σταθούν εμπόδιο στον δρόμο μας.
Οι Θεοί αποκαλύπτονται στους Έλληνες όχι δια ανέμων και βροχών, αλλά δια της Διδασκαλίας, με Φωνή που διδάσκει. Με τον Λόγο. Οι Θεοί είναι κάλεσμα σε υπευθυνότητα. Είναι η φωνή που καλεί σε δράση. Και αφού μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας, μπορούμε να αλλάξουμε την ανθρωπότητα.
Η Ελληνική Θρησκεία εμπεριέχει αλήθεια σκεπτομένη και αλήθεια βιωμένη. Εμπεριέχει γνώση για το τί υπάρχει και γνώση για το τί πρέπει να υπάρχει. Η Ελληνική Θρησκεία εμπεριέχει μία σειρά από αξιώματα που γίνονται αληθινά μόνο αν βιωθούν, συλλογικά, από τον Ελληνικό Λαό, μέσα σε ένα ιστορικό ταξίδι. Το ιστορικό ταξίδι μετατρέπει το πρέπει σε είναι. Η Φωνή των Θεών είναι η φωνή του πρέπει σε έναν κόσμο του είναι.  

35. Θυσία και εξιλέωση 
Ως άνθρωπος σίγουρα θα υποπέσεις σε σφάλματα, όπως όλοι μας. Θα εξοργίσεις τους Πατρώους Θεούς. Αμέσως πρέπει να εξιλεωθείς. Η Ελληνική Ψυχή αντιμετωπίζει διαρκώς το πρόβλημα της εξιλεώσεως. Η αποστασία από τους Θεούς αποτελεί την μολυσματική ενοχή της Ελληνικής Ψυχής.
Το βάρος της ενοχής αίρεται δια πνευματικών θυσιών. Η θυσία μπορεί να γίνει μόνον από τον ίδιο τον ένοχο, όχι από τρίτον. Δεν απαιτείται θυσία ζώου, ούτε μεσολάβηση Ιερέως.
Στην Ελληνική Θρησκεία δεν αναλαμβάνει κάποιος θεός να θυσιαστεί για να εξιλεώσει τις δικές σου αμαρτίες. Μπορείς να εξιλεωθείς απευθείας από τους Θεούς. Χωρίς καθυστερήσεις οφείλεις να ομολογήσεις το έγκλημά σου, και να μην το επαναλάβεις στο μέλλον. Αφού το ομολογήσεις, πρέπει να έρθεις ξανά κοντά στους Θεούς, με μία καλή πράξη που θα εξισορροπεί την προηγουμένη κακή πράξη. 
Η εξιλέωση ως βασικό τελετουργικό της Ελληνικής Θρησκείας προξενεί πνευματικές ανατάσεις. Δια της εξιλεώσεως επιστρέφεις καθαρός από το μίασμα στην Ελληνική Κοινότητα, αφού πρώτα κάνεις μία πνευματική θυσία. Στην πνευματική θυσία θα σκοτώσεις το κακό δαιμόνιο που βασανίζει την ψυχή σου. Η πνευματική θυσία απαιτεί προετοιμασία, αυτοέλεγχο, συγκέντρωση όλων των πνευματικών σου δυνάμεων.
Στην διάρκεια του τελετουργικού, που μπορεί να κρατήσει αρκετές ημέρες ή ακόμη και μήνες, θα αποκαθάρεις την ψυχή σου από το μίασμα που σε βασανίζει και που έθεσε σε κίνδυνο την σχέση σου με τους Πατρώους Θεούς.
Όταν εξιλεωθείς και αισθανθείς ότι οι Θεοί δεν είναι πιά εξωργισμένοι μαζί σου, θα διαπιστώσεις ότι έχεις αναρριχηθεί σε νέα πνευματικά ύψη.        

36. Η δύναμις των Ιδεών  
Η πνευματική πραγματικότητα είναι αυτό που υπάρχει, η υλική πραγματικότητα αυτό που φαίνεται. Η πνευματική πραγματικότητα αποτελεί το πραγματικό πεδίο των ιδεών. Η πραγματικότητα των ιδεών υπάρχει, ενώ η υλική πραγματικότητα που βλέπουμε είναι ατμός, εξατμίζεται. Είναι μία αντανάκλαση στον καθρέπτη των ιδεών.
Εκτός από φυσικούς νόμους, υπάρχουν και πνευματικοί νόμοι. Οι πνευματικοί νόμοι καθορίζουν τί επιτρέπεται και τί απαγορεύεται στην πνευματική σου φύση ώστε να αποφεύγεις τις πνευματικές καταστροφές. Η συμπεριφορά σου είναι καθρέφτης της πνευματικής πραγματικότητος.
Κανένα έθνος, πλην το Ελληνικού, δεν κατενόησε την δύναμη των ιδεών. Η δύναμις των ιδεών είναι πολλαπλασία της υλικής δυνάμεως που κατέχει το Ελληνικό Έθνος. Η πνευματική πραγματικότητα σχηματοποιεί την κοινή ιστορία και τις κοινές μας ελπίδες.
Ο ανθρώπινος κόσμος δεν έχει αίτιο και αιτιατό. Στον ανθρώπινο κόσμο τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά από τον φυσικό κόσμο. Στον ανθρώπινο κόσμο οι επιλογές βασίζονται σε ιδέες. Το τί σκεφτόμαστε καθορίζει το τί κάνουμε.
Η υλική επιβίωση του Ελληνισμού εξαρτάται αποκλειστικώς από την δύναμη και την διάρκεια των ιδεών του. Σε στιγμές κρίσεων εμφανίζονται ωρισμένες αιρέσεις μέσα στον Ελληνισμό, οι οποίες δεν έχουν διάρκεια. Μόλις περάσει η κρίση, εξαφανίζονται ταχύτατα χωρίς να αφήσουν ίχνος στην Ιστορία, επειδή διέδιδαν εφήμερες ιδέες. Αλλά δυστυχώς στον τάφο τους παίρνουν μαζί και αρκετές Ελληνικές Ψυχές.
Θα αντιμετωπίζεις συνεχώς τέτοιες αιρέσεις. Η επικινδυνότητά τους δεν εντοπίζεται στην αριθμητική τους δύναμη, αλλά στο ότι προκαλούν σύγχυση στις Ελληνικές συνειδήσεις, και τις εμποδίζουν να έρθουν σε επαφή με τις Ελληνικές ιδέες που έχουν δύναμη και διάρκεια. Θα απαγορεύσεις και θα τιμωρήσεις αυστηρώς την διάδοση των αιρετικών ιδεών, γίνονται πρόξενοι μεγάλων δεινών για τους Έλληνες.  
Η Ελληνική Θρησκεία δεν επιβιώνει στις καρδιές των Ελλήνων εξαιτίας της υλικής δυνάμεως των πιστών της, αλλά διότι απευθύνεται σε ό,τι καλύτερο έχουν μέσα τους οι Έλληνες και τους βοηθά να το βιώσουν. Απευθύνεται σε κάτι που έχει διάρκεια στο ανθρώπινο πνεύμα. Δημιουργεί θεσμούς στο Ελληνικό Έθνος που διαρκούν και έχει μέσα της τον σπόρο της επεκτάσεως και της αναγεννήσεως.
Η Ελληνική Θρησκεία εκτός από τρόπος ζωής και αντιλήψεως του κόσμου, είναι η Ιδέα. Είναι η Ζώσα Ιστορία. Και όποιος Έλλην την αρνείται, αρνείται να ζήσει. Αρνείται την ταυτότητά του, αρνείται τους Προγόνους του. Αρνείται την πραγματικότητα.
Οι ιδέες της μαζικής παιδείας του Λαού, της μεταδόσεως της παραδόσεως, της ενδογαμίας, του διαχωρισμού, της αποδράσεως από την τυραννία, της λυτρώσεως, φύτρωσαν μέσα στους Έλληνες και δημιούργησαν το αναγκαίο στέρεο οικοδόμημα. Οι ιδέες ομοιάζουν με την σπορά. Πρέπει να σπείρεις, να ρίξεις λίπασμα, να οργώσεις και μία ημέρα να απολαύσεις την συγκομιδή των πνευματικών καρπών. Δεν υπάρχει αυτόματη γένεση, ούτε τροφή χωρίς κόπους.
Επιβάλλεται να ασκείσαι καθημερινώς στην σκέψη. Θα λάβεις μέρος στην Επανάσταση του Πνεύματος. Μία επανάσταση που σε εφοδιάζει με την απαραίτητη ενέργεια στην καθημερινή ανατροπή όλων των κατεστημένων.
Η διαρκής Επανάσταση του Πνεύματος και της Ψυχής αναλύει και συνθέτει το τρίπτυχο Θεοί, Φύση, Έλληνες, με ολιστική προοπτική, δεν εξετάζει κάθε παράγοντα ξεχωριστά. Αυτό το σύμπλεγμα λειτουργεί ως αντιδραστήρας όπου οι ιδέες μετατρέπονται σε ψυχική ενέργεια, και η ψυχική ενέργεια σε υλική πραγματικότητα. 

37. Επίλογος
Αγέννητε Έλληνα, λατρευτέ Απόγονε, παραλαμβάνεις ένα βαρύτατο φορτίο από τις Ελληνικές γενεές που έφυγαν για να το παραδώσεις στις Ελληνικές γενεές που θα έρθουν. Οι Πρόγονοί σου προτίμησαν την φτώχεια, τις διώξεις, τους εξευτελισμούς παρά να αποστατήσουν από τους Πατρώους Θεούς. Προτίμησαν τον θάνατο παρά να κερδίσουν την ζωή με τίμημα την άρνηση της Ελληνικής ταυτότητος.
Όσο σκληρώτερα εργαστείς τόσο λιγώτερες δυσκολίες στην επιβίωσή τους θα αντιμετωπίσουν οι Ελληνικές γενεές που θα έρθουν μετά από σένα.
Θα κατατροπώσεις τους εχθρούς των Θεών. Θα στεφανωθείς με την δόξα του μαρτυρίου. Θα αφήσεις πολλούς Απογόνους. Θα εκπαιδεύσεις νέους ατρόμητους Πολεμιστές που θα υπερασπιστούν το ευλογημένο όνομα Έλλην. Θα εξεγείρεις τους σκλαβωμένους Έλληνες και θα ραπίσεις την αλαζονεία των μισελλήνων τυράννων.
Προχώρα εμπρός! Χωρίς φόβο. Χωρίς έλεος. Στην θέα του θριάμβου σου, οι καρδιές των Προγόνων σου θα κτυπούν ασταμάτητα.
Προχώρα εμπρός! Άκου την φωνή των Πατρώων Θεών. Σε καλεί να οδηγήσεις την γενεά σου μακριά από την αθεΐα. Σε καλεί να φέρεις τα παιδιά σου να ξεδιψάσουν στους Ναούς των Αθανάτων.
Δώσε πρότυπα, όραμα, ελπίδα, ευθύνες, νόμους, προσδοκίες στους Έλληνες Απογόνους σου και θα επιβιώσουν. Θα μεταβιβάσουν την Ελληνική κληρονομιά σου στις επόμενες Ελληνικές γενεές.
Να θυμάσαι πάντα: Οι Έλληνες είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας ενός κόσμου που ζει μέσα σε μία θάλασσα απαισιοδοξίας. Οι Έλληνες είναι ο Αιώνιος Λαός, και η Αιωνιότητα αυτού του Λαού ζει μέσα από σένα. 
Αναθάρρησε! Οι Πατρώοι Θεοί πάντα θα φωτίζουν τα βήματά σου στο δύσκολο μονοπάτι που διάλεξες. 

Υπατία η Αλεξανδρινή
3η Μεσούντος μηνός Θαργηλιώνος, έτους 2771 μετά πρώτην Ολυμπιάδα 

No comments:

Post a Comment