Wednesday, May 3, 2017

Περί φονταμενταλισμού



"Ο Ελληνισμός δεν είναι δόγμα", ανακράζουν οι θεολογικώς άσχετοι. "Δεν είμαστε φονταμενταλιστές και θεοκράτες"...

Πρώτα πρέπει να αποσαφηνιστεί ο όρος φονταμενταλισμός. Φονταμενταλισμός σημαίνει επιστροφή στις ρίζες. Αποκάθαρση της Θρησκείας μας από τα ξένα στοιχεία. Η νοθεία της Θρησκείας μας οδηγεί στον συγκρητισμό, στην μείξη Ελληνικών και βαρβαρικών εθίμων.

Ο φονταμενταλισμός, ελληνιστί εμμονή στις Βασικές Αρχές, προφυλάσσει την διαφορετικότητά μας. Τιμωρεί κάθε ιδεολογική παρεκτροπή που θα οδηγούσε σε απώλεια Ελληνικών Ψυχών.

Υπό αυτήν την έννοια ένα Ελληνικό καθεστώς δεν μπορεί να είναι άθεο, ούτε κοσμικό, ούτε αλλόθρησκο, αν θέλει να αποκαλείται Ελληνικό. Η προσβολή των Ελληνικών θρησκευτικών εντολών και η βλασφημία των Πατρώων Θεών, αν δεν τιμωρείται αυστηρότατα θα οδηγήσει στην πτώση του καθεστώτος.

Μία ένθεη Ελληνική Πολιτεία με προοπτική αιώνων είναι εξ ορισμού φονταμενταλιστική. Αν δεν διατηρήσει την θρησκευτική της καθαρότητα, αν λοξοδρομήσει από τις βασικές αρχές της Ελληνικής Θρησκείας, δεν θα έχει μέλλον. Θα καταστραφεί από τον πολιτιστικό συγκρητισμό και τις φυλετικές επιμειξίες.

Η αρνητικώς φορτισμένη σύνδεση του φονταμενταλισμού με την θεοκρατία γίνεται από αθέους ή απίστους, προκειμένου να παρουσιάσουν την δική τους ιδεολογία ως ανθρωποκεντρική. Αλλά αποσιωπούν ότι ιδεολογίες όπως η ελεύθερη αγορά, ο διαφωτισμός, η αθεΐα, ο κομμουνισμός, εδράζονται σε φονταμενταλιστικές δοξασίες. Τις οποίες μετουσιώνουν σε κρατικές πολιτικές. Συνεπώς οι άθεοι δεν νομιμοποιούνται να καταφέρωνται εναντίον των βασικών αρχών της Ελληνικής Θρησκείας, όταν μετουσιώνωνται σε κρατικές πολιτικές.

Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Ελληνικές Πόλεις παρακμάζουν όταν απομακρύνωνται από τους Πατρώους Θεούς. Ευημερούν μόνον όταν τηρούν πιστώς τα Πάτρια Ειωθότα. Αυτό που μας ενδιαφέρει σε μία Ελληνική Πολιτεία δεν είναι πόσο θεοκρατική είναι, αλλά πόσο προφυλάσσει την βιολογική και πνευματική μας διαφορετικότητα.

No comments:

Post a Comment