Wednesday, May 3, 2017

Πώς πρέπει να κρίνουμε έναν άνθρωπο; Από το χρώμα της φυλής του ή από τις πράξεις και τον χαρακτήρα του;



Ένας άνθρωπος πρέπει να κρίνεται από τις πράξεις και τον χαρακτήρα των προγόνων του. 

Ο πολιτισμός, η φυλή, η θρησκεία, η εθνότητα, τα ήθη και τα έθιμα καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψυχοσύνθεση και την συμπεριφορά ενός ατόμου. Το ρητό, «Οι νεκροί μας κυβερνούν και μας ορίζουν», αποδεικνύεται καθημερινώς αλάνθαστο.

Όταν μεταναστεύει ένας άνθρωπος σε μία ξένη χώρα, δεν μεταφέρει μόνο το σώμα του, μεταφέρει και τον πολιτισμό του, και την ιστορία του. Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και στην Αμερική υπάρχει ηυξημένη πολιτισμική μετανάστευση. Τα εκατομμύρια που εισβάλλουν από τον Τρίτο κόσμο μεταφέρουν και τον πολιτισμό τους, εκτός από τα εργατικά τους χέρια.

Είναι άτοπον να αρνείται κάποιος ότι η ιστορία, ο πολιτισμός, η εθνότητα, η θρησκεία, η φυλή ενός ατόμου δεν έχει επίδραση στον χαρακτήρα και στις πράξεις του.

Οι Έλληνες, 12.000 χρόνια μετά τον μεγάλο κατακλυσμό, έχουν την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό, την ίδια γλώσσα, την ίδια συμπεριφορά, την ίδια φυλή. Ένας Έλλην δεν μπορεί να κριθεί ανεξαρτήτως των Προγόνων του.

Το ίδιο ισχύει για τους μη-Έλληνες. Δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε τα μάτια όταν ένας άνθρωπος είναι μέλος της αιρέσεως των ναζωραίων, ή όταν είναι μέλος της κίτρινης φυλής, ή όταν ανήκει στο περσικό έθνος. Οι πράξεις του σε μεγάλο βαθμό αντανακλούν την ταυτότητά του.

No comments:

Post a Comment